Tytoń ma osobny dział → >LINK<
09 maja 2020GalaktycznyBiznesmen pisze: Przeszukałem internet w poszukiwaniu efektów donosowego podania Guarany i po Polsku nie ma praktycznie żadnych informacji a więc postanowiłem zrobić eksperyment dla dobra nauki xd Dziś już 3 dzień Guaranowego "ciągu" donosowo oczywiście. Myślę że będzie trwało do końca maja i dam znać czy jakieś uboki są. Na razie jestem zadowolony z efektów
Nie mam w tym wielkiej tajemnicy, po prostu ma słabą hydrofilowość, wspominają o tym praktycznie wszystkie źródła. A co do mdłości, to może walisz za dużo i/lub nie łączysz z żadnymi posiłkami, przyjmując na pusty żołądek? Albo jesteś nadwrażliwy na kofeinę?
Ja guaranę sproszkowaną przyjmuję (jedna łyżeczka dziennie) z rana, bezpośrednio przed śniadaniem. Żadnych mdłości nie zanotowałem póki co. Czasem, jak dzisiaj, po południu guaranową stymulację podbijam jeszcze espresso. Też bez sensacji żołądkowych.
O narkomanii nie wspominam, bo na tym forum to jak afiszowanie się że ma się w dupie otwór do srania.
---
I want more life, fucker!
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Scalono — CATCHaFALL
Czyli zestaw guranna+yerba mate?
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.