Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1951 / 14 / 0
Czemu ludzie tutaj gadają o jakichś sztywnych miszach, czy innych shivach? To jest wątek o PIERWSZYCH mieszankach. Nie tych późniejszych, kiedy zrobił się boom na to i każdy nasączał byle jakie zielsko byle jakim kanna, tylko o tych pierwszych z przemyślanym i dopracowanym składem.
Uwaga! Użytkownik 69plateau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1472 / 26 / 0
Można powiedzieć o 4 generacjach Kanna :)

Powspominajmy pierwsza a także drugą generacje one niewiele się rózniły,bo zdlelegalizowany został tylko 1 Kannabinoid JWH-018 i z tych sławniejszych maczanek wypadł Smoke,Spice Tropical ,Genie

W drugiej generancji właśnie duzo osób zaczeło eksperymenty z dopami ,sklepy powstawały jak grzyby po deszczu

Wtedy królowały takie maczanki jak Sensacion,Sence,NO,Almost Spring,Booby Sence były one na takich kanna jak JWH-073 ,HU-210 ,Cp-47

podobnie jak pierwsza generacja były przyjemne chill'ujące

ale i tak nie ma jak pierwsza generacja ,wtedy gdy sie pojawiały dopy , kiedy było o nich tak głosno ,pierwsze coś legalnego podobnego do mj :-)

STOP

w tym temacie maczankom po sierpniu 2010 ,czyli jednym słowem mózgojebą ,które powodowały stany lękowe ,ludize trafiali do szpitala, faze dyscojacyjna tryptaminową ,jeśli można było nazwać to fazą a nie zatruciem

STOP

maczankom takim jak Taifun,Melange, Voodoo czy maczankom na MDPV

fakt kanna jeszcze pozniej można było znaleśc jakieś ciekawe JWH-210 lub UR-144 ale powspominajmy stare czasy te za stacjonarek :-)
  • 3955 / 146 / 0
palilem pierwszego spice, tego po prostu "spice" zamowionego z dopalacze.com zanim jeszcze otworzyli stacjonarki.
mial przyjemny, waniliowy smak i dzialal dluzej niz zielsko. pamietam, jak wracalem nawalony wodka do domu i po drodze spalilem lufe tegoz spajsa, efekt byl taki, ze zajebalem sie jak male dziecko, szedlem ulica mowiac jakies glupoty sam do siebie i co chwila wybuchajac glosnym smiechem.

to bylo chyba w 2007 jesli dobrze pamietam.

jakos w tym samym czasie, ziomek przywiozl z wysp (chyba z irlandii) smoke, w blaszanym, srebrnym pudeleczku. smakowal paskudnie, dusil jak skurwysyn i upierdalal jak ciezka indica. po upaleniu siedzialem jakas godzine bez ruchu, tepo ogladajac filmiki z jutuba puszczane przez ziomka. doslownie stoned.

spice, spalilem lacznie 0,5g a smoke palilem tylko raz bedac poczestowanym i na tym moja przygoda z synt. kanna sie zakonczyla az do ubieglego roku gdy postanowilem sprobowac ur'a.
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2013 przez eso, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 141 / 33 / 0
Analiza 420 próbek maczanek skonfiskowanych w Polsce w latach 2008-2011

[ external image ]

Analysis of the prevalence and coexistence of synthetic cannabinoids in “herbal high” products in Poland, Forensic Toxicology, 2013
  • 27 / 1 / 0
Nie brałem ani jednej, legendarnej mieszanki.
Informacja z dopalamy na temat składu Konkreta: AM-694 i JWH-018, powątpiewam w tą -018; pewne to, że było tam jakieś inne jwh (-200 lub -250, -073 odpada na 100%, nie testowałem osobiście, któryś z nich wydłużał działanie gdy AM puszczało), Może mnie ktoś poprawić jeśli się myle.

Ciekawiły by mnie jeszcze składy Sztywnego Miszy i Czeszącego Grzebienia :)
  • 5 / / 0
Zdecydowanie najlepszy był skunk new breed of weed pakowany w szklane opakowania ze strony legalhigh !!! po pierwszym buchu 15 minut leżałem na podłodze w przedpokoju dusząc się,ale było warto,potem dokładnie to samo tylko conajmniej 2x słabsze wprowadziły dopalacze.com,nazywało się to smoke,ten pierwszy smoke pakowany w podłóżne srebrne worki po 3g,niby dokładnie to samo,ale do skunka mu brakowało...sporo.
  • 625 / 28 / 0
jak dla mnie najlepszy był pierwszy git roman
faza w niczym nie przypominała w ogóle kannbinoidu, nie przypominała żadnej znanej mi grupy substancji, nie wiem co tam mogło być
ten następny z pyłki.com był chujowy, miał tylko taką samą nazwę ale klepał slabo i to jak swykły kanna
a ten pierwszy, mmm, po dużej dawce miałem typowe halucynacje
also, wie ktoś co mogło być w "buszku" ?
na opakowaniu był wypisany skłąd, masa różnych roślin takich jak Sałata jadowita
ale upierdalał tak że to było niemożliwe żeby same rośliny tak działały
po jakimś czasie trzymania nadchodził taki zjazd ze robiłeś się blady jak ściana i dosłownie zasypiałeś na stojąco
nie żeby mi się to podobało, ale jestem ciekawy co tam mogło jeszcze być
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem, czas straci wtedy znaczenie, gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli.
  • 27 / 1 / 0
Skład Buszka upublicznił Chong w funshop, składy. Był na JWH-122, JWH-081, JWH-250, Walina. Git Roman był na RCS-4. A teraz wy mi powiedzcie czy info na temat składu Konkreta można uznać za poprawne?
  • 2 / / 0
Miałem okazję ostatnio zakupić mieszankę, nazwa jak w tytule wątku, o bardzo silnym działaniu.
Powiedziałbym wręcz, że indukuje ona intensywny trip oraz brak koordynacji ruchowej. Całość trwa nieco ponad godzinę.

Jestem doświadczonym palaczem różnej maści specyfików, zastanawia mnie co też może zawierać (w sensie jakie substancje) tania mieszanka o działaniu tak odmiennym od ganji.

Ktoś coś wie na ten temat?
  • 45 / / 0
Kuzyn z lublina mówił, że sprzedają to u nich i, że podeśle mi trochę w następnym tygodniu. Czytałem, że jakieś łepka po tym do do szpitala zabrali.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.