Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 954 / 51 / 0
Diklazepam i etizolam to benzo krzyzujace sie z GBL tolerancja, czy nie? Nadaja sie jako usypiacz na odstawke?
  • 1784 / 30 / 0
JohnLocke pisze:
Krótko mówiąc: To glutaminian i histamina nie pozwalają zasnąć i wszystko was swędzi. Dzieje się tak, bo gdy w ciągu działamy na receptory GABAb równolegle uwrażliwiamy receptor NMDA - który jest odpowiedzialny za glutaminian Pod odstawce ten receptor nadal jest uwrażliwiony, lecz nie jest blokowany przez GABAb, więc wylewa glutaminian... no i trzeba przeczekać te parę dni aż wróci do normy. Więc trzeba zastąpić GBL czymś co w miarę zbiję ten glutaminian, a następnie zmniejszać dawki. Ja się wyleczyłem baklofenem (bo też na GABAb), inni jakimiś benzo (działające na GABAa - wiec nie wszystkie efekty odstawienne były zniwelowane). Są różne drogi!
Dodatkowo sam giebl przy kazdej polewce wyrzuca glutaminian, co dodatkowo desyntetyzuje cały układ glutaminergiczny. Dodatkowo każdy alert histaminowy ijak i związany z hipersensytywnoscią odpala oprócz wyrzutu histaminy z komórek tucznych... również glutaminian. Stres, oksydacja - znów glutaminian. Dodatkowo ze wszystkim tym powiązany jest wpływ na układ serotogeniczny. W zawiły i mało zrozumiały dla mnie sposób, ale jest. I zrozumieć go szybko nikt z nas nie zrozumie, bo cała te dziedzina jest jeszcze bardzo słaba zbadana.
Także na odstawce glutamate storm odpala się wielotorowo. Stąd wysoka skutecznośc lamotryginy. Jak i chociazby kurkumy. Cały czas czekam az ktoś przetestuje memantynę. Bardzo czekam, bo mnie ciekawi tez związek.

Testy cynaryzyny przebiegają lepiej niż ekspektacje. Antyhistaminowo sprawuje isę troszeczkę słąbiej. Ale za to działanie nootropowe jest wyraźne i wraca utracona przez giebla plastycznośc myslenia. Dodatkowo pojawiły się bardzo wyraźne i sympatyczne sny. No i w kieszeni więcej hajsu.
Wydłużył się również rytm snu(!)
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / 1 / 0
JohnLocke pisze:
Krótko mówiąc: To glutaminian i histamina nie pozwalają zasnąć i wszystko was swędzi. Dzieje się tak, bo gdy w ciągu działamy na receptory GABAb równolegle uwrażliwiamy receptor NMDA - który jest odpowiedzialny za glutaminian Pod odstawce ten receptor nadal jest uwrażliwiony, lecz nie jest blokowany przez GABAb, więc wylewa glutaminian... no i trzeba przeczekać te parę dni aż wróci do normy. Więc trzeba zastąpić GBL czymś co w miarę zbiję ten glutaminian, a następnie zmniejszać dawki. Ja się wyleczyłem baklofenem (bo też na GABAb), inni jakimiś benzo (działające na GABAa - wiec nie wszystkie efekty odstawienne były zniwelowane). Są różne drogi!
Histamina mogłaby być ubita hydroxyzną?
a Glutaminian- kurkuma i pieprz?
jak tu teraz używać tego żółtego prochu i czarnego pieprzu??
W jakich proporcjach bo domyślam się, że najlepiej w kapsółki 00 to wsypywać
żeby nie było kolejnych filmików z "cynamon chalenge" :cheesy:
Accodim też podobno zbija glutaminian...
-a ta twoja koleżaneczka daje?
-pytasz czy się puszcza!?!
-Tak właśnie...o to pytam
-Pier*oli się jak francuskie samochdy
  • 1784 / 30 / 0
O tak hydroxyzyna to histaminowy killer, a i działa hamująca na OUN.
20g kurkumy + 2 łyżeczki pieprzu. Ale kurkuma to tylko dodatek. Zbije tylko odrobinę glutaminianu. Dodatkowo jest antyhistaminą i działa dopaminowo. Jest fajna, ale lamotryginy nie zastąpi.
Tak acodin jest ok. Antagonizm NDMA. Ale sam acodin podbija histaminę więc trzeba być przygotowanym.
nikotyna również zbija glutaminian i to bardzo skutecznie. Ale najlepiej przyjmować poprzez gumy do zucia/plastry. Ja uzywam e-liquidu podjęzykowo.
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3406 / 534 / 0
ej jak wrzuciłem ten analog klona(benzo) dziś o 6 rano, to mogę już gieblować ? nie będzie żadnych kuksańców ?

@edit

polałem, - jednak można, i fajnie zadziałało :D
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 28 / 1 / 0
[Faust] pisze:
Nikotyna również zbija glutaminian i to bardzo skutecznie. Ale najlepiej przyjmować poprzez gumy do zucia/plastry. Ja uzywam e-liquidu podjęzykowo.
Niektórzy sami robią oliwe do e-fajków i dodają nikotyny skondensowanej. może by takie coś? myślisz, że wchłania sie to przez skórę?
Nikotyne też można przedawkować wiec ile?! czego?! jak?! Pytania bez odpowiedzi..
Ale fakt jak juz mnie zjeboszczak męczy to papieros pomaga znacząco :)
  • 1784 / 30 / 0
coś tam się wchłania, ale trzeba by dłużej trzymać, a się rozlewa po skórze, klei jak to olej
  • 28 / 1 / 0
mam więc rozumieć, że bierzesz taki zwykły liquid dajmy na to 6ke i pakujesz sobie kropelkę czy 2, 3 pod język. Tym zwalczasz glutaminian i dzięki temu da sie spać podczas zejścia z ciągu GBL ??
Wiec picie liquidu i hydroksyzyna są receptą na spanie po ciągu geblowym?
Bo to skutecznie uśpi NDMA?
  • 1784 / 30 / 0
Nie pisałem o odstawce. Tylko w trakcie. I ten patent robię tylko czasaaami.
Nie wiem jak zareaguje organizm na odstawce, bo w końcu nikotyna to stymulant i to dośc mocny.

Liquid 6tka , cały 1ml musi wejść żeby coś poczuc.
  • 28 / 1 / 0
ci piernicze cały 1ml pod język.. przeciez chcąc nie chcąc to trzeba przełknąć potem..
twoje kichy nie nie buntujom po tym kolosalną sraką z rańca? :D
Ogólnie to zacząłem redukcje i sukcesywnie z dnia na dzień coraz mniej mi tego gówna wychodzi.. i nie korzystan z technik.. tyle i tyle co godzine czy tam 2h tylko podsumowuje cały swój dzień. a wlaściwie dobę. Od momentu który uznaje za początek mojego dnia do momentu który uznaje za początek dnia kolejnego. Bo przecież zdarzają sie sytacje gdzie nie bede miał jak albo gdzie zgodnie z harmonogramem sobie polać. Albo jakiś nagły stres typu ważna rozmowa . Gdzie wypadałoby polać sobie więcej. A potem przychodzą momenty, że można sie na tym kreśle powiercić.. pocmokać powkurwiać.. popocić.. więc wtedy robie sobie odbitkę i nie piję wcale. Ogólnie zastanawiam sie jakby to było gdyby nagle któregoś dnia sie budzę a tu pusto.. nie mam nic w butli :D pewno leżałbym plackiem cały dzień w chujowym chumorze, śmierdział, pocił się i zastanawiał co tu zrobić, żeby kilka kropel zdobyć. :D
ODPOWIEDZ
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).