Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 794 / 184 / 0
12 lipca 2024Vetulani44 pisze:
@bokor
"bo już 10 lat mineło? Jak odszedł OXAN(Tak tak.... Tak samo jak Kurt K. ,Elvis i inni zyje)"

Rozmawiałem z nim jakoś 1,5 roku temu.
Wątpię, że duch potrafiłby klikać w klawiaturę.
Jestem w stanie to potwierdzić. Też dosłownie na jakieś 20 minut złapałem go na czacie. I było to w podobnym okresie. Trochę ponad rok temu. Może i 1,5 roku.
  • 2 / / 0
Kochani,
Kto nie pyta, ten błądzi. Dlatego założyłem tu konto.
Po sczytaniu części postów wychodzi mi taki plan na trip.

aha! Mam Durogesic 50 mikrogramów.

Kąpiel w alkoholu, niezbyt dużej ilości - pociętych pasków (jest ich 5).
z cytryną.
Po kilku h zlanie to co zostało w wódce.
Baaardzo ważne pytanie: czy taki drink jest bezpieczny?? Dla osoby z minimalną tolerancją na opioidy. A jeśli nie, to na ile można bezpiecznie podzielić nasz płyn?

Miłego piątku!
g
  • 218 / 68 / 0
@qwertyqwertz duro 50mcg to 8,4mg fenta w plastrze. Te 5 pasków to cały plaster (pocięty na 5?)? Zakładając, że przeszedł cały (dla bezpieczeństwa tak lepiej) to stanowczo za dużo dla osoby bez („z minimalną”) tolerancji!

Przeczytaj sobie temat (a przynajmniej pierwszy post) „ekstrakcja F z systemów transderm” po więcej informacji o tym ile faktycznie F przejdzie do alkoholu - tutaj better safe than sorry.

Ile fenta na pierwszy raz bez tolerki - zobacz FAQ/ogólny. Serio, wszystkie informacje są już na forum…
lol [*]
  • 2 / / 0
Dzięki za sympatyczną i rzeczową odpowiedź mimo, że odsyłającą.
Słuchajcie, mój problem jest głownie taki, szkoda, że tego nie napisałem wcześniej: czy po zmianie struktury plastra przez Janssen kąpiel w alkoholu i przechodzenie F do niego zmieniły się drastycznie/o mniej więcej tyle procent/nie zmieniło się specjalnie.
Początek wątku który polecasz to rok 2013 czyli ponad 10 lat temu. Czyli zakładam, że tamta rozmowa rozpoczęła się n/t de facto innego leku a przynajmniej inaczej zbudowanego.

Ja już się naszykowałem, a tymczasem gdzieś mignęłą mi informacja (później potwierdzona w wielu miejscach), że to jest jednolita struktura.

Czy na stan wiedzy z października 24 ktoś jest w stanie żwięźle (ilość postów z tematu Ekstrakcja..... mnie powaliła, off topiki, każdy coś ma do dodania etc) napisać, że wobec zmiany budowy plastrów kąpiel w alkoholu ....... oddaję tutaj pole do odpowiedzi za którą będę bardzo wdzięczny.
g
  • 130 / 19 / 0
Ktoś miał okazję się spotkać z m30 (blue pills)? Mieszane z fentanylem, mam dostęp, warto? %-D
  • 113 / 6 / 0
skąd w ogóle ludzie teraz biorą tego fenta ? Niby jest przekonanie, że w 5 minut można znaleźć, a jakoś nie widze stety niestety
  • 2615 / 545 / 0
@Uzumaki nie wiem, może od lekarza?
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 218 / 68 / 0
@Uzumaki jak to skąd - z apteki. W końcu to lek.
Spoiler:
lol [*]
  • 283 / 84 / 0
Pacjenci terminalni i zapasy po zmarlych rakowcach?
  • 314 / 53 / 3
Dzisiaj z okazji anestezji wleciał fentanyl i.v. w połączeniu z propofolem. Wcześniej jeszcze i.v. midazolam bądź lorazepam, jakieś benzo krótkodziałające. Oczywiście zasnąłem i wgl, a jak się obudziłem to była taka wyjebka. Pełna swoboda gadania, ponoć mówiłem głośno, wolno i lekko niewyraźnie, zeszły prawie wszystkie bariery, poza tymi najgłębiej ukrywanymi sprawami. Żarty leciałem różne i wgl humorek super. Niestety nie nagrałem, a szkoda. Wystąpiła u mnie jakąś niepamięć, bo nie pamiętam niektórych rzeczy, o których mówiłem. Było całkiem miło, taki luz, muzyka wchodziła świetnie, chociaż ciepełka nie odnotowałem. Pierwsze opio w życiu. Wiecie, uczucie jest bardzo fajne, wręcz "chciałbym jeszcze raz", ale jednak wizja zniszczonego życia mnie odstrasza od tego. Ja zawsze tak mam, że jak mam dostęp do czegoś na luzie to od razu bym wpadł w ciąg. Obym nigdy więcej fenta nie przyjmował. Nodding doświadczony, jednak czy te opio są takie tego warte? Na codzień jestem zwykłym, wolnym od używek, człowiekiem. Nie mam chorób psychicznych, umiem się cieszyć ze zwykłych rzeczy. Opio by mi to wszystko zabrało. Poza tym nie było aż tak super jak czasem po osiągnięciu czegoś rzeczywiście ważnego i dobrego. Paradoksalnie przyjemne doświadczenie jeszcze dobitniej mi ukazało, że opio nie jest mi do szczęścia potrzebne.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...