Koniecznie również przeczytaj FAQ Hyperreala: https://narkopedia.org/FAQ:Hyperreal
Znam wiele rodzin gdzie w domu totalny rozpierdol, patola a na FB szczęśliwa rodzinka trzymająca się za ręce. Żałosne.
Pozdro dla kumatych.
28 lutego 2022LittleQueenie pisze:
Nie, żandarmeria jeszcze po mnie nie przyjechała xD
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
22 marca 2022DexPL pisze:SKW, nie żandarmeria przyjedzie. A przyjedzie później, bo muszą rozeznanie środowiskowe zrobić, kim jesteś, kto zacz itd. Jak będą mieli za co zatrzymać, to dopiero przyjadą. ;)28 lutego 2022LittleQueenie pisze:
Nie, żandarmeria jeszcze po mnie nie przyjechała xD
Facebook tylko do legal rzeczy. Pamiętajcie.
Zgadzam się w 100 % jak działa platforma Pana Zuckerberga. Można nawet wejść w zakładkę "reklamy" a potem "zainteresowania" i zobaczyć do jakich tagów ta platforma nas przypisała... Jeżeli ktoś ma stare konto to nawet będzie po kilkaset tagów.
Nadmieniam, że panowie operacyjni z puławskiej nie śpią, ciągłe monitorowanie takich grup zamkniętych, potem pisanie do facebooka o udzielenie danych odnośnie waszych numerów IP z portami. W następstwie to już kwestia uzyskania procesowo lub operacyjnie zwolnienia z tajemnicy telekomunikacyjnej operatora.
To jest tylko możliwość, którą mogą wykonać. Nie popadajcie w paranoje. Peace.
Swoją drogą to ciekawe że ludziom nie znudził się jeszcze ten pejsbuk k#rła już tyle lat przecież ma...dla mnie to trochę jakbyśmy mieli dalej korzystać z naszej-klasy czy innego scamu.
Najbardziej mnie zaskakuje a jednocześnie smuci i to kiedy ktoś zapyta "masz fejsa?" mówię nie "czemu?" myślę (ku#wa no bo tak) mówię a po co mi, i słyszę za każdym razem te same odpowiedzi a bo kontakt, a to zdjęcia, a to ktoś się chce pochwalić nowym gownem które kupił, ten jest na wakacjach a tamten podgląda czyjeś życie przez monitor bo sam do niczego nie doszedł itd itp. Serdecznie pikole takie życie na pokaz w wielkim świecie pejsa. Znam osobiście przypadki jak: Na portalu super mama kocha swoją dwuletnią córeczkę nad życie i ludzie zachwyceni klikają w te kciuki, serca czy co to tam jeszcze jest, a poza fejsuniem imprezy na kwadracie w bloku niemal codziennie, zaniedbana jest ta mała dziewczynka bo lata cała oklejona czarnym kurzem, zamykana w pokoju sama żeby nie przeszkadzała w trakcie libacji, płacze? Mamusia podkręci głośniki i problem z głowy, wyżywa się na córeczce Bóg wie dlaczego no i jasna sprawa że obrotna z niej kobita bo ma chrapkę na żonatych facetów. Z palca tego nie wyssałem to przykład z pośród wielu innych...ten akurat znam najmocniej może dlatego że byłem tam raz na "imprezie" zjeżdżając z UK i chyba żal mi tej córeczki pomijając to że zobaczyłem i nie od zobaczę. Czy ja przesadzam Panie i Panowie? Naprawdę nie trawię FB i wszystkich tych "social media" na wymioty mi się zbiera. V
Dla mnie to jedynie komunikator.
Ja nie mam lroblemów z fejsbukiem dwa czy tam trzy zdjęcia na których jestem i tyle. Siedzę góra 10 minut popatrzeć co znajomki powrzucały na tablice i wychodzę z reguły nic specjalnego tu nie ma. Nie wiem jak można na fb siedzieć godzinami jak tu nic nie ma.
Tego typu portale to pogwałcenie jakiejkolwiek prywatności.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.