Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 1530 / 9 / 0
Występowały u was koszmary po 5-HTP? Ostatnio to zaobserwowałem jak brałem rano, a wczoraj wieczorem - koszmary senne. Cały zlany potem i niewyspany jestem. Używam tego tylko jako suplementu diety po tripach aby pomóc sobie w regeneracji serotoniny a tu takie coś.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 4807 / 265 / 0
Podłączam się do postu JSM z następującym pytaniem. Czy częste tripowanie nie powoduje w efekcie podwyższenia poziomu serotoniny co przy suplementacji 5-HTP może powodować rzeczone koszmary?
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 1530 / 9 / 0
Kurde w sumie kiedyś jak ćpałem dropsy to też miałem koszmary przez jakiś czas ale wtedy stawiałem na niedobór serotoniny, a tu się może okazać, że to jej nadmiar? Ciekawe.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 1450 / 18 / 0
Miałem początkowo koszmary na 5-HTP. Chyba przez pierwszy tydzień. Ale były one tak głupie, że rano łapałem się za głowę, iż coś tak pojebanego może się śnić dorosłemu człowiekowi. Śniło mnie się, że jestem w hotelu, ściągam kurtkę, którą kładę na fotel. Po chwili pojawił się alarm sygnalizujący atak lotniczy. Okazało się, że zaatakowały Nas kaczki z tektury, które wydawały jakieś dźwięki. Ja je niszczyłem chowając się za kubłem na śmieci. Na koniec każdą próbowałem wyruchać. :nuts: %-D

Bardziej martwi mnie to, że pierwszy raz od miesiąca nie wziąłem 200mg przed snem i całą noc tarzałem się po łóżku, nie mogłem usnąć. Czyżby HTP działa tylko z każdą przyjętą dawką?
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 1530 / 9 / 0
Leci do kultowych %-D poprawiłeś mi swoim snem skacowany humor, hehe.

U mnie zdaje się jak brałem codziennie to przez jakis czasy też były koszmary. Potem chyba przeszło. Jednak nie biorę codizennie, a tylko doraźnie więc ciągle mam koszmary i się niewysypiam, a potem przez to chodzę wkurwiony i zmulony - teraz tego nie potrzebuje.
  • 1450 / 18 / 0
Zauważyłem, że w moim przypadku mniejsze dawki działają lepiej. Po 400mg na dobę chodziłem otłumaniony, zamknięty w sobie. Miałem wyjebane na wszystko. Aby umyć naczynia musiałem przygotować się na to psychicznie i po 3-4 raz przejrzeć kwejka, wiochę, fejsa itp. Cierpiałem na dużą nadsenność. Mimo, że zasypiałem szybko to wstawałem minimum po 10h snu.

Przy 200mg czuję się tak samo. Ale mi się gadać, coś porobić. Nie pojawiają się nerwice. I kurde wstaję po 8-9h snu. Nawet jak się napierdolę. No i opakowanie mam na 60 dni a nie na 25;).

• 77 / 1 / 0
Omege 3 łykasz do tego? Podobno to paliwo mózgowe i prekursor serotoniny, może jeszcze byś dawke zmniejszył?
Uwaga! Użytkownik thebigbos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1450 / 18 / 0
Zdrowo się odżywiam i mi styka. Do tego dochodzi jeszcze bieganie raz w tygodniu. Myślę, że mnie wystarczy. Jak coś to omegę 3 będę dostarczać z pożywienia. Mam już dosyć kapsuł. Łykam dodatkowo chelatynowy Mg. Tak patrzę, że owy kwas jest w oliwie z oliwek. To git. Będę sobie regularnie pić 1-2 łyżki dziennie na noc. No i tłusta rybka raz w tygodniu też od tej pory zawita w jadłospisie. ;)

• 1530 / 9 / 0
Polecam ryby, banany, cytrusy zamiast 5htp. Swego czasu dużo tego jadłem i czułem się dobrze bez tych problemów jakie mam po 5htp.
  • 235 / 27 / 0
Są też dostępne preparaty z 5-htp o przedłużonym uwalnianiu firmy Natrol.

[ external image ]

Czytałem komantarze na angielskich stronach i wiekszość ludzi pozytywnie wypowiadało się o 5-htp, twierdzą nawet 5htp jest równie skuteczne jak antydepresanty lub nawet lepsze.Dawke i pore przyjmowania trzeba raczej dobrać sobie indywidualnie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.