Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
Kilka dni temu właśnie spróbowałem avio z DXM ale tylko żeby nie wymiotować i później pójść spać.
Na początku zarzuciłem jedną tabletkę Aviomarinu (jakieś 10-15minut przed wrzucaniem Acodinu). I powiem że pomogło, zero mdłości :-)
Przed snem też zarzuciłem jedną tabletkę Aviomarinu i też dało to swój efekt, zasnąłem nawet nie wiem kiedy, jedynie później był problem z wstaniem (zaspałem do pracy).
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 61 / / 0
Nieprzeczytany post autor: helloihateu »
czyli okazuje sie, ze sposob z Aviomarinem jest najlepszy (ale drogiiii..:-p). jak bede miec fundusze to na pewno sprobuje jeszcze raz. kiedys chcialem wykorzystac ten sposob, ale wyszlo na to, ze zrobilem mix z Aviomarinem, a nie uzylem go przeciwwymiotnie. zapedzilem sie.. ale tak juz to ze mna bywa.
Uwaga! Użytkownik helloihateu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
No trochę może drogo, zależy też dla kogo. Osobiście wole już wydać to 6zł więcej (chociaż mógł bym mieć za to kolejną paczkę acodinu) i nie mieć mdłości i pójść normalnie spać, przez co na drugi dzień nie widać też tak po mnie że coś brałem/nie ma takiej zwały aż (na drugi dzień byłem w pracy i było o wiele lepiej niż jak kiedyś nie brałem aviomarinu).
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 762 / 37 / 0
Nieprzeczytany post autor: lolek555 »
2 avioamriny i 900mg dexa, odziwo bez mdłości
Uwaga! Użytkownik lolek555 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 210 / 23 / 6
Nieprzeczytany post autor: inmda »
W prosty sposob mozna udowodnic, ze wymioty zwiazane sa z dzialaniem DXM. Czasami po zarzuceniu faza sie dlugo nie laduje i nikt wtedy nie ma nudnosci, a przeciez tabletki znajduja sie w zoladku.
Ukazuje to jasno, iz dopiero podczas pewnego okresu wchloniecia, DXM pobudza receptory wymiotne (pewna analogia do morfiny).
Wnioski:
-wszelkie napoje, pokarmy nie maja zadnego na to wplywu, co najwyzej posrednio przez szybkosc zarzucania.
-zostaja tylko leki p/wymiotne.
"Jeśli potrafisz o tym marzyć, to potrafisz także tego dokonać." - Walt Disney.
[url=http://chomikuj.pl/mac.pp/Dokumenty]backup[/url]
  • 388 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Deixem »
[quote="inmda"]
W prosty sposob mozna udowodnic, ze wymioty zwiazane sa z dzialaniem DXM. Czasami po zarzuceniu faza sie dlugo nie laduje i nikt wtedy nie ma nudnosci, a przeciez tabletki znajduja sie w zoladku.
Ukazuje to jasno, iz dopiero podczas pewnego okresu wchloniecia, DXM pobudza receptory wymiotne (pewna analogia do morfiny).
Wnioski]

Gazowane płyny napewno mają jakiś wpływ...
Uwaga! Użytkownik Deixem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 586 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: idn »
owszem, szybciej się instaluje. było już mówione dlaczego.
szatan
  • 913 / 38 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
inmda pisze:
W prosty sposob mozna udowodnic, ze wymioty zwiazane sa z dzialaniem dxm.
Dołączam się do argumentacji. Po czyściutkim dxm rozpuszczonym w malutkim kieliszku wódki (20 mL) oraz po dxm rozpuszczonym w ciepłej wodzie (w setce, słabo się rozpuszcza) też zdarzało mi się porzygać.

Trzy rzeczy, z doświadczenia, które pomagają, najlepiej wszystkie trzy na raz:
- leki p/wymiotne (ja zjadam jeden aviomarin na pół godziny przed deksem, drugi na 10 minut przed),
- trawa (mój system: lufkę 20 minut po deksie i co 20 minut kolejną, do momentu w którym palenie staje się niemożliwe (góra dwie kolejne w moim przypadku)),
- położyć się - czyni cuda.

Również świadomość posiadania wiadra albo miski przy łóżku uspakaja :).

Napoje gazowane - potwierdzam, co mówi idn.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 210 / 23 / 6
Nieprzeczytany post autor: inmda »
- położyć się - czyni cuda.
Dokladnie.
W sumie trawa to tez lek p/wymiotny, ale faktycznie warto o tym wspomniec oddzielnie.
"Jeśli potrafisz o tym marzyć, to potrafisz także tego dokonać." - Walt Disney.
[url=http://chomikuj.pl/mac.pp/Dokumenty]backup[/url]
  • 68 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Yimari »
Zapewne ilość avio ma też wpływ na wymioty, a czy może ktoś powiedzieć jaki? Im więcej avio tym mniej wymiotów ? Zastanawiam się czy wziąść 1, 2 czy 3 tabsy do 450mg dxm. O ile pamiętam to przy 3 tabsach powinny się pojawić dodatkowe opcje aviomariunu (haluny), czy tak ? Chętnie włączyłbym do tripa jakieś lajtowe haluny, jako że po dxm generalnie ich nie mam, ale priorytetem jest żołądek. Jeśli większa ilość leku zamiast leczyć wymioty jeszcze je wzmacnia (jak te leki na zaparcie które w skutkach ubocznych mają zaparcie), to chętnie zrezygnuje z dodatkowych opcji.

Jakaś rada ?
Uwaga! Użytkownik Yimari nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.