Dział poświęcony wszystkim izomerom efedryny, także pseudoefedrynie.
Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 225 / 8 / 0
Witam i tak jak w temacie zapraszam do rozmowy na temat efedryny- legalnego substytutu amfetaminy.

Informace ogólne:

Efedryna- alkaloid roślinny, pochodna fenyloetyloaminy. Nazwa systematyczna: 2-(metyloamino)-1-fenylopropan-1-ol. Występuje w przęśli (Ephedra sinica), oraz cisie (Taxus baccata). Preparaty roślinne zawierające efedrynę były stosowane od tysięcy lat w medycynie chińskiej (ma huang) w celu leczenia przeziębień i astmy. W ciągu ostatnich dzisięcioleci efedryna jest produkowana syntetycznie.
[ external image ]

Działanie:
Działa bezpośrednio, pobudzająco na układ współczulny (na receptory α-adrenergiczne i β-adrenergiczne) oraz pośrednio poprzez uwalnianie noradrenaliny z zakończeń nerwowych. Z tego względu przy powtarzanym podawaniu występuje zjawisko tachyfilaksji. Każda następna dawka podawana w krótkim czasie powoduje mniejszy skutek farmakologiczny. Obecnie coraz rzadzej stosowana w lecznictwie, zostaje zastąpiona środkami o bardziej specyficznym działaniu.

Najważniejsze działania efedryny to:
- Podwyższenie ciśnienia tętniczego krwi (skurcz naczyń oporowych)
- Zwiększenie siły skurczu mięśnia sercowego
- Przyśpieszenie akcji serca
- Rozszerzenie oskrzeli (rozkurcz mięsni gładkich oskrzeli)
- Działanie pobudzające na ośrodkowy układ nerwowy
- Zwiększenie przepływu krwi przez tętnice wieńcowe, mózgowe i zaopatrujące mięśnie prążkowane
zmniejszenie przepływu przez tętnice trzewne oraz zaopatrujące skórę

Przypomina adrenalinę, ale nie ulega rozkładowi w układzie pokarmowym. Dawniej była stosowana w leczeniu astmy oskrzelowej. W medycynie chińskiej stosowana od 4 tysięcy lat. Obecnie najczęściej bywa stosowana w preparatach leczniczych takich jak: Tussipect, Proasthmin, Allergoasthmin lub w suplemencie diety: Thermal Pro.

Bywa używana jako środek dopingujący. Może powodować uzależnienie psychiczne, ale z powodu rosnącej tolerancji nie można jej długo stosować. Ze względu na łatwiejszą dostępność bywa używana jako substytut amfetaminy.
Uwaga! Użytkownik Sweet Bulldog nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 74 / 5 / 0
na fazie widać to, że się wzięło efedrynę? i jak tak to przez jaki czas?
Uwaga! Użytkownik przykładowy user nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 157 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Iwan »
Cóż mogę powiedzieć o efce...Fajnie się po niej pakuje, dobra na siłkę bo nie czujesz zmęczenia, możesz podnosić o wiele więcej kg, nie chce się spać, zmniejsza łaknienie (dobra na odchudzanie) i tak fajnie nawet się po niej czuje. A z negatywnych bardzo to niepokój i serce ostro napieprza, utrudnia zasypianie długo po przyjęciu. Eksperymentowałem z tym ze 2 lata temu przez jakieś dwa miesiące i ogólnie miło wspominam ten okres. Ale na dzień dzisiejszy pieprzę stymulanty. Ja tam wolę chillout, luzik, błogostan, odprężenie, euforię itp. :)

PS Brałem dawki 90-375mg (często z kawką i Acardem :))
  • 225 / 8 / 0
Tak dla ciekawostki na temat efedryny:
http://fakty.interia.pl/news?inf=706611
jak zrobić ekstrakcję?
efedryny z tussipectu lub innego leku bez recepty.
Tussipect? Marne szanse- choć to tylko wiedza teoretyczna, gdyż nie probowałem i nie słyszałem o tym.
Czystą efedrynę możesz uzyskać z kropel na katar: Efrinol.
Ostatnio Nof pisał na ten temat i można to przeprowadzic prostym sposobem- w wątkach na temat efki znajdziesz gdzies tą informacje.
Uwaga! Użytkownik Sweet Bulldog nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 74 / 5 / 0
da się po tym uczyć?
5 tabletek będzie wystarczyć?
nie zapomnę czego się nauczyłem następnego dnia?
Uwaga! Użytkownik przykładowy user nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 164 / 7 / 0
Da się po tym uczyć i jest to dość dobry środek jeśli chodzi o pobudzenie lekkie i polepszenie koncentacji. Pięć tabletek to jak dla mnie najlepsza dawka do nauki, ale to powinieneś sprawdzić na sobie sam. Nie miałem problemów z przypomnieniem sobie informacji wyuczonych na efedrynie.
Uwaga! Użytkownik Sterylny Marcin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 225 / 8 / 0
da się po tym uczyć?
5 tabletek będzie wystarczyć?
nie zapomnę czego się nauczyłem następnego dnia?
Tak jak napisał Sterylny Marcin z tym, że dawka zależy od Ciebie samego.
Ja ostatnio przez przypadekl zarzuciłem 5 tabletek na pusty żołądek popijając Colą.
Rozeszło się ciekawie, ale optymalnym wariantem dla mnie- 8-10 tab.
Zdazaly sie tez przypadki w wiekszych ilościach, lecz jedno trzeba napisać.

Efedryna z Tussipectu to straszne gowno. Tussipect to gowno.
Pozdrawiam!
  • 126 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: psychedrine »
Efedryna z tussipectu jest taka jak na calym swiecie.Ew zioła w tussim sa nieprzydatne wiec nie pisz ze to gówno bo nikt nie robil tussipectu dla amatorów nocnej nauki.
  • 225 / 8 / 0
Efedryna z tussipectu jest taka jak na calym swiecie.Ew zioła w tussim sa nieprzydatne wiec nie pisz ze to gówno bo nikt nie robil tussipectu dla amatorów nocnej nauki.
Moze to moj przejarany mozg, ale przeanalizuj jeszcze raz...

Efedryna z Tussipectu to straszne gowno. Tussipect to gowno.
  • 74 / 5 / 0
skoro z tussipectu jest strasznym gównem, to skąd wziąc czystą?
a jedna buteleczk syropu wystarczy na naukę? 1 butelka = 5 tabletek?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.