(S)-1-[3-(dimetyloamino)propylo]-1-(4-fluorofenylo)-1,3-dihydroizobenzofurano-5-karbonitryl
http://pl.wikipedia.org/wiki/Escitalopram
Czy ktos bral escitalopram? Wczoraj polecil mi go Jezus, zaglebilem sie w otchlan neta i 95% postow na temat tego leku to posty osob ktore zachwalaja mocno ten srodek, dziala szybciej niz inne SSRI (mniej wiecej czasowo jak moklobemid) i podobno ma leciutkie efekty uboczne oraz nie wchodzi w interakcje z alkoholem... Ciekawy srodek - nieco drogi od 70zl, ale czego sie nie robi dla zdrowia : D
Powód: Zmiana nazwy topicu.
o Lexapro mysle przyszlosciowo, wiec jesli wenlafaksyna nie zadziala to uderzam w Lexapro, btw naprawde jestem bardzo zdziwiony iloscia pozytywow na temat tego leku! wszedzie, nawet na youtube filmiki i komentarze pod nimi mowia o tym jak lexapro jest dobre i skuteczne! :D
Niedawno dostalem sertraline( asentra) i jest duzo lepiej, widoczna poprawa szczegolnie w fobii spolecznej, i depresji .
Uważam, że leki to ostateczność. Nie jestem przeciwko nim, bo lepiej się ratować niż zawisnąć i potem żałować :O)
Niemniej leki są wystąpieniem przeciwko własnej duszy. Uważam, że depresja nie jest samoistna, tylko objawowa, to symptom, którego zwalczanie tylko przedłuża cierpienie.
Na lexa trafiłem przez stronę o borderline. A to, co ze spokojnym sumieniem mogę polecić, to hawajskie masaże świątynne Lomi Lomi. Niestety jest to bajka dla zmotywowanych albo w naturalny sposób zamożnych :O) Jedna sesja to od 160-220 zł. Wziąłem tych masaży z 10 w przeciągu 1,5 roku. Nie żałuję. Warto próbować u różnych osób, żeby trafić na tę właściwą, chociaż nie spotkałem nikogo, kto nie robiłby tego z właściwą uwagą. Polecam Lomileo (czasami z Łodzi) a także Anię na stałe z Wrocławia.
Alleluja Bracia i Siostry!
again and again
again and again
moglby ktos jeszcze wystwic opinie o tym leku ? wiekszosc ludzi na forach go sobie chwali .taki zupgrade'owany cital :P
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.