Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 30 / 5 / 0
Brałam aciprex 5 dni. Na zaburzenia lękowe uogólnione. To co się działo ze mną na tym leku to jest koszmar.
Psychiatra zastosował dawkę 10 mg od strzała. To był mój pierwszy lek tego typu.
Od razu od pierwszej tabletki miałam niezdrowe pobudzenie psychoruchowe. Nie mogłam ustać w miejscu. Ciągle chciałam chodzić... Następnie w nocy wybudzało mnie mega ogniste gorąco w klatce piersiowej, szło na plecy i do rąk takie prądy. Trwało to kilka godzin. A na spanie brałam tranxene bo inaczej bym wcale nie spała. No masakra. Nie mogłam patrzeć na jedzenie zaraz odruch wymiotny. Az na 4 dzień brania tego gówna przyszedł poważny atak w nocy. Panika, rzucanie się na łóżku, walenie nogami i rękami we wszystko. Trwało to jakieś 7-10 minut.
Już więcej tego nie wzięłam. Przeszłam na deprexolet i faxolet er.
  • 867 / 253 / 0
Fakt, że wrzucił Cię od razu na 10mg zamiast wprowadzać przez tydzień po piątce jak to się zwykle robi zapewne miał też swój udział w tych odpałach. A na przyszłość używaj nazw substancji a nie handlowych.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 72 / 4 / 0
Ja trochę odjebałem bo skończyłem brać escitalopram na własną reke, po chyba 8 mies stosowania stwierdziłem ze jest igla i juz to rzucam, niestety czuje jak wracam w swoje ciemne strony. Mam jeszcze cala paczkę i nie wiem czy znowu nie zacząć od tygodnia 5mg everyday no i do psychola pod koniec mies.
Uwaga! Użytkownik Siwyelo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3536 / 577 / 1
Mija mi dibre 4 mies.a tym leku. Sjedze na 15 mg.
Fakt- na początku bardzo pobudzał ale później to ustało. muszę przyznać że na początku Całkiem mi się to podobało ale później zasadzie albo znikło albo przestałem to dostrzegać. Myślałem że escitalopramu już więcej nie pokażę albo że nawet nie działa dawka 15; pokazało się dopiero że gdy przestałem brać (ponieważ mi się skończyło opakowanie) to po około pięciu dniach, może tygodniu dostrzegłam jak bardzo ten lek mi pomagał! po tej przerwie na głowę zwaliło mi się wszystko przed czym escitalopram mnie bronił niewidzialną tarczą, więc szybko wróciłem do piętnastki która "Niby nic nie wynosi" ale jednak trzeba brać ten fantomowy lek bo dopiero przerwy i odstawienie pokazują jak on działa naprawdę.
trzeba na to patrzeć z tej perspektywy a nie z czasu kiedy się na nim regularnie jest.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 407 / 40 / 0
Od 3 miesiecy jestem na 10mg a od 4 dni zszedlem na 5mg i planuje już przestac. Wypowie sie ktos kto odstawial czy te 4 dni starcza zeby mnie nie wytrzepalo?
  • 1876 / 193 / 0
Myślę, że 4-5 dni będzie optymalnie po 3 miesiącach brania. Dla pewności możesz podciągnąć do 7 dni
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 867 / 253 / 0
Ja to się zastanawiam czy nie odpuścić sobie esci ze względu na cenę. Biorę 20mg dziennie (najtańszy generyk), a do tego jeszcze sporo pregabaliny która też do najtańszych nie należy, oprócz tego 2 inne leki. Podobno niektórzy płacą po 3-5 zł za antydepy z refundacją - tak to można żyć.
  • 479 / 72 / 0
Jak przyjmowałem Esti, to nic nie poczułem. Dwa miesiące łykałem a objawy lękowe jakie były na początku, to takie same były po dwóch miesiącach. Zero reakcji na mój organizm. Bardziej mi pomaga terapia.
  • 867 / 253 / 0
Terapia jest zawsze najskuteczniejsza, good for you! Mi samo esci nie wystarczyłoby, łącze je z pregą i wtedy jest ok.
  • 13 / 2 / 0
10 grudnia 2020Retrowirus pisze:
Mija mi dibre 4 mies.a tym leku. Sjedze na 15 mg.
Fakt- na początku bardzo pobudzał ale później to ustało. muszę przyznać że na początku Całkiem mi się to podobało ale później zasadzie albo znikło albo przestałem to dostrzegać. Myślałem że escitalopramu już więcej nie pokażę albo że nawet nie działa dawka 15; pokazało się dopiero że gdy przestałem brać (ponieważ mi się skończyło opakowanie) to po około pięciu dniach, może tygodniu dostrzegłam jak bardzo ten lek mi pomagał! po tej przerwie na głowę zwaliło mi się wszystko przed czym escitalopram mnie bronił niewidzialną tarczą, więc szybko wróciłem do piętnastki która "Niby nic nie wynosi" ale jednak trzeba brać ten fantomowy lek bo dopiero przerwy i odstawienie pokazują jak on działa naprawdę.
trzeba na to patrzeć z tej perspektywy a nie z czasu kiedy się na nim regularnie jest.
No nareszcie głos rozsądku. Trzeba patrzeć na to z szerszej perspektywy i mieć w pamięci to, w jaki sposób życie wyglądało przed rozpoczęciem kuracji, a nie pisać głupoty w stylu "przez dwa miesiące pomagało, a potem przestało", bo najczęściej to nie jest żadne "przestało", tylko człowiek na tyle przyzwyczaja się do tego nowego stanu, że zaczyna traktować go jak coś naturalnego, zapominając już dlaczego właściwie zaczął te leki stosować. Niektórzy to chyba oczekują, że samo łykanie tych tabletek zrobi z nich pewnych siebie, wiecznie zmotywowanych i dynamicznych skurwysynów, a to tak nie działa, trzeba też dać coś od siebie.

Biorę już jakoś koło 3 miesięcy i podkreślę raz jeszcze - dla mnie to był i jest totalny game changer. To, co zrobiłem przez ostatnie tygodnie, tego wcześniej nie potrafiłem osiągnąć latami.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.