Ja bym to szczelniej zalatwił.
ale tak czy inaczej mi sie bardziej podoba opcja z wystawieniem krzaka na 24h na zewnatrz (czyt. z boxa do innego pokoju) i spryskanie woda i wstawienie spowrotem don boxa.
Pozatym ostatnio widze ze zapylanie niezbyt wychodzi ludzią dlatego zawsze lepiej zapylic wiecej niz sie chce :)
Albo zapylac w pizdu dokladnie moze nawet w dwoch etapach jednego topa?
leo a czemu ma cos spierdolic widac ze mu zajebiscie idzie, jeszcze jakis nawoz na kwitnienie i beda piekne kwiatki :D powodzenia
pozatym zawsze idzie cos zjebac nmawet przez głupi przypadek...
Juz ze 3 razy podlalem tym Substralem Osmocote 2w1 ( czerwona torebka - na kwitnienie ) ktos kiedys pisal ze dobre to jest wiec stosuje, stosowalem 2 razy na poczatku mniej niz zalecal producent i wiadomo co 2-gie podlewanie teraz raz polalem tyle ile zaleca wlasnie producent i nic sie nie dzieje zlego z krzakami, ale mysle ze one jakos przestaly rosnac i po 14 dniach kwitnienia juz powinny pojawiac sie wloski a nie pojawiaja sie jeszcze moze za male doniczki maja bo 8 l chcialem dac im 12 ale znajomy powiedzial ze i w 7l mozna na kwit trzymac do konca wiec trzymam w tych osemkach. Pewnie krzaczek wynagrodzi mi moja cierpliwosc i da nie dlugo kwiat:)
A krzaka z jajkami wypiernicze z boksa:)
Dzieki za info i pozdro.
Pozdro
zagubiony w czasie i przestrzeni
nic nie wiem
2. sprawdz czy zaciemnienie jest calkowite podczas "nocy" w boxie w srodku
3. sprawdz jaka masz temperature w boxie - jesli jest za duza to moze dlatego rosna wolniej (ale chyba masz si z tego co pamietam :) )
4. gdy rosliny maja za duzo azotu w ziemi to im skutecznie opóźnia kwitnienie
5. moze maja za malo CO2? jesli trzymasz je w jakiejs piwnicy bez okien to moze byc ciezko. zostaw przynajmniej otwarte w pokoju okno jak ciebie niema.
Moze wydaje ci sie ze one nie rosna?
To tyle. niemam aktualnie wiecej pomyslow.
LeonardoDaVinci Wydaje mi sie ze wszystko jest okej z uprawa no zobaczymy jak to dalej bedzie. Wogole to dziekowa wszystkim za pomoc:D
Zamiany, zmiany, zmiany zmiany ... !
Wymienilem doniczki z wiaderek 8l na 24l!, zbudowalem lampe ( dodatkowe 150 W ), te zmiany doprowadzily do tego ze musialem wykombinowac i zrobic nowy wlot powietrza do boksa, oraz inaczej zaplanowac nawilzanie.
Oto fotki WW ktora pokazala jaja:)
http://img170.imageshack.us/my.php?image=16hv.jpg
http://img181.imageshack.us/my.php?image=32jy.jpg
Pozdro
No jakos tez mi sie wydawalo ze to moze byc i hermo ale nie chcialem pisac bo za malo sie na tym znam, a poza tym nie wierzylem ze moge miec hermo. Widać wyraznie jajka ale i tworzące sie topy.
Powiedzcie czy krzaczek jeszcze sie do czegos nada ( jak tak to do czego ), czy moze mam wypierniczyc?
Dzieki i pozdro
Pod nóż.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.