Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi kwasu barbiturowego – np. fenobarbital.
Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 413 / 4 / 0
katotaliban pisze:
20 mg luminalu to smieszna ilosc.

w jednym lisciu jest trzydziesci niebieskich tableteczek...weź kalkulator i sobie policz.chyba ,że umiesz w pamięci :-) .
Jak naciagniesz na dwa opakowania to..razy dwa hehe.Tak mi sie zdaje ;] .wystarczająca ilosc żeby upierdolić tym stadko ludzików bez tolerki.
W ilosci siła,kolego.
Siste, viator!
  • 1743 / 25 / 0
Raz miałem recke na paczuszke Luminalu (10 tab po bodaj 100mg).
Po jednym zażyciu zrezygnowałem, fakt miałem wypite jak je brałem a wiadomo to kombo = kamikaze %-D
Ale i tak pieprzyć barbi, benzyle górują pod każdym aspektem możliwości nad tym dlatego tego gówna prawie nie ma w aptekach, to co pozostało to chyba do starych ćpunajów, albo samobójców EOT ;-)
  • 845 / 12 / 0
Predzej poczujesz niemile efekty atropiny niz fenobarbitalu jedzac bellergot.
  • 1743 / 25 / 0
atropine jadłem raz jedząc bielunia, ja tylko porównałem hujowe barbituraty do mniejszego zła o nazwie benzodiazepiny :-p :-p
  • 845 / 12 / 0
Moja odpowiedz byla skierowana do kowala ;-)
  • 1743 / 25 / 0
Aha spox ;-) Tego Bellgrotu i tak nigdy nie jadłem jak już luminal czyste feno tak na dobrą sprawę ;]
  • 413 / 4 / 0
katotaliban pisze:
Moja odpowiedz byla skierowana do kowala ;-)

kato-luz..wiem o co chodzi.jasne ,że to gówienko nie nadaje sie do dobrego jebnięcia....jedno co mi uciekło to fakt ,że to zawiera atropine (zdziwko) bo nieprzyjmne objawy które opisałem łączyłem głownie z zawartoscia ziela beladonny ,to takie posrane zielsko które działa sporo silniej niż melisa np.
Generalnie małe dawki były całkiem przyjemne.tyle ,że to nadaje sie dla zapyziałych kociar i emerytek na noc.
Wiadomo co benzynka to benzynka.Własnie poszły trzy krzyże.
ps.sam luminal waliłem ze szkła pare razy w miesien dupny i setka mnie srednio robiła.ale to był epizodzik. ;-)
Kostycz pisze:
kowal1125 pisze:
nie obraz sie ale twój stary pewnie ma kumpele apteczare z która siedział 10 lat w jednej ławce.NIGDZIE nie dostaniesz bellergotu bez bibki,to w koncu 20 mg barbituranów w jednym tabsie.
Kminie.

A, gdybym, hipotetycznie, potrzebował recki i nie chciałbym jej kraść, to o jakich objawach mówić lekarzowi?
Nie wiem jak u ciebie z bajerami i z wiekiem ale klepie sie normalne pierdoły o stresie i potrzebie czegos łagodnego na uspokojenie...stresy szybsza akcje serca w tramwaju.. itp...szale przechyla zdanko ,że absolutnie nie chcesz nic uzależnajacego a babcia miała w apteczce takie niebieskie lekarstwo na nerwy , bellegrot..czy jakos tam i to jest ziołowe bla bla....
Siste, viator!
  • 845 / 12 / 0
Belladona to pokrzyk wilcza jagoda, ktory zawiera wlasnie atropine.
  • 333 / 11 / 0
Ja zawsze recepty potrzebuje jak cos jest na recepte. Ale trenowalem w tym temacie malo... Pewnie moglbym sie tego nauczyc, ale odmowy strasznie mnie denerwuja.
Bellergot jest fajny moim zdaniem, byle tylko nie przedobrzyc. Kiedys, bardzo dawno temu... wzialem tak z 8 tabletek chyba+alkohol i bylem totalnie zajebany caly dzien. Tylko na poczatku mi sie to podobalo. Pozniej po prostu lezalem i spalem.
W malych dawkach fajnie odpreza, ale mnie akurat oglupia przy tym troche. Benzodiazepiny mniej. Wole benzo, ale fenobarbital jest na pewno lepszy niz nic. To chyba od gustu zalezy, od osobniczych sklonnosci i tego co juz sie wycpalo w zyciu. W kazdym razie warto sprobowac Bellergotu. Moze go sobie skoluje znowu pewnego dnia.
  • 154 / 2 / 0
Ja natomiast jestem chyba nadwrażliwy na feno, cwiara tabletki 100mg luminalu zarzucona po kodzie poskładała mnie tak że zasnąłem nie wiem kiedy i nie wiem jak xD nawet na siedząco, ktoś też tak ma? Barbi sa chyba bardzo nieprzewidywalne w stosunku do benzo, po żadnym benzo nic takiego się nie działo...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.