liscie sa troche zoltawe niewiem czego moze byc to przyczyna.dzisiaj przesadzilem wszystko z kobeczkow 0,5 do 5 litrowych donic.na 160 litrow odkwaszonego torfu (30 krzakow po 5 litrow donica)wsypalem ok3 duze lyzki stolowe dolomitu.(dokladnie w takiej samej mieszance staly do tej pory)
oprocz tego krzaki sa stosunkowo malo listne.lodygi sa dlugie a liscie na samym czubku.dzisiaj poprzycinalem rowniez korony drzewek aby rozgalezialy sie w szerz. piszcie jak to wyglada i co zrobic zeby liscie byly zdrowsze.ponaginalem je dzisiaj troche tak zeby odslonic dolne partie roslin.
zalewam je raz na jakis czas odzywka (zalanczam zdjecie)
piszcie
pozdrawiam wszystkich
andrzej
po kilku probach znow niemoge zmiescic fotek niewiem o co chodzi
prosze piscie mimo wszystko dlaczego liscie zolcieja.
przykro mi ale niema zadnych zdjec.
Najlepie zarzucaj sobie fotu na jakims serwerze do zrzucania fotek bo z hr roznie bywa.
pozdro
EDIT:
Wydaje mi się że:
1. Za mało światla (światlo jest za wysoko maybe?)
2. Za mało azotu
3. Za kwasna ziemia co ogronicza wchlanianie azotu
Ja zawsze wsypuje dolomitu łyżke stołową na 2 litry ziemi.
Pozdro
A jesli chcesz im azot dostarczyc to weż jakis nawoz z duza zawartoscia azotu rozpusc w wodzie (w dawce 1/10 lub nawet 1/20 takiej jak jest podana do podlewania albo jesli jest podana to taka jaka do spryskiwania) i spryskuj codziennie (gdzies tak na 1-2 godziny przed zapaleniem swiatla) rosliny az do uzyskania poprawy ewentualnie jak bedzie sie dziac coraz gorzej to przestan to robic.
Tak czy inaczej z ta ziemią bedziesz musiał cos zrobic. Porob dziurki wykalaczka w doniczce posyp dolomitem po wierzchu i podlej - ja bym tak zrobił...
Pozdro i daj jakies zdjecia
proponyje podlac woda z rozpuszczonym dolomitem
podsypac mielonymi skorupkami z jajek kurzych
IMO: Jak juz ktos chce blyskawicznie podnieść ph domowymi sposobami to proponuje sode oczyszczona ale niewiem jak dawkowac no i można zasolić ziemie wiec moim zdaniem tylko w ostateczności.
te nawozy zastosujesz dopiero na flo takze narazie kup jakis organiczny nawoz na flo z duza zawartosccia azotu np. biohumus forte.
Ja tam zawsze jestem zwolennikiem chemii szczególnie na weg bo to zielsku nie przeszkadza, a tymbardziej na smak nie wpływa...
Andrzje kup jakiś płynny nawóz do roślin zielonych i bedzie spoko...
wyreguluje ph i roslinki rusza na ostro!
IMFO: Najlepsze ph - na mlode roslinki 5.5-6.5 (7.0 tez jest git) a na juz ukorzenione sadzonki (6.5-7.0)
Zapłać nam fotki twoich plantów bo chciałbym zobaczyć jak wyglądaja i czy naprawde tak strasznie.
Jaka masz tempertature w boxie? Zapewniasz im dobra wilgotnosc? Nie sa przelewane ani przesuszane?
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.