Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
jest tu jakiś znachor o ephedry? bo może to śmiesznie zabrzmi ale wydaje mi się ze znalazłem ja rosnącą w Niemczech już podsyłam wam linki do 2 zdjęć proszę o zweryfikowanie czy jest to ephedra lub nie
https://imgur.com/a/0n9JEFV
https://imgur.com/a/XLLnGYd
  • 234 / 39 / 0
Ephedry mają takie węzły na łodygach coś jak skrzyp napewno skojarzysz o co mi chodzi na tych zdjęciach tego nie ma
  • 10 / / 0
W sumie masz racje ze tego niema ale to dopiero zaczyna nabierać koloru, więc może jeszcze coś się pojawi podobno jakieś rodzaje ephedry rosną w alpach a mam je niedaleko , i mam jeszcze pytanie do ciebie czy masz jakieś pojęcie o ekstrakcji z ephedry na efedrynę i czy jestem w stanie pozyskać w domowych warunkach z niej czysta efedrynę czy tylko mieszankę efedryny z pseudo?
  • 234 / 39 / 0
Mam tylko jedną nie udaną próbę pozyskania efedryny, jeżli to faktycznie ephedra to może to taka odmiana w której jest tylko efedryna tu na forum jest kilka przepisów jak pozyskać jak uda mi się swój opracować umieszczę go na forum ale narazie z czasem słabo
Ale mam pewien pomysł jak można spr czy jest w tej roślinie efedryna czy tam pseudo narwij jej ze 100g rozdrobnij jak najbardziej wygotuj w wodzie przefiltruj prządnie i dodaj nadmanganian potasu myślę że reakcja jakaś powinna zajść podobnie jak przy robieniu metakatynonu czyli charakteryzyczny zapach ktoś bardziej ogarnięty z chemi by się mógł wypowiedzieć @DuchPL co o tym myślisz?
  • 10 / / 0
dzięki koleszko ja teraz właśnie jadę na rower zrobię lepsze zdjęcia narwę trochę tego ziela i spróbuje w tygodniu zrobić to co napisałeś i wrzucę lepsze foty
  • 234 / 39 / 0
Tak wyglądają aktualnie moje ephedry tu są różne rodzaje w różnym wieku zasiałem na wariata
Stoją na północnym oknie podlewam 2 razy w tyg obficie i rosną ładnie
epe1.jpg
epe2.jpg
epe4.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 81 / 10 / 0
09 kwietnia 2021jatutylkoczytam321 pisze:
jest tu jakiś znachor o ephedry? bo może to śmiesznie zabrzmi ale wydaje mi się ze znalazłem ja rosnącą w Niemczech już podsyłam wam linki do 2 zdjęć proszę o zweryfikowanie czy jest to ephedra lub nie
https://imgur.com/a/0n9JEFV
https://imgur.com/a/XLLnGYd
NIE, tj. żarnowiec miotlasty - krzew dość pospolity w Polsce
  • 3245 / 620 / 0
Zna ktoś jakiś pewny sklep z nasionami efedryny do hodowli? jak nie można oficjalnie to link na PW. Znajomy mnie poprosił żebym obadał sprawę. Nawet nie chodziło o to żebym na forum zajrzał tylko od googlowania za tymi nasionami to oczopląsu dostaję, a chcę coś pewnego.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 234 / 39 / 0
Masz na priv:)
  • 2992 / 1646 / 35
EPHEDRA INTERMEDIA ta ephedra musi wyrosnąć w Polsce. Jej występowanie to też klimat umiarkowany na szerokości geograficznej Polski. Oczywiście co najśmieszniejsze lubi jak jest chłodno gdy kiełkuje ale suchych mrozów nie boi się chociaż i śniegu też nie boi się także ma efedrynę między 0.7% do 2,33% w suchej masie. Gleba raczej jak dla kaktusów z elementami ogrodowej no i od czasu do czasu podlać. Tereny zalewowe,pustynia,łąki,dorzecza rzek ,wysokie góry
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.

Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce

Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.

Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.