Odwrotni agoniści receptorów histaminowych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 272 / 6 / 1
Ile najwięcej na dzien mozna wziać hydroksyzyny?[emoji72]
Uwaga! Użytkownik marcin05121 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2278 / 276 / 3
Teoretycznie LD/50 ma bardzo wysokie, ale nie jest linearne w działaniu. Na co bierzesz? Może pora na zmianę leku? hydroksyzyna metabolizuje się do cetyryzyny, jeżeli dobrze pamiętam. Trochę to jest jednak obciążenie dla nerek/wątroby, mimo zwiększonego działania przeciwhistaminowego. hydroksyzynę niesamowicie ciężko przedawkować śmiertelnie, ale nad braniem długofalowym dużych dawek bym się poważnie zastanowił.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 272 / 6 / 1
To co brać zamiast hydroxyzyny
Uwaga! Użytkownik marcin05121 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Jak z tolerką? Wiem, że rośnie dość szybko, ale w sumie nigdy nie brałem tego kilka dni z rzędu, raczej 'okazyjnie', a niedawno mi się zdarzyło i 60mg pomogło zasnąć, a na następny dzień 100mg zapite alko i 0 jakichkolwiek odczuwalnych efektów, aż tak by podskoczyła?
  • 1653 / 298 / 0
Tolerancja na antyhistaminy działające ośrodkowo rośnie bardzo gwałtownie - chodzi mi o działanie nasenne. Mnie też 100mg hydroksyzyny nie usypiało, ani żadne dawki Aviomarinu (za to super się nadaje do deksiwa :cheesy: ). Na początku, przy pierwszym kontakcie z antyhistaminami tego typu to tak, usypiały... dwa razy w sumie. Teraz to nie ma żadnego efektu nasennego dla mnie. Nie tu szukać niezawodnego sposobu na zaśnięcie. Do tego, po hydroksyzynie jakiś nerwowy byłem na drugi dzień.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 607 / 25 / 0
W moim przypadku z Hydro jest różnie, obecnie doktorzyca kazała dorzucać do reszty 10mg 3 x dziennie, wcześniej stosowałem doraźnie. Mam z tym lekiem do czynienia od jakiś 5 lat i powiem, że jest to przeciętny środek. Na pewno działa przeciwlękowo, ale tylko przy słabych jego stanach, im cięższy stan tym gorzej uzyskać efekt przeciwlękowy a pojawia się otępienie, czasami senność. Próbowałem stosować hydroksyzynę aby wcześniej zasypiać, ale efekt był marny i mam wrażenie, że poranek jest ciężki po zastosowaniu więcej mg do poduszki. Doktorzyca mówi, że mogę stosować dawkę do 150mg, ulotka informuje o 300mg a ja staram się oscylować w dawcę 30-60, i mniej tym lepiej wiadomo.
75mg wenlafaksyna + 100mg hydroksyzyna + 2-3mg alprazolam + 100mg kwetiapina

grenseal@tutanota.com

ŻADNYCH RELACJI INTERPERSONALNYCH!!!
  • 12 / / 0
Na mnie działa bardzo dobrze przeciwlękowo, ale dopiero zaczynam brać. Chodzi bardziej o lęk uogólniony, przy lęku napadowym się nie sprawdza. Można po niej chwile odetchnąć i przestać zamartwiać się tak bardzo przyszłością.
  • 3649 / 994 / 2
Nie chce mi się czytać całego tematu, więc zdam się na Waszą wiedzę.

1. Czy hydroksyzyna uzależnia? Jeśli tak, to w jakich dawkach i przez jak długi czas można to brać, żeby zredukować takie ryzyko?
2. Czy dłuższe zażywanie hydroksyzyny wpływa mocno negatywnie na zdolności poznawcze lub stan innych organów?
3. Z czym ogólnie nie łączyć hydroksyzyny? Ostatnio połączyłem 10mg relanium z nieokreśloną ilością (sporo) hydroksyzyny i przyniosło to odwrotny skutek niż zaśnięcie? Co było tego przyczyną?
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 607 / 25 / 0
@up.

1. hydroksyzyna nie uzależnia. Można ją brać jak M&Msy, ale moim zdaniem tolerancja nieco rośnie.

2. Zażywam Hydro od wielu lat, na zmianę, to doraźnie to na stałe do innych leków. Poza sennością i małym otępieniem gdy weźmiesz jej więcej, niczego innego nie zauważyłem. Przy braniu długoterminowym nie stwierdziłem niepożądanych efektów. Lekarz cały czas powtarza, że to bezpieczny lek.

3. hydroksyzyna wzmacnia działanie jak dobrze kojarzę tramadolu, zabiera uczucie swędzenia przy opio (to jedno z działań leku poza lękowym), ale już nie raz się spotkałem, że wzmacnia działanie innych substancji. Z czego mi wiadomo z benzo niezbyt współgra, ja Hydro biorę pod alprę i czasem eti i niczego nie stwierdziłem. Powinien ktoś rozwinąć moją odpowiedź na Twoje trzecie pytanie.
75mg wenlafaksyna + 100mg hydroksyzyna + 2-3mg alprazolam + 100mg kwetiapina

grenseal@tutanota.com

ŻADNYCH RELACJI INTERPERSONALNYCH!!!
  • 987 / 38 / 0
Hydroxyzyna zmniejsza uczucie swędzenia po kodzie, i trochę podbija jej działanie. Miksowałem póki miałem, ale nie chce mi się lecieć już do rodzinnego po reckę na coś takiego. Bo sama w sobie nie ma żadnych właściwości rekreacyjnych. :)
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.