Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 221 / 1 / 0
Chciałbym poznać wasze opinie, jak zapatrujecie się nt. antydepowego speedami nastroju.
Spotkałem się na tym forum z opiniami niepochlebnymi np. jak "zamiatanie uczuć pod dywan". Sam też nad tym się zastanawiałem, czasem speed był tak duży, że można poczuć się jakby oszukując w grę zwaną życiem. Tłumaczyć to można też tym jest to jakieś wynagrodzenie za te gorsze dni, skutki uboczne przed prawidłowym działaniem , ale czy na pewno?
Pogadałbym z jakimś lekarzem o tym, ale jedna wizyta w tygodniu to mało, dlatego też chętnie posłucham jeśli ktoś już poruszał tą kwestię z nimi (psycholog, psychiatra?).
Dzięki za odpowiedzi.
połowa rzeczy które piszę nijak ma się do rzeczywistości i tego kim jestem, szczególnie te pod wpływem.

bywa ok, ale jeszcze nie jest
  • 4807 / 266 / 0
"antydepowego speedami nastroju."

Co?

Czy Ty jesteś trzeźwy? Napisz jeszcze raz tego posta tylko proszę po Polsku to może coś z tego będzie.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 3955 / 146 / 0
Nie wiem co do tego ma etyka, boisz sie, ze Cie bog zjebie po smierci bo na czitach jechales?
niedojebanie genetyczne
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.