Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 627 / 7 / 0
Nie wiem dlaczego ale nie mam (i znajomi także) kaca jak regularnie wieczorem zażywam 5htp. Jak to ma się do "dnia po" i dlaczego kaca brak? Czy też tak macie? :)
"Fortune favors the bold."
- Virgil, Aeneid X.284

"Make things as simple as possible but no simpler."
- Albert Einstein

"Whatever people say I am, that's what I am not"
  • 2518 / 27 / 0
Jak dla mnie antydepresant doskonały. Suplement diety. Kiedyś po 100mg zadziałało na mnie bardzo pozytywnie. Weszło prawie jak jakieś MDMA, tylko dużo słabiej. Dzisiaj doszły do mnie opakowanie 60kapsułek po 200mg. Wziąłem ok godziny 12 jedną kapsułkę i teraz czuję efekty. Po prostu czuję się lepiej, jestem szczęśliwszy i nie mam jakiś dziwnych lęków. Najchętniej zabrałbym się do pozałatwiania spraw, które odkładałem od miesiąca. Niestety Urzędy itp. już pozamykane. Wieczorem wezmę kolejne 200mg jeśli efekt będzie taki sam jak dzisiaj, to od rana powinienem pozałatwiać wszystkie zaległe sprawy. Doskonały suplement diety, który nie powoduje żadnych skutków ubocznych w przeciwieństwie do leków antydepresyjnych. Do tego jeszcze łykam lecytynę i niedługo dokupię piracetam. Powinno pomóc mojej zwichrowanej psychice i pomóc prawie całkowicie zapomnieć o ćpaniu. Jestem tylko ciekawy jak długo utrzyma się to pozytywne działanie terapeutyczne 5-HTP.

Co do braku kaca to nie wiem, Ja tam nie miewam kaca po piciu alkoholu, ponieważ staram się nie doprowadzać do takiej sytuacji kiedy znajduję się w stanie mocnego upojenia alkoholowego, ale myślę że może to mieć jakiś wpływ na brak kaca u innych.
  • 13 / / 0
Mam pytanie do znawców tematu. Czy mogę bezpiecznie łączyć 5-HTP z amitryptyliną? Tą ostatnią przypisał mi gastrolog granicznej dawce 20mg na dobę na poprawę trawienia. 5-htp biorę od około tygodnia (2x200mg extrakt z ss) i od kilku dni czuję z rana lekką zmułę, która utrzymuje się przez większość dnia. Raczej nie jest to efekt samej amitryptyliny, bo przyjmuję ją od przeszło roku i wyrobiłem tolerancję na jej usypiające efekty.
  • 627 / 7 / 0
Ładnie napisane i prawdziwie - po prostu dobry suplement diety, który także polecam. A z tym kacem nie mam pojęcia ale przy codziennym 1x/2x 200mg htp (tylko wieczorem lub rano i wieczorem) kaca zero. Polecam Puritans Pride - dobra cena a i są efekty :)
"Fortune favors the bold."
- Virgil, Aeneid X.284

"Make things as simple as possible but no simpler."
- Albert Einstein

"Whatever people say I am, that's what I am not"
  • 410 / 23 / 0
dreamcoat pisze:
Czy mogę bezpiecznie łączyć 5-HTP z amitryptyliną?
Pewności nikt Ci nie da, bo zespołu serotoninowego w takich przypadkach teoretycznie nie można wykluczyć, ale w praktyce spokojnie możesz łączyć. Ja od dawna biorę 5-HTP razem z antydepresantem.
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 204 / 4 / 0
Jaka jest optymalna dzienna dawka 5HTP? Czy to raczej zalezy od osoby?
-Why do my eyes hurt?
-You've never used them before.
  • 5 / / 0
Jak dla mnie to jest 50mg 2x dziennie z posiłkiem, a i tak chyba zredukuje na jakies 3 x 25mg. Nie czaje ludzi, którzy jedzą po 400mg i to na czczo. Ja bym zasnął odrazu :)
  • 204 / 4 / 0
Jem z rana 100mg na czczo.
Testowalem, 200mg rano i mialem ten sam problem, ze mi sie spac chcialo i efekty byl w sumie odwrotny do zamierzonego.
Zastanawiam sie czy nie lepiej by bylo zjesc na noc, jakies wieksze dawki, od 200mg wzwyz.
-Why do my eyes hurt?
-You've never used them before.
  • 187 / 2 / 0
A ja się zastanawiam dlaczego ludzie zamist w SSRI, nie uderzają najpierw w mix:

1. Żeń Szeń
2. Różaniec Górski
3. 5-HTP

No i jeszcze coś można dorzucić, skoro 5-HTP jest dobre to w kombinacji j.w może dać zdumiewające efekty...
Uwaga! Użytkownik sportowiec89 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 657 / 7 / 0
5-htp to jest to, bez tego nie przerobilbym wczoraj ponad gieta MDMA
Uwaga! Użytkownik Akodeen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.