Bedac juz przy temacie hydromorfonu to hydrokodon- popularny Vicodin to ponoc ma sie do hydromorfonu jak kodeina do morfiny. Znowu oksykodon ma sie do oksymorfonu tez jak kodeina do morfiny- zreszta sama koncowka przynajmniej na to wskazuje: -kodon/-morfon.
Moje pytanie brzmi: co jest silniejsze? Oksymorfon czy Hydromorfon? Biorac pod uwage to, ze raczej oksykodon jest silniejszy od hydrokodonu- przynajmniej mi sie tak wydaje wychodziloby, ze oksymorfon jest silniejszy od hydromorfonu.
Jak to jest? Chodzi mi zarowno o dzialanie przeciwbolowe i typowo narkotyczne, czyli co powoduje lepszy odlot.
Jak ktos cos wie stuprocentowo nt. temat prosze zeby napisal, domysly pozostawcie sobie. Z gory dziekuje za rzeczowe wytlumaczenie tematu osobie, ktora ma wiedze nt. temat. Dodarkowo osobiscie go nakarmie- i zapewne nie tylko ja.
30 maja 2020Jureksteryd pisze: @michass90, Jak czytam Twoje posty tu Ty na swoja chorobe mozesz sprobowac go sprowadzic hydromrfon na import bezposredni/docelowy z Niemiec o czym pisalem na poprzedniej stronie. Nie wiem tylko czy jest to mozliwe, nikt nie odpowiedzial na moje pytanie. Mozesz zasugerowac lekarzowi, ze dostales listek hydromorfonu z Niemiec (nie znam nazwy, musisz sie dowiedziec, dawke tez odpowiednia powiedziec lekarzowi) i bol po nim ustal calkowicie a nie spowodowal prawie zadnych skutkow ubocznych poza np. mdlosciami i bolem brzucha po wzieciu pierwszych 2-3 tabletek. I zapytac czy moze Ci go sprowadzic z Niemiec. Sam gdzies widzialem, ze jedyne co Ci pomaga to fent w sprayu i to w najwiekszej dawce, mianowicie Instanyl 200. Ja bym na Twoim miejscu probowal.
Bedac juz przy temacie hydromorfonu to hydrokodon- popularny Vicodin to ponoc ma sie do hydromorfonu jak kodeina do morfiny. Znowu oksykodon ma sie do oksymorfonu tez jak kodeina do morfiny- zreszta sama koncowka przynajmniej na to wskazuje: -kodon/-morfon.
Moje pytanie brzmi: co jest silniejsze? Oksymorfon czy Hydromorfon? Biorac pod uwage to, ze raczej oksykodon jest silniejszy od hydrokodonu- przynajmniej mi sie tak wydaje wychodziloby, ze oksymorfon jest silniejszy od hydromorfonu.
Jak to jest? Chodzi mi zarowno o dzialanie przeciwbolowe i typowo narkotyczne, czyli co powoduje lepszy odlot.
Jak ktos cos wie stuprocentowo nt. temat prosze zeby napisal, domysly pozostawcie sobie. Z gory dziekuje za rzeczowe wytlumaczenie tematu osobie, ktora ma wiedze nt. temat. Dodarkowo osobiscie go nakarmie- i zapewne nie tylko ja.
Powiem Ci ze dobry temat mi podsuneles.. bo fent w sprayu pomógł może 1- trzy razy ? Później może mimo więcej potknięć nic się nie działo
30 maja 2020Jureksteryd pisze: @michass90, Jak czytam Twoje posty tu Ty na swoja chorobe mozesz sprobowac go sprowadzic hydromrfon na import bezposredni/docelowy z Niemiec o czym pisalem na poprzedniej stronie. Nie wiem tylko czy jest to mozliwe, nikt nie odpowiedzial na moje pytanie. Mozesz zasugerowac lekarzowi, ze dostales listek hydromorfonu z Niemiec (nie znam nazwy, musisz sie dowiedziec, dawke tez odpowiednia powiedziec lekarzowi) i bol po nim ustal calkowicie a nie spowodowal prawie zadnych skutkow ubocznych poza np. mdlosciami i bolem brzucha po wzieciu pierwszych 2-3 tabletek. I zapytac czy moze Ci go sprowadzic z Niemiec. Sam gdzies widzialem, ze jedyne co Ci pomaga to fent w sprayu i to w najwiekszej dawce, mianowicie Instanyl 200. Ja bym na Twoim miejscu probowal.
pozdrawiam i zycze milej niedzielki, bo ja zaraz strzele ten specyfik poraz drugi ;)
25 października 2020fili123 pisze: siema. mieszkam w Niemczech i mam osobę z nowotworem, która może załatwić większosc opio i oczywiscie piszę tutaj, bo stałem się posiadaczem paczki stu tabletek hydromorfonu 8mg i niestety sa dostepne tylko retardy. z tego powodu rozpuscilem dwie tabletki w pizdu i podałem doodbytniczo przez strzykawkę. w jedenastej minucie zacząłem czuć pierwsze efekty... zaczęło się od obniżonej czynnosci serca, zatrzymania lęku i pocenia się rąk, którego powodem było chyba niecierpliwe czekanie na pierwszy wjazd nieznanej substancji. jakies 25 minut po aplikacji to już w ogóle byłem o jakies 75% lepiej zgrzany niż po 80mg olka p.o. przez 3.5 godziny leżałem z niesamowitym błogostanem i euforią u siebie na łóżku spowolniony niczym moja 64-letnia babcia po 10mg nitrazepamu i 400mg kwetiapiny >_<. dziwnie się czułem bo po jakichs 4 godzinach od zarzucenia działanie puscilo momentalnie i czułem się w chuj pusto z chęcią na kolejne zarzucenie. tolerancja na opio raczej zerowa, bo już od 1.5msc nic nie wziąłem. od sierpnia do początku wrzesnia zeżarłem cos blisko 29.000mg tramadolu i tak na prawdę, to tylko pierwsze 9.600mg było fajne, czyli pierwsza butla tramalu 100mg/ml 96ml. moja opinia jest taka, że jakis tramadol czy kodeina nie mają polotu do hydromorfonu, chociaż pierwsze razy na kodzie są zawsze zajebiste... hydromorfon stawiam o 50% wyżej niż morfinę i olka. tak czy inaczej kupując tą stu-tabletkową pakę tego ustrojstwa podpisałem umowę na ciąg, z którego nie będzie łatwo wyjsc przy codziennym braniu, bo uzależnienie fizyczne rozwija się już pewnie po kilkunastu przyjęciach, tak jak w przypadku innych silnych opio.
pozdrawiam i zycze milej niedzielki, bo ja zaraz strzele ten specyfik poraz drugi ;)
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/f/f5fda2a4-7383-4bea-9a51-6f7597a0aba8/conversation_subjects.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250531%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250531T220002Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=acdf64482a28c8e779305c0a0560da14971cfd699f11bae0b180336cdb7ed998)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jurekpatryk.jpg)
Ćpali po 96 godzin, żeby cokolwiek poczuć. Fragment mocnego reportażu Patryka Jurka
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/medweedartykul_2025-05-22-18.png)
Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną
W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/dagmara_j._rouse.jpg)
Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling
Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/129-271054.jpg)
Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję
67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.