Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 17 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: pablo81 »
w przyszłym tygodniu jadę na Mazury i mam nadzieję że znajdę ...
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
Witam! również byłem i znalazłem około 150 lancetowatych hah.
i w tym momencie cala ekipa z hypcia popierdala do lasow :D hehe, ja tez sie chyba wybiore, a noz cos znajde ;)
w przyszłym tygodniu jadę na Mazury i mam nadzieję że znajdę ...
tez jade, tyle ze z rodzicami :( ale moze poszukam i sobie pare po kryjomu wszamam/zabiore do domu. a na mazurach jest jakies wieksze prawdopodobienstwo znalezienia gribow?
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2006 przez Rastuch, łącznie zmieniany 1 raz.
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 177 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: clomipramine »
ChestYakaMarkos pisze:
Witam! również byłem i znalazłem około 150 lancetowatych hah. Niezły wysyp jest ich więcej. Na razie są na etapie suszenia. Potem tylko dobra pizza i jakieś 40 przykryte serem pozdro!
Niechcę tui nikomu zarzucać kłamstwa, ale ci nie wierzę. Oto powody]żadnych[/b] grzybów a co dopiero mówić o wilgotnolubnych łysiczkach
-grzyby (przynajmniej u mnie) pojawiają się najwcześniej w połowie września i nigdy nie słyszałem, żeby ktoś je zbierał już na początku sierpnia.

Jeśli się mylę, to zamieść na dowód tego zdjęcia zebranych grzybów i niech każdy, co znajdzie w ciągu najbliższego miesiąca zamieści. Dam sobie pałkę uciąć, że nie pojawi się żadne zdjęcie.

Dla zainteresowanych z okolic Warszawy na grzyby można pojechać na pastwiska w okolicach Wieliszewa (nad zalewem Zegrzyńskim)
  • 217 / / 0
.
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2007 przez ChestYakaMarkos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 459 / 1 / 0
-nigdzie nie ma żadnych grzybów a co dopiero mówić o wilgotnolubnych łysiczkach
no nie gadaj glupot... oczywiscie ze sa juz grzyby w lesie, moze rzeczywiscie niewiele, ale sa na pewno (sam widzialem).
Jeśli się mylę, to zamieść na dowód tego zdjęcia zebranych grzybów i niech każdy, co znajdzie w ciągu najbliższego miesiąca zamieści.
dla mnie to zaden dowod... co za problem poszperac w sieci i wkleic jakies fajne zdjatko ;) bedzie ci sie chcialo wszystkie w necie sprawdzac i porownywac? zreszta, moze ktos ma foty swoje, ale nie z tego sezonu, wiec zdjecia to zaden dowod.
Dam sobie pałkę uciąć, że nie pojawi się żadne zdjęcie.
uwazaj co mowisz :D :P

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
  • 217 / / 0
.
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2007 przez ChestYakaMarkos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kobyle_caco »
clomipramine pisze:
Dam sobie pałkę uciąć, że nie pojawi się żadne zdjęcie.
tego to bym nie poświęcił za cała szklarnie konopii i kontener grzybów
Dla zainteresowanych z okolic Warszawy na grzyby można pojechać na pastwiska w okolicach Wieliszewa (nad zalewem Zegrzyńskim)
nad Bugiem w strone Wyszkowa jest sporo pastwisk i tam też rosną, nie za dużo ale jak się pochodzi to się znajdzie
na tropie marzeń jak szalony detektyw...
  • 459 / 1 / 0
mało tego śni mi się w nocy że jaram i nawet mam wtedy odczuwalną fazkę magia snów pozdro
apropo snow o paleniu: kiedys czesto mialem, ze snilo mi sie, ze kolujemy z kumplami palenie, idziemy gdzies na miejscowke i palimy. ale jak to przewaznie bywa, w polowie bakania (albo jak jeszcze nie zaczelismy!) budzil mie budzik... a jak sie obudzilem BYLEM PEWIEN i caly happy, ze mam jeszcze troche palenia, ktore mi zosatlo z ostatniej akcji :D jakiz to byl przykry zawod, jak zdalem sobie sprawe z tego, ze to byl tylko sen :( mialem tak pare razy i za kazdym razem jak sie budzilem bylem pewien ze w szufladzie albo w kieszeni w spodniach mam jeszcze resztke palenia :P hehe to tak na marginesie

a co do niedowierzania: moim zdaniem w jedym rejonie Polski moga juz grzybki byc, a w drugim moze jeszcze minac miesiac zanim sie pojawia, wiec nie ma co nie dowierzac innym, tylko cieszyc sie razem z nimi, ze cos znalezli i oczekiwac pojawienia sie gribow w swoich okolicach. :)

• 217 / / 0
.
  • 18 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Indyk »
Czy wie ktos kiedy moga pojawic sie pierwsze grzyby w woj świetokrzyskim? Czy juz sa gdzies grzyby biorac pod uwage, ze wczesniej bylo wiele tygodni bez zadnych opadow i ostatnio bylo tylko kilka dni deszczu niezaczesto? Ja bylem juz dwa razy na polu z grzybami i szukalem ale jeszcze nie bylo, chyba ze gdzies sie pochowaly przede mna.

Co do snów to kiedys sobie robilem LD to zapamietywalem wszystkie sny i dobrze wiem ze bakanie, latanie za tematem, przygotowywanie sie do palenia sni sie bardzo czesto nawet jak sie pali. Ostatnio nie bakalem przez tydzien i snilo mi sie, ze siedze upalony w samochodzie, faza czulem, zwlaszcza poprzez spalone oczy, czli takie przymkniete jak to po paleniu. Mialem swiadomosc, ze nie pale wiec pomyslalem, ze to sen, a potem bylem pewnien, ze przysnolem w samochodzie i snilo mi sie ze bakam a teraz obudzilem sie i jestem spalony. Potem obudzilem sie naprawde.
Uwaga! Użytkownik Indyk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.