Odwrotni agoniści receptorów histaminowych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2652 / 382 / 0
Z majką jest całkiem dobra, ale nie za dużo żeby zostawić opiatowe ciepło i nie zagłuszać go hydroksyzyną, wtedy można się źle poczuć + nasilasz depresje oddechową.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Blue_Berry pisze:
Miałam taką sytuację, że zjadłam pół blistra (15tabsów) hydro po 10mg i nic nie czułam cały wieczór. Obudziłam się za to w nocy i miałam cholernie sucho w ustach, zdrętwiała mi twarz i chciałam koniecznie wstać żeby się napić wody, ale nie mogłam się ruszyć, jakby taki chwilowy paraliż. Nie wiem czemu tak, nie biorę tego, a jeśli już to b. sporadycznie.
Paraliż pewnie tylko dlatego, że coś (ogólnie zły stan) Cię wyrwało ze snu, zdarza się. Ja obudziłam się dzisiaj w pociągu ze sparaliżowaną połową twarzy i mogłam otworzyć jedno oko;p

Po hydroksyzynie byłam strasznie zirytowana. Przez pół dnia wszystko mnie denerwowało ;]
CloudyMind
  • 182 / 2 / 0
Jak wygląda to działanie przeciwlękowe? Czekają mnie bardzo stresujące egzaminy i bez wspomagaczy nie dam rady. Ostatnio na taką okazję brałam kodeinę (ustna matura z polskiego), byłam taka rozluźniona i rozgadana że zdałam na 100% Nie biorę już jednak opio, a psychiatra powiedział że może mi przepisać hydro. Mogę liczyć na podobne działanie, w sensie czy lęk zniknie? Mam jeszcze możliwość skołowania alpry, ale mogę mieć robione testy na dragi i wolałabym żeby nic nie wyszło.
  • 823 / 11 / 1
Kiedyś dostałem tą hydroksyzynę od psychiatry. Jak dla mnie to działanie przeciwlękowe na granicy placebo. Więcej efektów ubocznych niż dobrych. Źle się po niej czułem. Ale nie wiadomo może na Ciebie dobrze podziała. Spróbuj, ale nie ma fajerwerków. Zależy jeszcze jaki ten twój lęk jest. Jak to zwykły stres przed egzaminem to może być jak najbardziej, ale jak to przewlekłe lęki, fobia i tak dalej a do tego dochodzi jeszcze dodatkowy stres w postaci egzaminu to nie wystarczy.
---
Na pewno to nie działa jak benzo a tym bardziej jak kodeina, nawet w 1%. Bardziej na psychikę, tory myślowe i przeciwpsychotyczne niż na objawy fizyczne takie jak ucisk w klatce, duszności, pocenie, zawroty głowy, skurcze i drżenia mięśni.
---
Jakiego rodzaju jest twój lęk i jak jest silny, kiedy występuje ? Psychiatra raczej wiedział co przepisuje ;d Ale różnie z tym bywa.
Chcesz się spotkać, pogadać ? >

Życie to najlepszy narkotyk...
  • 182 / 2 / 0
Stres jest długotrwały do tego dochodzi depresja i fobia społeczna, biorę ssri i olanzapine. Już teraz się boję, a przed samym egzaminem stres będzie tak wielki, że odbierze mi mowę i nie zdam. Chciałabym żeby zniknęły te fizyczne objawy stresu, żebym się rozluźniła i mogła spokojnie nawijać, bo czeka mnie rozmowa kwalifikacyjna.
  • 823 / 11 / 1
Olanzapina nie wystarcza ? zarzuć tą hydroksyzynę ale nie przed samym egzaminem, najpierw sprawdź jak na Ciebie działa. Stresu do 0% nie zbijesz, tak że będziesz się czułą luźna jak po kodzie i miała na wszystko 'wyjebane' bo każdy się w takich sytuacjach stresuje i to norma. Także tylko żeby się nie udusić, telepać tam to zarzuć olanzepine, hydroksynyne i będzie dobrze. To w zupełności wystarczy żeby wyglądać dobrze .
-------
Zawsze możesz mieć w razie czego ten afobam/alprazolam w kieszeni. Zobaczysz wtedy te 30min przed rozmową jak się będziesz czuła i zdecydujesz. I nie bój się, jak się źle poczujesz to powiesz
"bardzo przepraszam, źle się poczułam, muszę na chwilę wyjść" i nikt Cię za to nie zabije. Wyjdziesz odetchniesz, uspokoisz się i dokończysz rozmowę. Nie ma takiej sytuacji że ktoś Ci powie Pani dziękujemy bo się Pani stresuje ;-)
Chcesz się spotkać, pogadać ? >

Życie to najlepszy narkotyk...
  • 1041 / 4 / 0
AlicjaWkrainieKwasu pisze:
Stres jest długotrwały do tego dochodzi depresja i fobia społeczna, biorę ssri i olanzapine.
Jak jesteś na stałe na takich lekach, to działanie hydro możesz odczuć jedynie na granicy placebo. Też jakiś czas temu przejadłam na próbę dwa opakowania (ja na stałe biorę TLPD) i niestety bez rewelacji. Właściwie bez niczego. A trzeba dodać, że nie liczyłam na "fazę" jak po benzo ani na żadną inną. Chciałam tylko lekkiego działania przeciwlękowego tak na co dzień (też depresja i fobia społeczna, a mieszkam w akademiku z dziewczynami, z którymi praktycznie nie gadam, dlatego ciągle sobie coś wymyślam, nakręcam się i powstają lęki). Jedyne co to czasem zadziałało nasennie i na wyrzut histaminy po helu.
  • 182 / 2 / 0
Jednak nie ma to jak koda. Odkąd biorę te leki czuję się całkiem dobrze, ale potrzebuję jakichś doraźnych środków na czas egzaminów. Chodzi mi o to, że będę taka zestresowana, że mnie sparaliżuje i zabraknie mi słów podczas rozmowy, a muszę się tam wykazać sporą wiedzą. Tym bardziej, że straciłam trochę elokwencji przez ciągłe jaranie zielska i zwyczajnie jest mi się trudno wysłowić. Wiecie jak to jest jak się dużo jara. Na szczęście zauważyłam że olanzapina zaczęła mi w tym pomagać i jestem już bardziej otwarta na kontakt z ludźmi. Myślę że jednak przyda mi się ta alpra.
  • 1322 / 18 / 0
Z racji tego, iz wpadly mi w ręce dwie paczki hydroksyzyny 25mg sprobowałem i... Na sen jakos na mnie nie dzialalo zamulą, jako dodatek i antyhistamina do walki po przestaniu GBL jak najbardziej. Co do recepty to faktycznie, wystarczy przejsc sie po paru aptekach i prosze
Jego przyjaciel miał ksywe "Diabeł".
  • 401 / / 0
Czy jest sens zbijać histaminę na ciągu gieblowym? Tzn pół ciąg, bo niby leci 20ml dziennie ale staram sie przed snem nie polewac i robic przerwe chociaż z 5 h/dobę - i pytanie czy wtedy wlasnie po ostatniej polewce warto zarzucic to 30mg hydroksyzyny?
Uwaga! Użytkownik Blair0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".