Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
przykry22 pisze:(...)
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
Dobrze też dołączyć jakieś benzo w końcowym etapie, najlepiej diazepam bo ma długi half-life.
Teraz podstawowe pytania skąd wziąść rolki i baclo?
rolki są na 100% czyli NFZ się nie przypierdala do lekarzy za ich wypisywanie bo apteka bierze hajs i nie występuje o zwrot do NFZu - idziesz do rodzinnego, mówisz, że schodzisz z SSRI (np sertralina) po 6msc, bo 1. nie stać Cie już na psychiatrę do którego chodzisz, który Ci to przypisuje + to Twoja własna decyzja, bo nie chcesz wiązać swojego życia z pigułką szczęścia ale jest ciężko i prosiłbyś o chociaż 1op 2mg/5mg relanium bo czytałeś, że to pomoże (udając oczywiście niewiedzę) na ten trudny okres. Oczywiście musisz być ubezpieczony żeby korzystać ze świadczeń NFZ + lekarz do którego idziesz nie może nic wiedzieć o żadnym ćpaniu - to od razu przekreśla ten scenariusz jeśli chodzi o wyrwanie benzo. Na miejscu będzie też napomnieć że czujesz że SSRI to jak trucizna/narkotyk i nie możesz już tego brać a schodzenie do dla Ciebie koszmar.
Baclo. Idziesz do psychiatry dla alkoholików z NFZu - okres czekania 5x+ krótszy niż do zwykłego, któremu nie deklarujesz, że ćpasz. Ćpun/pijak ma wizytę momentalną. Idziesz i mówisz, że masz problem z alkoholem ale nie chcesz iść na leczenie zamknięte bo masz narzeczoną. Próbowałeś gabapentyny, którą Ci zapisał psychiatra płatny bo u takiego byłeś - nie pomagała. Relanium pomagało kiedy było ale jak się już kończyło to wracałeś do %. Poczytałeś trochę w internecie i dowiedziałeś się o baclofenie jakiś czas temu. Przypadek sprawił, że babcia miała go w domu ponieważ miała bóle związane z rdzeniem kręgowym ale zostało jej kilka tabl 25mg. Brałeś go i CUD nie potrzebowałeś pić a gdy się skończył potrzeba była znacznie mniejsza ale jednak się złamałeś a teraz już nie masz do niego dostępu. Pregabaliny Ci nie przepisze a nawet jeśli będzie chciał to powiesz, że Cie na nią nie stać. Benzodiazepin nie chcesz, ponieważ uważasz to za chwilowe rozwiązanie problemu oraz tak naprawdę kolejną używkę. Gabapentynę stawiaj w złym świetle, powiedz że inny płatny psychiatra Ci przepisywał i nic nie dawała. Powiedz, że jesteś w rozpaczy bo dziewczyna dała Ci ultimatum: albo Ja albo %. Naprawdę nie chcesz już pić ale tylko baclofen dawał Ci nadzieję na wyjście z nałogu. Jeśli pójdziesz na leczenie zamknięte stracisz miłość swego życia. W tym momencie płacz wskazany.
To nie jest wyciąganie 3op. clonazepamu na padaczkę na którą się nie ma papierów ani Tramalu retardu na bóle kości choć chodzisz normalnie. Pamiętajcie, że w oczach lekarza podstawą jest wam pomóc a jeśli wszystko wydaje się być wiarygodne i nie ma restrykcji co do wypisania tych leków, nie powinno być problemu.
Relanium odpłatność 100% 20tabl@2mg ~10zł, 20tabl@5mg ~13zł.
baclofen odpłatność 100% 50tabl@10mg ~11zł, 50tabl@25mg ~14zł.
NFZ nie robi problemów lekarzom, jeżeli prosisz o leki bez refundacji - muszą mieć tylko podstawę, żeby go wypisać. Ta jest wystarczająca.
Z baclofenem jest tak, że wskazanie jest inne (tak jak zresztą z gabapentyną) - ale psychiatrzy dokładnie wiedzą o ich powinowactwie do receptorów GABA i możliwości pomocy w takowej sytuacji. Lekarz ma Ci pomóc a nie robić łaskę. Na miejscu będzie się jak już wspomniałem rozpłakać w obu wypadkach lub tylko przy baclo bo rolki powinny przejść bez problemu w tym scenariuszu. Łgać i błagać ze łzami w oczach mówiąc: Stracę Anię moją kochaną dlaczego?! Dlaczego ten świat jest taki okrutny itd.
Wszystko trzeba mieć ułożone dobrze w głowie, sposób wymowy, rozpacz itd.
Ważne, żeby przychodnie były inne tzn. lekarze nie mieli wglądu w akta danej osoby w 1 przychodni bo historie będą sprzeczne. Oczywiście u lekarza pierwszego kontaktu negujesz że kiedykolwiek coś ćpałeś \ piłeś, u psychiatry utrzymujesz tylko problem z alkoholem.
Jeśli jesteś przekonywujący i przejdzie, lekarzy rodzinnych jest sporo a do psychiatry zawsze możesz wrócić (byle nie za często) z uśmiechem że nie pijesz i wszystko jest ok z dziewczyną ale boisz się, że znowu wpadniesz w sidła nałogu więc czy można prosić o awaryjny słoiczek baclo.
Dexter_GBL pisze: Rolki są na 100% czyli NFZ się nie przypierdala do lekarzy za ich wypisywanie
jako że zbliża się długi weekend, postanowiłem go wykorzystać jako idealny moment na odstawkę G. 3-miesięczny cug, bez 24/7, chociaż ostatni tydzień coś mi się pojebało i waliłem non-stop. Tolerancja zwiększyła dawkowanie o 50%, euforia i magia zniknęły, pojawiły się problemy z pamięcią oraz uczucie koszmarnej pustki, zalęknionej schizy i amotywacji rano przez pierwszą dawką = czas zacząć odstawkę. Wczoraj ostatnia polewka ok 22, o 1 w nocy zarzucone 2x25mg baclo + magnez, b6, witC, relanium i spanie do rana. A właściwie to prawie ciągłe do teraz, gdzie przebudzam się co 3-4 godz na cycu kobiety, dorzucam 2xbaclo i suple i śpię dalej
Przykładowy plan schodzenia:
Dawka standardowa = 3ml/2h
Dzień1: 3ml, 2,9ml, 2,9ml, 2,8ml, 2,8ml, 2,7ml, 2,7ml, 2,6ml, 2,6ml, 4x25mg baclofenu 20min przed snem (przy ewentualnych pobudkach 2ml polewki, choć nie powinny wystąpić)
Dzień2: 2,4ml, 2,3ml, 2,3ml, 2,2ml, 2,2ml, 2,1ml, 2,1ml, 2ml, 2ml, 4x25mg baclofenu 20min przed snem (Ewentualne polewki nocne 1,5ml).
Dzień 3: 2ml, 1,8ml, 1,8ml, 1,7ml, 1,7ml, 1,6ml, 1,6ml, 1,5ml, 1,5ml, 3x25mg baclofenu na 20min przed snem (ew. polewki nocne 1ml)
Dzień 4: 1,5ml, 1,4ml, 1,4ml, 1,3ml, 1,2ml, 1,1ml, 1ml, 0,9ml, 0,9ml, 3x25mg baclofenu (ew. polewki nocne po 0,5ml)
W okolicach dnia 3-4 warto włączyć Relanium 2x5mg dz. (rano i wieczorem).
Dzień 5: 0,9ml, 0,8ml, 0,8ml, 0,7ml, 0,7ml, 0,6ml, 0,6ml, 0,5ml, 0,5ml, 2x25mg baclofenu (polewki nocne nie powinny wystąpić ale mogą być 0,5ml)
Dzień 6: 0,5ml, 0,4ml, 0,4ml, 0,3ml, 0,3ml, 0,2ml, 0,2ml, 0,1ml, 0,1ml, 2x25mg baclofenu (szansa na pobudkę i polewkę jest raczej znikoma)
Dzień 6 to zupełny przeskok z GBLa na baclofen. Można zwiększyć począwszy od dnia 6 dawkę relanium do 2x10mg/dz (rano, wieczór)
Dzień 7: 2x25mg baclofenu 3h 2x25mg baclofenu 3h 2x25mg baclofenu 3h 2x25mg baclofenu, 3h 4x25mg baclofenu
Dzień 8: 1x25mg baclofenu 3h 1x25mg baclofenu 3h 1x25mg baclofenu 3h 1x25mg baclofenu, 3h 2x25mg baclofenu
Dzień 9: 1x25mg baclofenu 4h 1x25mg baclofenu 4h 1x25mg baclofenu 4h 2x25mg baclofenu
Dzień 10: 1x25mg baclofenu 5h 1x25mg baclofenu 5h 1x25mg baclofenu 5h 2x25mg baclofenu
Dzień 11: 1x25mg baclofenu 5h 1x25mg baclofenu 5h 1x25mg baclofenu 5h 1x25mg baclofenu
Dzień 11: 1x25mg baclofenu 6h 1x25mg baclofenu 6h 1x25mg baclofenu
Tutaj idealnie byłoby mieć tabletki 10mg baclofenu. Mają przedziałkę pozwalającą na podzielenie ich na dwie m/w równe części 5mg
Dzień 12: 1x25mg baclofenu 7h 1x25mg baclofenu 5h 1x10mg baclofenu
Jednocześnie począwszy w tym wypadku od dnia 13 schodzimy również z diazepamu.
Tutaj przykład jak schodzić to robić (wiele osób jednak woli robić to wolniej, co często jest lepszym wyjściem, jednak niektórzy doświadczają już symptomów uzależnienia fizycznego i chcąc zwalczać 1 problem wpędzają się w drugi. Polecam spróbować taki tryb:
Dzień 13: Rano: 2x5mg, Wieczór 1x5mg
Dzień 14: Rano 2x5mg, wieczór 1x5mg
Dzień 15: Rano: 1x5mg, Wieczór 1x5mg
Dzień 16: Rano 1x5mg, wieczór 1x5mg
Dzień 17: Przedpołudnie 1x5mg
Dzień 18: Przedpołudnie 1x5mg
Dzień 19: Tutaj idealnie byłoby mieć tabletki 2mg
Dzień 20: Przedpołudnie 1x2mg
Dzień 21: Przedpołudnie 1x2mg
Dzień 22: Przedpołudnie 1x2mg
Dzień 23: 1wszy dzień bez diazepamu
Dzień 13: 2x10mg baclofenu 7h 2x10mg baclofenu 5h 1x10mg baclofenu
Dzień 14: 1x10mg baclofenu 7h 2x10mg baclofenu 5h 1x10mg baclofenu
Dzień 15: 1x10mg baclofenu 7h 1x10mg baclofenu 5h 1x10mg baclofenu
Dzień 16: 1x5mg baclofenu 7h 1x10mg baclofenu 5h 1x10mg baclofenu
Dzień 17: 1x5mg baclofenu 7h 1x5mg baclofenu 5h 1x10mg baclofenu
Dzień 18: 1x5mg baclofenu 7h 1x5mg baclofenu 5h 1x5mg baclofenu
Dzień 19: 1x5mg baclofenu 10h 1x5mg baclofenu
Dzień 20: 1x5mg baclofenu 12h 1x5mg baclofenu
Dzień 21: Po południu 1x5mg baclofenu
Dzień 22: Po południu 1x5mg baclofenu
Dzień 23: 1wszy dzień bez baclofenu
Z diazepamu można schodzić 2x wolniej, ponieważ ten plan może być zbyt szybki dla niektórych osób, jednak istotą jest jak najszybsze ale też nie na tyle nieprzyjemne by nie dawać sobie rady wycofanie GBLa i zastąpienie go baclofenem. Z baclofenu też należy schodzić, jednak dużo wolniej ponieważ receptor GABA-B musi być przez pewien czas po odstawce GBLa agonizowany, by nie wystąpiły przykre długoterminowe skutki odstawienia.
To tylko przykład ale obrazuje jak to m/w powinno wyglądać.
Co do regeneracji w takim przypadku GABA-B ja bym osobiście zrobił sobie co najmniej kilka miesięcy przerwy ale to już moja czysta spekulacja związana z osobistym doświadczeniem. W chwili obecnej po wypiciu 35-40litrów GBLa (może więcej ciężko mi to policzyć ale piłem bardzo bardzo długo i dużo) uważam że summa sumarrum nie jest on wart ciągów, które szybko po rozpoczęciu i pozytywnych efektach stają się niebezpiecznym i poważnym nałogiem. Jeśli ćwiczysz i masz silną wolę i nie ulegasz pokusom nałogu to dawka GBLa zaraz przed treningiem siłowym w celu poprawy wyników oraz zaraz po nim min. w celu zwiększenia apetytu to cyklicznie względnie dobry pomysł - jednak to b. często kończy się nałogiem a wtedy ćwiczenie fizyczne jest co najmniej bardziej problematyczne i nieefektywne niż ćwiczenie bez używania GBLa w ogóle.
Nie używajcie też benzodiazepin o krótkim half-life takich jak alprazolam (Xanax, Afobam) - mogą zrobić więcej szkód niż korzyści i spowodować nowy problem.
Po powyższym należy bardziej zwrócić uwagę na jakość pokarmu oraz suplementację witaminami, minerałami, CoQ10, Omega-3 itd. - są one też ważne w trakcie schodzenia, jednak w żaden sposób nie wpływają istotnie na jego przebieg.
Schodzenie z GBLa przy pomocy phenibutu to zupełnie inna bajka i inny plan - odradzam tego sposobu, jednak jest niestety łatwiejszy w uzyskaniu zamiennika - fenibut nie wymaga recepty. Fenibutem można sobie narobić tyle samo krzywdy co GBLem więc, odradzam to oraz nie będę dalej ciągnął tego wątku.
Odstawienie baclofenu nie jest porównywalnie groźne do odstawienia GBLa ale przy jego pomocy ze schodzeniu z GBLa odstawienie go spowoduje nagły narost negatywnych aspektów psychicznych związanych z odstawką GBLa więc to bardzo zły pomysł.
Osobiście odradzam wszystkie OTC środki usypiające. Są mało skuteczne (zwłaszcza w tym celu) oraz niekoniecznie tanie jeśli przeliczyć pożądany poniekąd efekt na dawkę. Ponadto wiele z nich jest szkodliwych. O ile wiem badania nie wykazały poważniejszych efektów ubocznych krótkoterminowej terapii diazepamem, oraz tak krótki czas + zmniejszanie dawek przeważnie nie pozwala na wykształcenie tolerancji.
W niecały miesiąc z 3ml co 2h można być czystym i mieć nie zniszczoną psychikę lub ew. chwilowo osłabioną nałogiem.
Do schodzenia z GBLa jest potrzebna silna wola ponieważ każdy dzień powyższego planu choć niewiele to jest odczulwalnie trudniejszy od poprzedniego do momentu przestawienia się na baclofen - im dalej ze zmniejszaniem jego dawek tym łatwiej jest to robić.
Mam nadzieję, że jest to napisane wystarczająco jasno, tak jak poprzedni post. Mam spore doświadczenie z GBLem, baclofenem, kombinacjach i próbach schodzenia przy ich użyciu. Opisany przeze mnie plan dla mnie okazał się najskuteczniejszy.
Pozdrawiam
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Dexter_GBL pisze:Magnez + B6, Wit. C są same w sobie dość istotnymi mikroskładnikami odżywczymi jednak nie mają zbyt wiele wspólnego ze skutecznością odstawiania GBLa. W moim poprzednim poście powinienem zaznaczyć, że substancje, które podałem są JEDYNYMI potrzebnymi w schodzeniu z GBLa, które zapewnią minimalizację szkód psychicznych przezeń spowodowanych oraz skrócą czas ich trwania.
Przykładowy plan schodzenia:
Dawka standardowa = 3ml/2h
Dzień1: 3ml, 2,9ml, 2,9ml, 2,8ml, 2,8ml, 2,7ml, 2,7ml, 2,6ml, 2,6ml, 4x25mg baclofenu 20min przed snem (przy ewentualnych pobudkach 2ml polewki, choć nie powinny wystąpić)
Dzień2: 2,4ml, 2,3ml, 2,3ml, 2,2ml, 2,2ml, 2,1ml, 2,1ml, 2ml, 2ml, 4x25mg baclofenu 20min przed snem (Ewentualne polewki nocne 1,5ml).
Dzień 3: 2ml, 1,8ml, 1,8ml, 1,7ml, 1,7ml, 1,6ml, 1,6ml, 1,5ml, 1,5ml, 3x25mg baclofenu na 20min przed snem (ew. polewki nocne 1ml)
Dzień 4: 1,5ml, 1,4ml, 1,4ml, 1,3ml, 1,2ml, 1,1ml, 1ml, 0,9ml, 0,9ml, 3x25mg baclofenu (ew. polewki nocne po 0,5ml)
W okolicach dnia 3-4 warto włączyć Relanium 2x5mg dz. (rano i wieczorem).
Dzień 5: 0,9ml, 0,8ml, 0,8ml, 0,7ml, 0,7ml, 0,6ml, 0,6ml, 0,5ml, 0,5ml, 2x25mg baclofenu (polewki nocne nie powinny wystąpić ale mogą być 0,5ml)
Dzień 6: 0,5ml, 0,4ml, 0,4ml, 0,3ml, 0,3ml, 0,2ml, 0,2ml, 0,1ml, 0,1ml, 2x25mg baclofenu (szansa na pobudkę i polewkę jest raczej znikoma)
Dzień 6 to zupełny przeskok z GBLa na baclofen. Można zwiększyć począwszy od dnia 6 dawkę relanium do 2x10mg/dz (rano, wieczór)
Dzień 7: 2x25mg baclofenu 3h 2x25mg baclofenu 3h 2x25mg baclofenu 3h 2x25mg baclofenu, 3h 4x25mg baclofenu
Dzień 8: 1x25mg baclofenu 3h 1x25mg baclofenu 3h 1x25mg baclofenu 3h 1x25mg baclofenu, 3h 2x25mg baclofenu
Dzień 9: 1x25mg baclofenu 4h 1x25mg baclofenu 4h 1x25mg baclofenu 4h 2x25mg baclofenu
Dzień 10: 1x25mg baclofenu 5h 1x25mg baclofenu 5h 1x25mg baclofenu 5h 2x25mg baclofenu
Dzień 11: 1x25mg baclofenu 5h 1x25mg baclofenu 5h 1x25mg baclofenu 5h 1x25mg baclofenu
Dzień 11: 1x25mg baclofenu 6h 1x25mg baclofenu 6h 1x25mg baclofenu
Tutaj idealnie byłoby mieć tabletki 10mg baclofenu. Mają przedziałkę pozwalającą na podzielenie ich na dwie m/w równe części 5mg
Dzień 12: 1x25mg baclofenu 7h 1x25mg baclofenu 5h 1x10mg baclofenu
Jednocześnie począwszy w tym wypadku od dnia 13 schodzimy również z diazepamu.
Tutaj przykład jak schodzić to robić (wiele osób jednak woli robić to wolniej, co często jest lepszym wyjściem, jednak niektórzy doświadczają już symptomów uzależnienia fizycznego i chcąc zwalczać 1 problem wpędzają się w drugi. Polecam spróbować taki tryb:
Dzień 13: Rano: 2x5mg, Wieczór 1x5mg
Dzień 14: Rano 2x5mg, wieczór 1x5mg
Dzień 15: Rano: 1x5mg, Wieczór 1x5mg
Dzień 16: Rano 1x5mg, wieczór 1x5mg
Dzień 17: Przedpołudnie 1x5mg
Dzień 18: Przedpołudnie 1x5mg
Dzień 19: Tutaj idealnie byłoby mieć tabletki 2mg
Dzień 20: Przedpołudnie 1x2mg
Dzień 21: Przedpołudnie 1x2mg
Dzień 22: Przedpołudnie 1x2mg
Dzień 23: 1wszy dzień bez diazepamu
Dzień 13: 2x10mg baclofenu 7h 2x10mg baclofenu 5h 1x10mg baclofenu
Dzień 14: 1x10mg baclofenu 7h 2x10mg baclofenu 5h 1x10mg baclofenu
Dzień 15: 1x10mg baclofenu 7h 1x10mg baclofenu 5h 1x10mg baclofenu
Dzień 16: 1x5mg baclofenu 7h 1x10mg baclofenu 5h 1x10mg baclofenu
Dzień 17: 1x5mg baclofenu 7h 1x5mg baclofenu 5h 1x10mg baclofenu
Dzień 18: 1x5mg baclofenu 7h 1x5mg baclofenu 5h 1x5mg baclofenu
Dzień 19: 1x5mg baclofenu 10h 1x5mg baclofenu
Dzień 20: 1x5mg baclofenu 12h 1x5mg baclofenu
Dzień 21: Po południu 1x5mg baclofenu
Dzień 22: Po południu 1x5mg baclofenu
Dzień 23: 1wszy dzień bez baclofenu
Z diazepamu można schodzić 2x wolniej, ponieważ ten plan może być zbyt szybki dla niektórych osób, jednak istotą jest jak najszybsze ale też nie na tyle nieprzyjemne by nie dawać sobie rady wycofanie GBLa i zastąpienie go baclofenem. Z baclofenu też należy schodzić, jednak dużo wolniej ponieważ receptor GABA-B musi być przez pewien czas po odstawce GBLa agonizowany, by nie wystąpiły przykre długoterminowe skutki odstawienia.
To tylko przykład ale obrazuje jak to m/w powinno wyglądać.
Co do regeneracji w takim przypadku GABA-B ja bym osobiście zrobił sobie co najmniej kilka miesięcy przerwy ale to już moja czysta spekulacja związana z osobistym doświadczeniem. W chwili obecnej po wypiciu 35-40litrów GBLa (może więcej ciężko mi to policzyć ale piłem bardzo bardzo długo i dużo) uważam że summa sumarrum nie jest on wart ciągów, które szybko po rozpoczęciu i pozytywnych efektach stają się niebezpiecznym i poważnym nałogiem. Jeśli ćwiczysz i masz silną wolę i nie ulegasz pokusom nałogu to dawka GBLa zaraz przed treningiem siłowym w celu poprawy wyników oraz zaraz po nim min. w celu zwiększenia apetytu to cyklicznie względnie dobry pomysł - jednak to b. często kończy się nałogiem a wtedy ćwiczenie fizyczne jest co najmniej bardziej problematyczne i nieefektywne niż ćwiczenie bez używania GBLa w ogóle.
Nie używajcie też benzodiazepin o krótkim half-life takich jak alprazolam (Xanax, Afobam) - mogą zrobić więcej szkód niż korzyści i spowodować nowy problem.
Po powyższym należy bardziej zwrócić uwagę na jakość pokarmu oraz suplementację witaminami, minerałami, CoQ10, Omega-3 itd. - są one też ważne w trakcie schodzenia, jednak w żaden sposób nie wpływają istotnie na jego przebieg.
Schodzenie z GBLa przy pomocy phenibutu to zupełnie inna bajka i inny plan - odradzam tego sposobu, jednak jest niestety łatwiejszy w uzyskaniu zamiennika - fenibut nie wymaga recepty. Fenibutem można sobie narobić tyle samo krzywdy co GBLem więc, odradzam to oraz nie będę dalej ciągnął tego wątku.
Odstawienie baclofenu nie jest porównywalnie groźne do odstawienia GBLa ale przy jego pomocy ze schodzeniu z GBLa odstawienie go spowoduje nagły narost negatywnych aspektów psychicznych związanych z odstawką GBLa więc to bardzo zły pomysł.
Osobiście odradzam wszystkie OTC środki usypiające. Są mało skuteczne (zwłaszcza w tym celu) oraz niekoniecznie tanie jeśli przeliczyć pożądany poniekąd efekt na dawkę. Ponadto wiele z nich jest szkodliwych. O ile wiem badania nie wykazały poważniejszych efektów ubocznych krótkoterminowej terapii diazepamem, oraz tak krótki czas + zmniejszanie dawek przeważnie nie pozwala na wykształcenie tolerancji.
W niecały miesiąc z 3ml co 2h można być czystym i mieć nie zniszczoną psychikę lub ew. chwilowo osłabioną nałogiem.
Do schodzenia z GBLa jest potrzebna silna wola ponieważ każdy dzień powyższego planu choć niewiele to jest odczulwalnie trudniejszy od poprzedniego do momentu przestawienia się na baclofen - im dalej ze zmniejszaniem jego dawek tym łatwiej jest to robić.
Mam nadzieję, że jest to napisane wystarczająco jasno, tak jak poprzedni post. Mam spore doświadczenie z GBLem, baclofenem, kombinacjach i próbach schodzenia przy ich użyciu. Opisany przeze mnie plan dla mnie okazał się najskuteczniejszy.
Pozdrawiam
Pytanie czy jeśli schodzę z GBL na diazepamie, a karbamazepinę biorę z melatoniną, żeby zasnąć to utrudniam czy ułatwiam detoks? Odstawienie będzie przychodzić łatwiej czy trudniej biorąc pod uwagę fragment "potentiate GABA receptors"? Czy taki miks w ogóle ma sens...?
edit: A jakby tak zamienić diazepam na karbamazepinę?
Ile mg baklofenu równa się dawce 30mg diazepamu?
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/0/04510fe8-3004-4b73-8234-41439000490e/rakieta.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250529%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250529T042602Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=1a23881a0d56a341a7f35aa6b1a64da06c29f833788d4b9f92c88d83fb36e0f1)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/duda.jpg)
Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość
Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/medweedartykul_2025-05-22-18.png)
Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną
W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/ksiadz.jpg)
Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie
Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.