Więcej informacji: Fenyloetyloaminy w Narkopedii [H]yperreala
Dah pisze:seria NBOH tak samo wbija na serce i występuje uczucie strucia organizmu? Jeszcze zawsze po tripie na NBOMe miałem uczucie włosów na języku, co to oznacza ??
większe wrażenie na mnie 25ce wywarło jeżeli chodzi o sfere wizualną.
Tak, antydepresanty wpływają na wszystkich agonistów 5HT, zarówno fenyloetyloaminy, tryptaminy i lizergamidy. SSRI osłabiają działanie sajko. Z mojego doświadczenia wynika, że głównie to wizualne. Zaś IMAO wzmacniają ich działanie oraz przedłużają czas trwania fazy.
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.