Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 186 / 41 / 0
Mnie bardzo usypiał lek przeciwdepresyjny - Mirtazapina, a widzę, że masz dostęp do leków na receptę. Oczywiście doraźnie, do czasu aż będziesz zasypiał bez "wspomagaczy".

Długo nie powinno to trwać, ale jak Perazyna Ci pomaga, to po prostu bierz aż zaśniesz w końcu bez niej (jeśli oczywiście nie śpisz przez nadmierne branie GBL-a).

Dawka 350 mg, to b.duża dawka - brałem kiedyś 100 mg i kiedy powiedziałem innemu lekarzowi, że tyle przyjmuję, to stwierdził, że kosmita wypisał mi taką wielką dawkę, więc 350, to może za dużo?

Spróbuj 100 i najwyżej jak nie uśniesz, to dorzucisz. Bo to błędne koło. Potem "wjebiesz" się w Perazynę i nie będziesz bez niej mógł zasnąć, więc bez sensu takie duże dawki brać, no i schodzić, to podstawa - coraz mniejsze dawki i będzie git.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mirtazapina

P.S. Apap mnie rozjebał :-D
  • 1784 / 30 / 0
Co was usypiało, jak odstawialiście GBLa
Apap noc pomaga, ale w tej sytuacji, to dość delikatny środek do takich zastosowań.
%-D
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 147 / 2 / 0
Zejdę dzisiaj do 200mg bo od pobudki jestem zombie ale w końcu udało mi się zasnąć bez benzo/alko/GBL/opio po raz pierwszy od miesiąca chyba. Mirtazapina też była w mixie, jak i karbamazepina (na haluny) i oczywiście tandetna wg. mnie hydroksyzyna. (100mg perazyny nawet mnie nie rusza)

//Jeśli chodzi o wypicie 10ml na raz to ja w to wierzę, sam polewałem już nawet 6ml co 40 minut na skręcie po oxy. Ale, żeby tak bez skręta, tak po prostu, to nie mam pojęcia dlaczego.
  • 221 / 1 / 0
trochę się już w tym gubię, jak z sensem schodzić z dawek.

wczoraj było grane:

11.30 - 0,8
13,30 - 0,8
15,00 - 0,8

dziś:
11:20 - 0,6
12:20 - 1,0
14:00 - 0,8
15:30 - 0,8
16:50 - 1,0

to co mi dokucza najbardziej po zejściu działania to ucisk w klatce i silnie bijące serce.

oczywiście leci pełna suplementacja z rana i na wieczór.

czytam, że dawki poniżej 1,0 nie są dobre: "obawiac powinienes sie niskich dawek ponizej 1ml (ale nie w dolewkach), takich ktore tylko stymuluja, wtedy glownie dzialaja receptory GHB a wiec wyrzut glutaminianu i dopaminy"

a przy odstawieniu powinno się schodzić z dawek, ale kurwa do jakiego poziomu zatem? 0,6 co godzinę? czy 1,0 co 3h?

niech ktoś kompetenty się wypowie. dzięki.
grounded
  • 338 / 1 / 0
Lejesz takie skąpe ilosci, ze ja bym przyjebal jakies benzo na noc-dzien-noc najlepiej w nocy z piatku na sobote jesli masz sobote wolna i tyle.
Ilosci bardzo skromne, bedzie dobrze moze nawet i bez benzo ;)
  • 99 / 5 / 0
Faust, zestaw: Apap Noc x3, dwie melatoniny 5 mg, Valused w kapsułkach (2-3) :) Na mnie działa, ale budzę się po 4 godzinach i muszę znowu to łyknąć. Trzy tabletki karbamazepiny 200mg potrafią zastąpić ten zestaw.
  • 99 / 5 / 0
Brałam GBL-a trzy lata. Ostatni rok w ciągach. Teraz odstawiłam go i schodzę z dawek na Relanium. Koszmarnie trzęsą mi się ręce i nogi. Ile czasu to trzęsienie będzie trwało....?

edit: Załamałam się. Jedni piszą, że miesiąc czasu, inni że nawet pół roku. 8-(
  • 168 / 3 / 0
Po tygodniu off będzie co najmniej ogromna poprawa jeżeli chodzi o objawy fizyczne. Jeżeli nie przesadzalas z dawkami to możliwe że drżenie zupełnie ustąpi.
Uwaga! Użytkownik rafalinho007 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 63 / 9 / 0
Schodzenie z dawek agonisty GABA-B (w tym wypadku GBLa) przy pomocy agonisty GABA-A nie jest do końca rozsądne. Rozregulowane B będzie powodować przewlekłe dolegliwości psychiczne oraz fizyczne, które częściowo zagłuszysz jakimś benzo tylko:
1. W benzo też łatwo się wpierdolić i mieć jeden problem nie do końca za sobą i narastający kolejny
2. GABA-B wraca do normy WOLNIEJ niż GABA-A więc nawet po stopniowym wyjściu z benzo jest duża szansa, że objawy odstawienia GBLa będą dalej trwać.

Podstawą w odstawianiu GBLa jest stopniowe wprowadzanie i zastępowanie go innym agonistą GABA-B (najlepiej baclofenem). Baclo + diazepam to standard w leczeniu ludzi uzależnionych od GHB w UK. Polecam przeczytać moje 2 posty na 17 stronie w tym temacie:

gbl-twoj-przepis-skuteczne-wyjscie-nalo ... 3-160.html

Ja niestety uczyłem się the hard way i przecierpiałem strasznie zanim opracowałem w miarę skuteczną metodę odstawiania płynu. Mam nadzieje, że lektura pomoże.
  • 376 / 6 / 0
Dzis 1 dzien odstawki poszlo 40mg baklo z 4 piracetamy i 0.5 eti... jakos idzie pustka w bani , jeszcze do roboty polalzlem ale do rozmowy z ludzmi mi daleko... ale autokatycznie sraka zniknela (aha obecny ciag trwal 2.5 miecha 25ml na dobe) aha i nie jem wogole b6 tzn tylko magnez + b6, uwazam ze zarcie 50mg do 200 na odstawce bardziej szkodzi niz pomaga. Mniej mnie spina bynajmniej teraz jaj go odstawilem
Uwaga! Użytkownik dinarius nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.