Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
Po dzisiejszym robię przerwę
Tutaj zdjęcie sd bez liści, głupi byłem i ściąłem wszystkie liście sadzonce bo chciałem wejść w świat sd
[ external image ]
15 wrzesień
[ external image ]
04 październik:
[ external image ]
Dzisiejsze zdjęcie czyli 8 listopad 07
[ external image ]
Mistyku masz piękne szałwie :)
Napisz ile wydałeś na to pieniędzy, bo coś mi się zdaje, że to lepsza inwestycja niż kupowanie wszelkich grzybobójczych wynalazków o wątpliwej skuteczności.
Mistyku masz piękne szałwie ]
Dziekuję:)
Kosztorys powykonawczy tego growboxa kształuje sie tak:
świetlówka 24W/6400k z przesyłką - 25zł
ebonitowe mocowanie do żarówki - 3zł
folia auminiowa z Biedronki - 2zł
karton znaleziony przy sklepie spożywczym - 0zł
wentylator ze starej obudowy komputerowej - 0zł
Przewody+ wtyczka+ zasilacz wentylatora
<z odzysku> - 0zł
taśma klejąca "prezent" od brata:) - 0zł
-----------
razem 30zł
Opcjonalnie jeszcze 10zł za włącznik czasowy z Obi.
Do tego trzeba oczywiście doliczyć kilka roboczo-godzin :)
świetlówka liniowa w oprawie i kablami 8W/6400k ~ 25zł (nie pamiętam już dokładnie ile:( )
folia aluminiowa z Biedronki - 2zł
karton wyniesiony z supermarketu - 0zł
wentylator ze starej obudowy komputerowej - 0zł
taśma klejąca jakaś była - 0zł
wyłącznik czasowy w prezencie od brata bo akurat miał zbędny ;)- 0zł
----------------------------------------------------------------------------
27zł
Radość z patrzenia na to, jak twoje szałwie pięknie rosną - bezcenna
Za wszystko inne zapłacisz... a zresztą nikt mi nie płaci ze reklamę tej firmy, ale wiadomo o co chodzi :)
http://img132.imageshack.us/img132/4452/dscn6160na0.jpg
duza, dostalem ja od p. jakis rok temu. potem jego szalwia umierzła, wiec peirwsza sadzonka wrocila do niego.
drugie zdjecie przedstawia druga sadzonke, rosnie w malym boksiku, 25x25centymetrow, 20watowa swietlowka i folia aluminiowa w srodku + wiatraczek od karty graficznej. daje rade :-D
drugie zdjecie przedstawia druga sadzonke, rosnie w malym boksiku, 25x25centymetrow, 20watowa swietlowka i folia aluminiowa w srodku + wiatraczek od karty graficznej. daje rade ]
Nie przesadzasz z oświetleniem do takiej kruszynki? Toż ja 6 większych oświetlam 18 W świetlówką, i rośnie idealnie, nie mutuje się tylko wciąż wypuszcza nowe liście...
Jeżeli jakiś szczegół nie pasuje, to go po prostu odrzucasz."
- Doktor do Chemika
nie domykam drzwiczek zeby nie bylo im zbyt goraco, przez co troche swiatla ucieka.
wogole jesli chodzi o swiatlo i szalwie, to to wszystko jakies pierdoly sa chyba. czytalem ze trzeba trzymac ja w rozproszonym swietle, na zachodnim parapecie itp, a w lato stoi na parapecie od poludniowego wschodu, laduje te elektrony w atp i rosnie az doniczka drzy na parapecie ;]
a co do mutacji.. chodzi ci o ten jeden krzywy listek? chcialem ja troche przysuszyc zeby ulatwic jej rozwoj systemu korzeniowego i troche bardziej ja do tego zmotywowac, noo i wtedy delikatnie podsechł jej jeden z listkow i dlatego ma mniejsza powierzchnie. ale nastepne juz sa eleganckie i rowne.
A co do tych wszystkich porad, to faktycznie każdy co innego mówi. Dlatego najlepiej samemu dojść do własnej, dającej pożądane rezultaty metody - czy to co to budowy domku dla roślinki, czy extrakcji liści z niej uzyskanych.
Mi końcówki liści czerniały od za niskiej temperatury i pasożytów. Po pokonaniu ich wszystkie rosną piękne, najpierw soczysto, a później ciemnozielone :).
Jeżeli jakiś szczegół nie pasuje, to go po prostu odrzucasz."
- Doktor do Chemika
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.