Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
"Homotauryna została opisana jako antagonista GABA, jak również agonista GABA. W badaniach in vitro stwierdzono, że homotauryna jest częściowym agonistą GABAA, jak również częściowym agonistą receptora GABAB z niską skutecznością, stając się antagonistą i wypierając pełnych agonistów GABA i baklofen na tym receptorze. W badaniu na szczurach homotauryna odwracała katatonię wywołaną baklofenem (prototypowym agonistą GABAB), i była w stanie wywołać analgezję za pośrednictwem receptora GABAB, efekt ten był zniesiony po zastosowaniu CGP-35348, antagonisty receptora GABAB."
https://en.wikipedia.org/wiki/Homotaurine
Czy ktos z naszego forum juz testowal ten zwiazek w celu uwrazliwienia receptorow GABA, a konkretniej receptorow GABA-B? Zamierzam rzucic wszystkie GABA-B-ergiki ktore zazywam praktycznie codziennie od 2-3 lat naprzemiennie (baklofen, fenibut, GHB) i zastanawiam sie czy ta molekula moglaby mi pomoc powrocic do normalnosci w miare rozsadnym czasie.
W przypadku zwykłej tauryny ta konkuruje z tryptofanem.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Można wrzucać razem z SSRI i pregabaliną ?
@FajnieJest
Poczytałem po łebkach na szybko i z całą pewnością bym tego spropowal. Jeden problem jest taki, rozstrzał cenowy różnych preparatów. Czy mógłbyś proszę podzielić się z nami rodzajem, dawkowaniem i długością kuracji? Dzięki wielkie
Scalono detronizator
05 lutego 2021FajnieJest pisze: Homotaurine.svg.png
"Homotauryna (znana również jako tramiprosat (INN), kwas 3-amino-1-propanosulfonowy lub 3-APS) jest naturalnym aminokwasem występującym w wodorostach. Jest ona analogiczna do tauryny, ale z dodatkowym węglem w łańcuchu. Ma aktywność GABAergiczną, najwyraźniej poprzez naśladowanie GABA, które przypomina."
"Homotauryna została opisana jako antagonista GABA, jak również agonista GABA. W badaniach in vitro stwierdzono, że homotauryna jest częściowym agonistą GABAA, jak również częściowym agonistą receptora GABAB z niską skutecznością, stając się antagonistą i wypierając pełnych agonistów GABA i baklofen na tym receptorze. W badaniu na szczurach homotauryna odwracała katatonię wywołaną baklofenem (prototypowym agonistą GABAB), i była w stanie wywołać analgezję za pośrednictwem receptora GABAB, efekt ten był zniesiony po zastosowaniu CGP-35348, antagonisty receptora GABAB."
https://en.wikipedia.org/wiki/Homotaurine
Czy ktos z naszego forum juz testowal ten zwiazek w celu uwrazliwienia receptorow GABA, a konkretniej receptorow GABA-B? Zamierzam rzucic wszystkie GABA-B-ergiki ktore zazywam praktycznie codziennie od 2-3 lat naprzemiennie (baklofen, fenibut, GHB) i zastanawiam sie czy ta molekula moglaby mi pomoc powrocic do normalnosci w miare rozsadnym czasie.
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Wydaje się bardzo ciekawym środkiem do przetestowania.
P.S. Planuje okresowo i tak brać homotaurynę, bo wydaję mi się, że pozwoli ona uwrażliwienie receptora GABAb wyżej niż to jak genetycznie jest ustawiona i pozwoli mi być mniej neurotyczną osobą na codzień.
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
Przyjechali do pożaru, odkryli jedno z największych narkotykowych laboratoriów
Na obrzeżach Szczytna służby zlikwidowały jedno z największych w regionie laboratoriów narkotyków oraz linię produkcyjną służącą do wytwarzania nielegalnych wyrobów tytoniowych. Zabezpieczono około 800 litrów płynnego klefedronu, sto kilogramów proszku, a także cztery i pół tony krajanki tytoniowej. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych środków może wynieść nawet kilkadziesiąt milionów złotych. Do sprawy zatrzymano pięć osób.
Różowa kokaina. Australia podmieniła transport narkotyków
Pięciu mężczyzn usłyszało zarzuty po tym, jak australijskie władze udaremniły zakrojoną na szeroką skalę operację przemytu narkotyków.
Wpuścił policję, by pokazać, że partnerka nie dba o dom. Na wierzchu miał narkotyki
O dwóch narkotykowych sprawach z wtorku 21 stycznia 2024 roku poinformowała Komenda Miejska Policji w Gdańsku.