Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2235 / 5 / 0
mam pytanie odnośnie trwałości psylocybiny i psylocyny w suszonych grzybach. Konkretnie: jak bardzo stracą na mocy suszone grzyby trzymane w woreczku strunowym w ciemności przez pół roku. Mam 108 ususzonych i chcę je potrzymać do wiosny gdy na tyle będzie ciepło by spędzić trip w nocy, w plenerze z namiotem. Bardzo stracą na mocy??
  • 4024 / 370 / 950
Nie bardzo. Grzyby trzymane po półtora roku, dwa lata nawet w zwykłej kopercie w szufladzie nie traciły za specjalnie.
  • 2235 / 5 / 0
a jak to się przyjęło z oceną suszonych do świeżych. 2/3 mocy ?
  • 3129 / 26 / 0
Ja bym dał 3/4 lub 4/5.
High, how are you?
  • 227 / 5 / 0
działanie suszonego materiału można też "rozciągać" lub nieco wzmacniać - przynajmniej u mnie zawsze sprawdza się metoda - pusty zoladek od 3 godzin i przy konsumpcji:
a). pokruszone/zmielone na kapeczkę i zjeść [trawienie kanapeczki z grzybami jakoś powoduje, że szybko i mocno (w pełni) wchodzi]
b). suche pogryźć w ustach i zapić odrobiną wody/coli na pusty zoladek [powolne uwalnianie i dłuższe spokojniejsze działanie- nieco mniej OEV, za to troche więcej ssania w bebechach]
sorki to lekki off top - dodam jeszcze zeby looknac na ten kalkulatorek dawkowania na shroomery.org on ma dobre "ratio" przy zamianie suszonych na swierze - dosc akuratne - to tak w odpowiedzi na sile susz do swierzych ;)
  • 291 / 1 / 0
Na shroomery jak zaznaczam, że będę brał imao to dawki zmniejszają się praktycznie o połowę. Czy sok porzeczkowy taki domowy, mocny, będzie aż takim mocnym imao i należy aż tak bardzo zmniejszać dawkę w porównaniu do normalnej?
  • 3129 / 26 / 0
Nie. Po soku porzeczkowym nie jest mocniej, tylko dłużej.
High, how are you?
  • 1392 / 10 / 0
chusajn pisze:
Nie. Po soku porzeczkowym nie jest mocniej, tylko dłużej.
Tak z ciekawości, ile to było dłużej np. w Twoim przypadku?
  • 3129 / 26 / 0
Jest około 1.5 raza dłużej, ja nie próbowałem, można to wyczytać z opinii na forum (temat o inhibitorach MAO).
High, how are you?
  • 228 / 1 / 0
Przy dawce 2,5g PC B+, trip plenerowy przy -15, sok wydłużył doznania o około godzinę względem długości trip'u współpasażera.
ODPOWIEDZ
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.