Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
  • 1 / / 0
Siemanko, przeczesałem pół forum i nie znalazłem nigdzie wątku na pod tytułem Hodowla/GrowKit Magicznych Trufli
Więc myślę że ten post to dobry wstęp do tego tamtu, pozwólcie że zacznę bo mam parę pytań:

1. Czy jest jakakolwiek możliwość kupienia GrowKita Magicznych Trufli lokalnie, z tego co mi wiadomo tak jak w przypadku zwykłego growkita nie zawierają one substancji psychoaktywnych więc powinny być ogólnie dostępne na Polskim rynku a nigdzie nie znalazłem strony która takie coś oferuje a zależy mi na tym żeby grzybnia(?) Nie tłukła się przez 1500km z Holandii.

2. Z takiej trufli trudno pobrać print tak jak w przypadku zwykłych grzybów, czy jest jakakolwiek możliwość reprodukcji tak jak w przypadku np oldshoolowych Goldenów?

3. Jeśli tak, jak to wygląda, jakie jest potrzebne do tego podłoże, przechowywanie, wilgotność, temperatura, naświetlenie lub jego brak, czas wzrostu, zbiory i tak dalej...

Krótko mówiąc zależy mi na rozpoczęciu wątku na temat hodowli i pytań początkujących w stylu artykułu od naszej @CATCHaFALL tylko w temacie Magicznych Trufli, pozdrawiam
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.