Uważaj z tą krzywą uczenia się.
Raz, że niekoniecznie musi działać na Ciebie. Serio.
Dwa że prawdę ludzie tu mówią co do suplementacji i podaży białka. Mi np. od zerowego efektu przeszło do lekkiego po wzbogaceniu diety.
I jeszcze inne rzeczy dochodzą.
co nie oznacza ze juz mi na serce nie wchodzi, jest znacznie lepiej ale pod wzgledem tyrania serca do dmaa nie ma startu, ostatnio mialem spory off od dmaa i wczoraj sprobowalem ponownie malej dawki i jednak dmaa dziala czystopsychicznie w porownaniu z etylo i profile dzialania ich sie troche roznia, dmaa dziala hmmm "wyrazisciej odczowalnie psychicznie" ciezko mi to wyjasnic, jest znacznie bardziej wyczowalne odczowanie zmyslow/wyostrzenie, ostrzejszy wzrok, skupienie, koncentracja, ostrosc widzenia i zniesienie zmeczenia, etylo tez dziala w sumie okej ale jednak to inny kierunek, bardziej hmm rozwesela, poprawia nastroj w strone zartu i zainteresowania, jakis checi do dzialania, ktos cos kiedys wspomnial ze troszke jak GHB bez dzialania sedacyjnego/uspokajajacego , troche to za mocne porownanie ale fakt jest cos w tym jakas nutka :) dmaa to bardziej taki zimny gbur bez usmiechu troche jak cisza przed burza , stanowczy pewny siebie spokojny i gotowy... no wlasnie i tu co komu pasuje - wysilku, walki, pracy umyslowej itp
dla tego jak dla mnie dmaa bardziej nadaje sie do silowni, czy tam gdzie potrzeba bardzo duzej koncentracji i odsuniecia wszelkiego zmeczenia, przy dmaa czuje sie jak by polaczony z komputerem, monitorem, jak skupiam sie na jakiejs pracy, obraz jest wyostrzony a ja mam uczucie widzenia tunelowego, czyli wszystko obok monitora dookola znika i pelne skupienie na ekranie, uczucie spokoju i opanowania...
etylo daje tez troszke tego ale juz nie tak mocno , bardziej czuc dopamine, polepszenie nastroju, rozmownosc, checi do robienia czegos i wieksze zainteresowanie, nie stety jest to troszke rozpraszajace, znaczy sie porownujac do dmaa tam bylo pelne skupienie i ciezko bylo sie rozkojarzyc , tu przy etylo jest znacznie latwiej bo latwiej ciagna jakies "rozrywkowe rzeczy" muzyka , filmiki, pogadanie z kims zrobienie cos przyjemniejszego niz nudna praca, bo na to tez wlasnie pojawiaja sie wieksze checi... no i niestety bardziej wchodzi na serce a mniej daje profitow niz dmaa jezeli chodzi o silownie....
nie ma co sie w sumie dziwic dmaa to noradrenalina, przy duzych dawkach moze smyrnac troszke dopaminy
etylo to glownie dopamina i slabiej noradrenalina , zalezy kto czego szuka...
pewne jest to ze dmaa mniej wchodzi na serce i daje glownie czystego speeda do nosowo moze pokazac troszke euforii ale nie ma tego dzialania na dopamine ktore czasem w niektorych przypadkach moze tylko rozpraszac/przeszkadzac, etylo wchodzi bardziej na serce i daje bardziej polepszenie nastroju i checi, dobre towarzysko w sumie, tu lepiej sprawdzi sie etylo i nie mowie o jakis duzych dawkach, za to do pracy umyslowo fizycznej czy np na jakis fighting wybral bym dmaa....
oba srodki sa bardzo ciekawe, rozczarowalem sie tez troszke bo ogolnie na dmaa poszedl hejting ze slabe i bez przyszlosci itp (pewnie tylko dla tego ze nie da sie wciagac :P) dla tego moje wymagania co do etylo byly bardzo wysokie, a wedlug mnie oba sa na podobnym poziomie pod wzgledem dzialania jak i skutkow ubocznych/szkodliwosci choc jak narazie stawialbym maly plusik bardziej przy dmaa z kofeina...
wedlug mnie oby dwa srodki bardzo warto miec w swojej "apteczce" :)
badania trwaja dalej, wlaczylem do pomocy jednego asystenta wiec bede relacjonowal, aha asystent mial tez sporo do czynienia z dmaa o calej reszcie innych srodkow nie wspominajac...
edit: co do asystenta jest to mocny weteran stymu i dla niego to etylo nie wchodzi wogole na serce a przynajmniej tak mowi...
ja od stymu trzymalem i trzymam sie z daleka, glownie kofeina i dmaa, kiedys pare razy pseudoefka i teraz etylo...
angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
Przerobiłem tak 1g i teraz nie mogę poradzić sobie z cieknącym nosem. Leci mi wodnista wydzielina już conajmniej dwa tygodnie, jest to niezwykle męczące bo muszę wciąż smarkać albo kaszleć.
Najgorzej w nocy, jak to wszystko spływa do płuc i rano budzę się odkaszlując to przez 30minut.
Tylko oral!
Ktoś miał podobnie i wie jak długo taki stan może się utrzymywać?
keww pisze:Ludzie, będę kolejną osobą która ostrzega przed napierdalaniem tego donosowo!
Co do samej substancji, to całkiem ciekawa. Czysta stymulacja bez większej euforii, jest trochę fazy na gadanie i ruch, ale do opanowania. Zejście dosyć wyraźne, pojawia się przy tym chęć na dorzutkę.
Bukar pisze:Czysta stymulacja bez większej euforii, jest trochę fazy na gadanie i ruch, ale do opanowania. Zejście dosyć wyraźne, pojawia się przy tym chęć na dorzutkę.
No, ale oprócz tego, to trzymając się oczywiście sensownego dawkowania, mozna miło i przyjemnie wykonać każdą pracę. Świetnie podbija skupienie i zapamiętywanie, jak nic innego.
A co do źrenic to kwestia indywidualna - ja po niczym nie mam rozszerzonych :D
Zrenice po EPH pozostaja w normie.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/9/966c4df1-692e-47db-a05f-a51d55d8e1d4/lab-grown-lsd.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250521%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250521T050002Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=d124c140e9669a60e871208b21f80a22bce8470cfaea8ce031d5334e31535090)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lice.jpg)
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta
W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alcohol_vs_marijuana.jpg)
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd
Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/fentanyl_hp.jpg)
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku
Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).