Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Ale mam pewien pomysł jak można spr czy jest w tej roślinie efedryna czy tam pseudo narwij jej ze 100g rozdrobnij jak najbardziej wygotuj w wodzie przefiltruj prządnie i dodaj nadmanganian potasu myślę że reakcja jakaś powinna zajść podobnie jak przy robieniu metakatynonu czyli charakteryzyczny zapach ktoś bardziej ogarnięty z chemi by się mógł wypowiedzieć @DuchPL co o tym myślisz?
Stoją na północnym oknie podlewam 2 razy w tyg obficie i rosną ładnie
09 kwietnia 2021jatutylkoczytam321 pisze: jest tu jakiś znachor o ephedry? bo może to śmiesznie zabrzmi ale wydaje mi się ze znalazłem ja rosnącą w Niemczech już podsyłam wam linki do 2 zdjęć proszę o zweryfikowanie czy jest to ephedra lub nie
https://imgur.com/a/0n9JEFV
https://imgur.com/a/XLLnGYd
W tym roku kolejne podejście. Widziałem, że sklep, z którego miałem wtedy nasiona, już nie ma ich w ofercie. Na szczęście mam z tamtych lat kilka nasion Ephedra distachya oraz kilkanaście nasion Ephedra sinica.
Poniżej linkuję skomponowany przeze mnie niegdyś drobny zbiór wiedzy w temacie uprawy Ephedry.
topic68966.html
I widzę, że kolega z tematu, @Ilmostro jeszcze odwiedza hajpa. Coś Ci z tego jeszcze wyszło?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty
Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.