Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 23 / 3 / 0
Co za pojebane sny. Seriale z każdego gatunku, najwięcej horrorów. Normalnie co noc - a bardziej ranek, bo z rana najwięcej się dzieje i najwięcej pamiętam - kolejny odcinek serialu. Mam dość. Na początku było przyjemnie. Realistyczne sny o pozytywnej treści przez 3 tygodnie brania 10mg rano. Po trzech tygodniach zwiększyłem do 20mg z rana i brałem jeszcze tydzień. Zaczęły się dzikie koszmary. Przestałem brać jak pierwszy raz obudziłem się z krzykiem w nocy. Od tygodnia nie biorę już wcale, a koszmary dalej są i powiększone źrenice też. Ale to gówno długo siedzi w organizmie. I obawiam się, że jeszcze posiedzi u mnie kilka tygodni...

A, jeszcze to, że przez okres brania codziennie budziłem się rano między 4 a 5 i później ciężko było zasnąć.

Czytałem, że po paroksytnie tak jest, szczególnie po odstawieniu, ale po 10mg Seronilu? Jak u was jest ze snami?
  • 432 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: c0deine »
Wiadomo, więcej serotoniny w mózgu - ciekawsze, kolorowe, wyjebane sny. Tak w przypadku wszystkich SSRI i pewnie podobnych jak np. SARI (Trittico).

Spytaj lekarza.

Ja miałem fajne po paroksetyne, sertralinie, nawet po iMAO - moklobemidzie były fajniejsze, ale te już słabiej pamiętałem. Zawsze pozytywne jednak.
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: happypills »
w jakich porach bierzecie fluo? i jakie dawki? czy branie rano czy wieczorem, przed czy po posiłku ma jakiekolwiek znaczenie w terapii?
  • 210 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Obłąkany »
happypills pisze:
w jakich porach bierzecie fluo? i jakie dawki? czy branie rano czy wieczorem, przed czy po posiłku ma jakiekolwiek znaczenie w terapii?
Na start 20mg/D st. 1 - 0 - 0. Jak sądzę, tak właśnie powinno się zacząć.
Pierdol dragi - zostań ninja.
  • 3 / / 0
Od ponad dwóch miesięcy jadę na Citabax (Citalopramum) 20mg/doba z rana.
Od 2 tygodni mam do tego Bioxetin 10mg/d w poludnie.
Odrobine zwiekszone zrenice, ktoregos dnia LEKKIE podkrecenie.
To wszystko niestety. Nie wiem czego dalej sie spodziewac.
  • 23 / 3 / 0
Z http://pl.wikipedia.org/wiki/Fluoksetyna:

Kontrowersje

Biorąc pod uwagę najnowsze badania, leki z tzw. nowej generacji antydepresantów nie spełniają kryteriów, którymi objęte są medykamenty dopuszczone do powszechnego stosowania - powiedział Kirsch.

http://www.rp.pl/artykul/119613.html

Klasyfikacja UE
Xn - szkodliwy

Ciekawe?

Z innej beczki:
no1 pisze:
najtanszym odpowiednikiem prozacu jest andepin
i jest w kapsułkach i jest bilo zielony jak prozaczek
floxa +aurorix i czuje sie codzienie jak na dropsie
kiedys jadlem po 8 20mg dzienie ale to bylo za duzo
oczywiscie zarlam w dawkach podzielonych
bylo tak jak moja pani zasowal feta po 4,5g dziennie po kablach
a ja musialem jakos wytrzymywac z nia i foxa mi pomogla
teraz jem 2 i 2 aurorixy tak jast fajnie
Co ty gadasz? "Fluoksetyny nie wolno zażywać równocześnie z inhibitorami MAO." A ty zażywałeś równocześnie? I było jak na dropsie? Napisz coś więcej, no1.

Forumowicze, no piszcie jak tam się po fluoksetynie czujecie. Czas leci a wy nie piszecie czy leczy. Fajne sny macie? :-p
  • 44 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: RaDkO »
A ja zażywałem fluoksetyne w postaci leku ANDEPIN nie dosć ,że nie czułem zadnych efektów(nawet w wiekszych dawkach) to jeszcze miałem przez nia problemy z interesem na dole;P Więc olałem...
Uwaga! Użytkownik RaDkO nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1213 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxxzzzxxx »
Ja biore fluo (bioxetin, 20mg rano) dopiero 3 dzień, więc zbyt wiele powiedzieć nie moge. Czuje się lekko pobudzony i mimo iż jestem uzależniony od kodeiny to mimo iż ostro zmnijszyłem dawki kody mam dobry humor. Normalnie po 300mg kody zapewne bym miał chujowy.
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 23 / 3 / 0
xzx, możesz napisać dlaczego dany lekarz przepisał ci akurat ten lek?
  • 3247 / 354 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Fluoksetyna to ssri nie dla cpunów, długo sie ładuje, długo sie utrzymuje. Naprawde jest to przestarzały lek, choc z SSRI jest tak że jest mozliwość że akurat "to" bedzie lepsze od "tego" dla jednej osoby, a dla drugiej vice versa.

Co do łączenia SSRI i imao napisałem tutaj, nie róbmy burdelu.
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.ph ... 07#p376407
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.