Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 60 / 1 / 0
Ja mam takie pytanie, jakoś z tydzień temu przerobiłem 1g 3-MMC i około 250mg 5-APB/5-MAPB. Jest ktoś w stanie tak orientacyjnie oszacować ile by trwała odbudowa serotoniny po tych wybrykach z suplementacją 5-htp a ile bez niej?
  • 41 / 1 / 0
spiewaq pisze:
Od kilku dni wsuwam 5-htp na noc na regeneracje serotoninki + l-dopa rano na dopaminke (energia w dzien) + mocna zielona herbata rano (antyoksydant + dawka kofeiny jak w kawce). Czuje sie zajebiscie. Nie biore zadnych innych substancji na razie. Polecam

Mógłbyś podać dawki 5-htp i l-dopa jakie przyjmujesz, oraz producenta l-dopa ? Będę wdzięczny
Uwaga! Użytkownik tomala75 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1450 / 18 / 0
Z l-dopą uważaj, bo rozpierdolisz sobie cały układ dopaminogerniczny(?) L-dopa jest dobra do szybkiego uzupełnienia dopaminy, ale to po ciągu np. po kocie czy fecie. Tak to lepsza jest tyrozyna. Ja od 5-HTP wolę l-trytofan. Wg, mnie działa co prawda wolniej, ale za to mniej muli i mam wrażenie, że trochę euforcznie- szczególnie jak słonko zaświeci ;).
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 867 / 18 / 0
200mg 5htp na noc. l-dopa 1 tabletke, nie chce mi sie patrzec ile mg. Wzmacnia i przedluza dzialanie kofeiny. Sa to zwykle najtansze suplementy z allegro.

Zarzucenie jednoczesnie 5-htp + L-DOPA + mocna kawa = fajna bombka zaslugujaca na miano narkotycznej.

W sumie ta L-DOPA tak bardzo wydluza dzialanie kofeiny, ze mam juz od tego problemy z zasnieciem. Odstawiam. Zarzuce sobie kiedys troche, na trzeci dzien po uzyciu konkretniejszego stymulantu, jak 3mmc.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 62 / 1 / 0
dorzuce swoje 5 groszy do tematu.

zdazyly mi sie kilkudniowe wypady na MDMA..po2-3 nocach totalne wyplukanie z serotoniny....ostatnio nawet po miesiacu przerwy bardzo slabo dzialala MDMA (ten sam sort ten sam sklad).. w poszukiwaniu czegos co pomoze mi sie zregenerowac wpadlem na 5htp... bardziej podchodzilem do tego jak do supli...ale do rzeczy..
rekreacyjnie spozywalem tez tramadol 100mg jesli przeciwbolow do 300-400 rekreacyjnie..jakies krotkie epizody z koda rowniez do 300mg.
bralem przez 2 tyg ok 100-200mg 5htp chcialem przetestowac dawke.. po czym wzialem 100mg tramca, bo cos mnie bolalo... ku mojemu zdziwinieu poczulem sie jak kiedys, gdy pierwszy raz tramal wpadl w moje rece....tylko 100mg...a efekty jak do tej pory po 300+... Uznalem wtedy ze poprostu mialem dobry dzien...dobry nastroj... wiec druga proba po 2 dniach.... znow 100mg...rownie fajnie co wczesniej..
czy 5htp moze miec az taki wplyw na organizm? na bluelight mozna poczytac na temat 5htp opinie od "co za gowno" do zajebisty suplement...nie podchodzilem do tego na powaznie, ale ...zupelnie inaczej zaregowalem na tramal ktory hamuje wychwyt zwrotny serotoniny.. Ogolnie na tym cyklu 5htp moge odnotowac ciut lepsze spanie i lekka poprawe nastroju.
Jak powinna wygladac suplementacja 5htp w odniesieniu do MDMA? Przetestuje to za ok 2-3 tyg.. mysle ze bede znow naladowany serotonina i mam nadzieje ze tym razem poczuje MDMA jak za pierwszym razem....
ktos moze testowal 5htp z MDMA, Tramalem lub koda? mam na mysli tutaj dluzsza suplementacje
Uwaga! Użytkownik mikeoslo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 18 / 0
Bylo gdzies napisane, ze przyjmowanie 5htp w ciagu dluzej niz 5 dni moze obnizac poziom dopaminy.

Nalezy brac od drugiego dnia po skonczeniu latania na MDMA przez nastepnych 5 dni raz na dzien, raz na noc.
Potem uzyc silnej woli i wytrzymac jeden weekend bez cpania serotoninowcow - mozna sie najebac/feta.'
W kolejny weekend (2 tygodnie od poprzedniego wpierdalania pixow) wszystko powinno klepac bardzo si.

Tolerancja na 5htp podobno szybko rosnie, cokolwiek to znaczy. Ekstrakt z zielonej herbaty podobno znacznie zwieksza przyswajalnosc tego.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 62 / 1 / 0
dzieki za odp.

odnosnie przerw to miedzy sesjami z MDMA mialem conajmniej lub wiecej niz 4 tyg przerwy - czyli podobno wystarczajaco..ale juz nigdy nie udalo mi sie uzyskac tego pierwszego efektu. Nawet zawsze gorzej z kazdym kolejnym razem- stad pomysl moze na 5htp.Nie moge powiedziec, zeby 5htp wogole nie dzialal.. bo cos sie zmienilo- mam tylko nadzieje ze za kolejne 2-3 tyg bede mogl sie cieszyc MDMA.Stad pytan jesli rozpatrywac uzywanie 5htp w suplementacji ciaglej miedzy sesjami MDMA.
uzywam preparatu biovea ze 100mg 5htp , tabsy o przedluzonym uwalnianiu.aktualnie 200mg na noc + 100mg rano.
Uwaga! Użytkownik mikeoslo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 5 / 0
Celuj w Piracetam. Bardzo wzmacnia MDMA i przywraca utraconą/przyćmioną magię Extasy.
  • 62 / 1 / 0
i to jest odpowiedz ktorej szukalem:) male uzupelnienie...

piracetam wymaga dluzszego stosowania , w celu np nasycenia receptorow.. czy jest to substancja ktora dziala w pojedynczych dawkach?
  • 42 / 1 / 0
Biorę 5htp od mniej więcej miesiąca, efekty na codzień właściwie niezauważalne, za to muszę przyznać, że odkąd to zażywam zjazdy po 3mmc (wcześniej bardzo przykre, łzawe wręcz) są zdecydowanie mniej dokuczliwe. Bardzo duża różnica w tej kwestii. Widocznie gospodarka hormonalna ustabilizowana bardziej, czy cholera wie co.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.