Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 358 / 80 / 0
@mileniiiiaaa zaklej taśmą mikroporową/plastrem/zwykłą taśmą i bedzie dobrze.
  • 140 / 7 / 0
Zamówiłem groowkita w black weekend i mam dwa growkity. Producent w instrukcji na stronie napisał, żeby ciastka nie moczyć, tylko od razu do worka wsadzić. https://growkitpoland.pl/growkit-instrukcja/ . Nie spotkałem się z takim postępowaniem, dlatego pytam bardziej doświadczonych badaczy, czy zrobić tak jak mówi ta instrukcja i moczyć dopiero po pierwszym zbiorze?
  • 3 / 1 / 0
Siema powiedzcie czy to normalne ze ta biala "grzybnia/plesn" tak mocno wyskoczyl na piony? i czy pozniej po scięciu grzybów umyć je z tego białego nalotu czy on nie przeszkadza i ma tak byc?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 366 / 109 / 0
Niektóre growkity nie wymagają namaczania wstępnego , ja kiedyś też taki miałem, tylko z innego źródła, ale rosło dobrze. Najlepiej postępować zgodnie z instrukcją.

Namaczałem dopiero jak już był pierwszy zbiór skończony.
"Life pain always sexy"
  • 1 / / 0
Witam, mam pytanie bo nigdzie nie moge znależć konktretnej odpowiedz ile substradu mam dac na ilosc ziarna planuje użyc 1,1kg suchego substratu na 500g ziarna czy bedzie okej czy lepiej dać jeden do jego ?
  • 1290 / 7 / 0
Growpack powinien być szczelnie zamknięty? Nie wiem czy grzybni nie uduszę :D
  • 366 / 109 / 0
Jeśli chodzi Ci o worek to w niektórych są porobione takie malutkie otwory do wymiany gazowej (najlepiej zobacz czy są), czasem można też przewietrzyć środek, ale to najlepiej zgodnie z instrukcją producenta .

Zamknięcie worka powinno być w miarę możliwości szczelne .
"Life pain always sexy"
  • 1290 / 7 / 0
Dzięki. Tak to o worek mi chodziło. To mój pierwszy growkit i trochę się spinam. Czytałem że przy niższej temperaturze pierwsze sztuki mogą pojawić się nawet i po 3 tygodniach, a mi w aktualnych warunkach okolice 20°C. Na razie czekam
  • 1 / / 0
Witam, mam 3 nietypowo rosnace grzyby w moim kicie. Trzony jakby wykreca, kapelusze wygladaja jakby sie mialy zaraz otworzyc kiedy reszta towarzystwa rosnie zdrowo. Dwa z nich wlasciwie juz go otworzyly. Co z nimi zrobic?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
https://hyperreal_upp
  • 1 / / 0
pytanie - obkleilam growkit srebrna tasma. przy otwieraniu worka czuc zapach kleju. czy klej z tasmy moze wchodzic w reakcje z grzybnia bo podejrzewam ze w jakis sposob wchodzi w reakcje z wilgocią?
ODPOWIEDZ
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).