Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Czy miałeś problem z realizacją recept na opioidy lub benzodiazepiny?

Czas głosowania minął 08 listopada 2024

- Tak
3
27%
-Nie
8
73%

Liczba głosów: 11

ODPOWIEDZ
  • 188 / 28 / 0
Tak jak w temacie,

spotkaliście się z odmową realizacji recepty na oxycontin i morfinę?

Jak wygląda system kontroli e-recepty na leki narkotyczne ( morfina, oksykodon) w 2024 roku ?

Era skanu recept już dawno poszła do historii 😐😞

Jakie jest Wasze doświadczenie lub zdanie?
" Człowiek nie jest stworzony do klęski, człowieka można zniszczyć ale nie pokonać "
E. Hemingway
  • 577 / 81 / 0
Teraz bede mial dostep do "lewego" lekarza co mi takie recepty bedzie wypisywal, wiec sie zorientuje w sytuacji ale mialem kiedys pare recept na oxy i nie bylo problemow z realizacja, chyba ze od tego roku sie to jakos zmienilo.
Jestem dość trudny.
  • 188 / 28 / 0
No właśnie, sam zaznaczyłeś, że było to kiedyś ", interesuje mnie praktyczna sytuacja zdobywania recept w 2024 roku 😉
Pozdrawiam
" Człowiek nie jest stworzony do klęski, człowieka można zniszczyć ale nie pokonać "
E. Hemingway
  • 577 / 81 / 0
Jedna z recept realizowalem w styczniu i to jeszcze na Ryczałt i nie było problemu z otrzymaniem 3 paczek 40tek.
Jestem dość trudny.
  • 188 / 28 / 0
13 stycznia 2024furyofpatientman pisze:
Teraz bede mial dostep do "lewego" lekarza co mi takie recepty bedzie wypisywal, wiec sie zorientuje w sytuacji ale mialem kiedys pare recept na oxy i nie bylo problemow z realizacja, chyba ze od tego roku sie to jakos zmienilo.
napisz do mnie na pv ws tego lekarza, bedę Ci bardzo wdzięczny
E. Hemingway
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.