Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 59 / 1 / 0
Miesiąc temu zrobiłem sobie zastrzyk z hery, okazało się że w łyżce był prawdopodobnie koci włos. Po iniekcji nic się w sumie nie stało. Dopiero po trzech godzinach gdy zrobiłem następny zastrzyk złapał mnie najprawdopodobniej pirogen. Nie wiem czy to przez ten włos, czy po prostu ten następny zastrzyk go wywołał sam z siebie.
W każdym razie objawy miałem jak przy pirogenie. Mineło po jednym dniu, ale zaraz po wyszła mi taka czerwona plama na lewym biodrze i do teraz nie zeszła. Trochę mnie to martwi, bo nie wiem dlaczego tak długo się mnie to trzyma i nie schodzi. Początkowo piekło mnie to kilka dni. Zacząłem brać heviran, w trochę za małej ilości pewnie, ale swędzieć przestało mimo to plama została. Co to może być, jakie badania powinienem sobie zrobić. Trochę zeschizowany jestem tym wszystkim od tego czasu, tym bardziej że chorowałem w tym czasie i dalej trochę choruje.
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.

Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.

Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”

Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.