Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
Kurwa, masakra z tymi psychiatrami. Piszę do gościa, że jedyne co mi pomagała to Seleglina ale zamawiałem z neta i drogo wychodziło i czy mógłby przepisać. Niby mówi, że tak. Dzisiaj wizyta online, gość nawet nie wypytuje o to. Pyta o objawy. Mówię, że totalna anhedonia. 6 lat wyjętych z życia, nie słucham muzyki nawet, ciężko mi obejrzeć jeden odcinek serialu, a jak już obejrzę to nie ma opcji żebym mógł się zmusić do obejrzenia drugiego z dziewczyną. Gość pyta o leki, które brałem. Mówię, że duloksetyna, pregabalina, moklobemid, bupropion, a dodatkowo, że porobiłem masę badań - nadnercza, hormony płciowe, tarczyca itd. Mówi, że nie będzie pytał nawet o moklobemid bo to wg. niego nie jest lek. Mówi, że Seleglina to jakiś pomysł z kosmosu. Ostatecznie dał mi escitalopram i trazodon jak już dopytałem czy na lepszy sen coś dostanę. Jak pytałem o mirtazepinę to mówi, że to jest wg. niego solo lek, a nie w dodatku do czegoś. No jaja jakieś. Czy komuś w ogóle pomógł escitalopram na totalne zwarzywienie?
  • 139 / 11 / 0
Biorę duloksetyne prawie 5 tygodni. Zamierzam brać ją z escitalopramem(kiedyś brałem 60mg dulo+20mg esci). Zacząłem od 5mg dzisiaj, żadnych uboków nie czuję i pewnie nie będę miał, ale czy esci szybciej może zacząć działać, jeśli dulo już dłużej biorę? Czy to nie ma znaczenia i inny lek, więc i indywidualnie będzie działał?
  • 19 / / 0
Jak z libido na esci? Wskoczyłbym na esci bo paroksetyna przestała działać. Przy paro 20mg ok z libido, 30 średnio, 40 kastracja. Na esci bralem 10mg przez 4tyg teraz zwiększyła do 15 mam wrażenie że już rusza w dół libido a bardzo bym tego nie chciał. Ewentualnie czy ktoś z Was poleci jeszcze jakieś seriale na nerwice typowo?
  • 507 / 194 / 1
Mi escitalopram trochę libido zmniejszał i powodował trudności w utrzymaniu erekcji.Było to zauważalne,ale jak dołożyłem trazodon na noc to ze sprzętem było lepiej.Libido ciągle tak samo obniżone byłoz ale to chuj do serty gdzie pociąg do cipek,no nie było go xd zgaduje,że +/- jak paro
Możliwe,że u ciebie będzie podobnie.
Uwaga! Użytkownik SerioSergio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3536 / 577 / 1
Obniżone libido fajnie boostuje mianseryna
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 10 / / 0
Od dłuższego czasu piję dwa piwa dziennie po zejściu z fenibutu. Teraz biorę tydzień czasu escitalopram ( pierwsze 4 dni bralem pół tabletki - 0.5mg , teraz trzy dni biorę już całą dawkę 1mg ) . Pytanie czy te dwa piwa dziennie mogę brać na escitalopramie czy lepiej już poprosić psychiatrę o pregabalinę? Żadnych negatywnych skutków leku raczej nie odczuwam.
  • 507 / 194 / 1
Nie pomyliłeś leku bądź dawek?Esci ma kompletnie inne dawkowanie.
A i picie do SSRI to chujowa opcja.Leki nie będą działać.Szerko opisany mechanizm działania i interakcje w innych wątkach
Uwaga! Użytkownik SerioSergio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
Aaaa , no pomyliłem : d. Chodziło mi o 5mg i 10mg , dzięki. No ciężko mi teraz i nie brać fenibutu i nie pić . Lepiej zastąpić picie pregabaliną?
  • 507 / 194 / 1
No wedlug mnie dla psychiki alko i pregaba bedzie mniej wiecej jednakowa w przypadku naduzywania.Dla organów i GABy pregabalina będzie mnie ryjąca.
  • 27 / 4 / 0
Ja, po tym czymś byłem tylko zamulony i nic mi się nie chciało. Rzuciłem z dnia na dzień i mam o wiele więcej siły ;d
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.