Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1180 / 103 / 0
eso pisze:
mysle, czy nie sprobowac fluo bo jeszcze nie mialem okazji. paroxetyna byla spoko na moje jazdy, sertralina sprawiala, ze ciagle czulem sie zle, nie moglem spac i musialem codziennie chlac alko, wenlafaxyna zamienila mnie w agresywnego naspidowanego pokurwa. wiec zastanawiam sie jakbym zareagowal na fluo...
Spróbuj, nie powinna zaszkodzić, a najlepiej połączyć ją w takie combo: fluoksetyna (rano) + sulpiryd (rano) + mirtazapina (wieczór) + ewentualnie - kwetiapina (wieczór), zachodzi dobra synergia...
Uwaga! Użytkownik jan potocki jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 720 / 12 / 0
kwetiapina czy aby nie zniesie działania fluo? ja kilka dni jadlem kwetiapine, w sumie zanim jeszcze fluo sie na dobre rozkręciła - ale za to jeszcze rano czułem "fluo OFF" jak jeszcze zmulenie kwetiapinowe było. No i jest jeszcze kwestia tego ze kwetiapina tez rozkręca swoje długofalowe działanie po jakims czasie (mowie tu o antaginizmie 5hp i na dopamine)
  • 1180 / 103 / 0
Z doświadczenia wiem, że nie znosi, nie odczułem konfliktu, raczej synergizm, ale zdecydowanie mirtazapinę do tego polecam.
Uwaga! Użytkownik jan potocki jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3955 / 146 / 0
jan potocki pisze:
eso pisze:
mysle, czy nie sprobowac fluo bo jeszcze nie mialem okazji. paroxetyna byla spoko na moje jazdy, sertralina sprawiala, ze ciagle czulem sie zle, nie moglem spac i musialem codziennie chlac alko, wenlafaxyna zamienila mnie w agresywnego naspidowanego pokurwa. wiec zastanawiam sie jakbym zareagowal na fluo...
Spróbuj, nie powinna zaszkodzić, a najlepiej połączyć ją w takie combo: fluoksetyna (rano) + sulpiryd (rano) + mirtazapina (wieczór) + ewentualnie - kwetiapina (wieczór), zachodzi dobra synergia...
szczerze mowiac jesli wroce do antydepresantow to chcialbym paroxetyne wlasnie w miksie z mirtazapina/mianseryna. ewentualnie fluo bym chcial poznac dzialanie ale obawiam sie, ze bedzie raczej w strone sertraliny i wenlafaxyny, stad pewnie lepsza bedzie stara, sprawdzona paro. :-)
niedojebanie genetyczne
  • 720 / 12 / 0
Eso ja Ci powiem że czuje się kapitalnie. Poprostu wszystko co chciałem żeby odeszło poszło wpizdu. Czuje sie poprostu dobrze, od dawna sie nie czułem taki opanowany i spokojny, jednocześnie nie ma zamuły. Perfekto - polecam Ci z całego mojego wielkiego ( stimy %-D ) serca .
  • 6 / / 0
Biorę fluo od 6 dni w połączeniu z hydroksyzyną na noc, bo bardzo dobrze mnie usypia.

Poki co zauważyłam bardzo interesujące sny, delikatnie większe pobudzenie, zmniejszenie apetytu, powiększone źrenice i nasilenie objawów mojej depresji, lęków i fobii społecznej, czuje mega rozchwianie emocjonalne, bo niby mam więcej energii ale humor nadal nie jest taki jak powinien.

Czekam cierpliwie aż skutki uboczne się skończą, aczkolwiek poki co to męka. Jest coś czym mogłabym to załagodzić? hydroksyzyna działa u mnie przeciwlękowo ale brana w ciągu dnia za bardzo mnie usypia.
  • 2914 / 241 / 0
kuapouchy pisze:
Czekam cierpliwie aż skutki uboczne się skończą, aczkolwiek poki co to męka.
Lajtowe benzo, np 2-5mg diazepamu dziennie. Byle nie brać za długo i tylko kiedy trzeba bo się wpierdolisz a wyjść z tego nie jest łatwo :old:
Dawny nick: tur3k
  • 3955 / 146 / 0
^ pierwsze 7-14 dni mozna brac benzo raz dziennie, najlepiej alpra imo sie sprawdza ale kazde bedzie dobre w zasadzie.
PuTTy pisze:
Eso ja Ci powiem że czuje się kapitalnie. Poprostu wszystko co chciałem żeby odeszło poszło wpizdu. Czuje sie poprostu dobrze, od dawna sie nie czułem taki opanowany i spokojny, jednocześnie nie ma zamuły. Perfekto - polecam Ci z całego mojego wielkiego ( stimy %-D ) serca .
dzieki, brzmi zachecajaco. ale czy masz porownanie z innymi ssri? paroxetyna, sertralina? bo ja moge inaczej reagowac niz Ty, wiesz, inni pisza, ze paro to chujnia a dla mnie byla idealna, tak samo dla mnie sertralina to jakas porazka, gdy inni sie zachwycaja. ;-)
niedojebanie genetyczne
  • 720 / 12 / 0
Nie eso, to jest mój pierwszy SSRI i czuje się kapitalnie. Dla mnie bomba. A Ciekawe co by było jak gdyby wejść na takie 40 czy te 60mg.. :) Narazie jest poprostu tak jak tego oczekuję. SSRI naprawde pomagają.
  • 784 / 16 / 0
co jest grane walilem 40 przez 4 dni i spac nie moge walic takie ssri po zadnym nie mialem tak bezsennosci a to gowno mi tak robi wiec odrzucic?
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).