Skąd info, że wpierdala się w receptory kanna?
I działa jako ich agonista czyy co?
Widzę potencjał na nową ulkę, maczankowcy pewnie już zamawiają.
serotoninowy pisze: a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
28 kwietnia 2020kofel pisze: No źródło to WM. Także równie dobrze może być to i chuja prawda.
Tekst został przetłumaczony z Reddita
2. W tekście jest link z obrazkiem: https://pubs.rsc.org/en/Image/Get?image ... .Year=2018
3. Identyfikator tego obrazka to C8MD00461G. Co prowadzi nas z kolei do następującego artykułu: https://pubs.rsc.org/en/content/article ... ivAbstract
4. I w tym momencie warto przeczytać zlinkowany artykuł, poprzednie prace autorów artykułu i niektóre teksty cytowane w artykule. Wtedy zapewne wyrobicie sobie pogląd jak to jest z tymi receptorami.
To , że odziałuje z kanabinoidowymi jest kwestią bez znaczenia z rekreacyjnego punktu widzenia. Opiatowy efekt jest zbyt silny. W pierwszej kolejności to silny opioid, reszta to tylko przystawka.
Przeczytać - przeczytałem. Nie zapamiętałem. Tego posta też nie mogę zedytować Mój Drogi.
27 kwietnia 2020kofel pisze: @STR88 - tak, sprzedałem się i będę pod latarnią sprzedawał kleferajn zmieszany z etasiem.
Kilka zdjęć chlorowodorku etazenu, podana czystość to 85%, roztwór w wodzie w proporcji 6mg/1ml.
Źródło: Reddit
Pewnie szczurki z odpalamy zaraz to przebadają to będzie wiadomo jakie dawkowanie i uboki. Na razie w polskim internecie cisza, może gdzieś na zagranicznym się coś pojawi
Mam jakąś tam tolerancję i nie będę pisał o swoich dawkach. Opiszę doswiadczenie znajomego, który sprawdzał ten spray.
Jego waga to 120 kg. Na imprezie był pod wpływem amfetaminy. Nie brał wcześniej opioidów. Wstrzyknął do nosa 2 dawki sprayu o stężeniu 6 mg / 1 ml. Jedna dawka to 0,15-0,2 ml, więc wziął do nosa dawkę około 1 mg. Wystarczyło, aby jego nogi były miękkie i przyjęły pozycję "narciarza". Musiałem pomóc mu usiedzieć w fotelu.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?
Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.