Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 8103 / 907 / 0
07 stycznia 2019thmpsnn pisze:
ja tez przymiezam sie do pierwszej przygody z DXM, waże 67 kg i zastanawiam sie ile tabletek i jaki lek wybrac?
Wrzucaj mniej więcej 300 mg - 400 mg, jak masz zdrowe serce to możesz wypić kawę :kawa: - to zwiększy pamięć z tripu i nie odetnie Ciebie.Na afterglow zajaraj sobie trawy :liść: - będzie bajecznie.

@jogurt Napisał Tobie jakie są najlepsze leki które zawierają DXM. :patrzy:
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 3250 / 355 / 2
rockens pisze:
Zamierzam jutro pierwszy raz w życiu przyjąć 300 mg DXM. Na co dzień biorę antydepresant Asertin (sertralina) i doraźnie alprazolam. Są jakieś przeciwwskazania jeśli chodzi o te leki i DXM? Wiem jedynie, że z alprą nie powinno się tego mieszać, ale nie wiem jak z sertraliną. Zastanawiam się też, czy przyjąć na początek 100 mg, a po pół godzinie/godzinie resztę, czyli 200 mg, czy lepiej wziąć wszystko od razu?
Niestety. DXM nie łącz z sertraliną. Szczególnie że to pierwszy raz. Dokończ prawilnie terapie to możesz myśleć o zabawie.

Acodin, koda, acatar, jeszcze będzie czas,
By odpoczywać...
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 384 / 63 / 0
W takim razie, po jakim czasie bez brania sertraliny można spróbować dexa? Dodam tylko, że będąc cały czas na sertralinie (100 mg dziennie) brałem kodę i nic złego się nie stało, jedynie trip był niemalze nieodczuwalny. Ile dni powinienem nie brać, żeby spróbować DXM?
?
  • 8103 / 907 / 0
2-3 tygodnie zanim organizm w 100 % oczyści się z sertraliny.
W wieku lat piętnastu
  • 384 / 63 / 0
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Byłem i jestem podjarany pierwszym razem z DXM, ale wasze posty, research w internecie i ostrzeżenia znajomych spowodowały, że postanowiłem poczekać te dwa tygodnie. Ostatni raz sertralinę brałem w poniedziałek, więc za 2 tygodnie w którymś dniu tygodnia spróbuję, teraz przejdę do kolejnych pytań
W planach było 300 mg, Tussidex, który już mam kupiony, ale pomyślałem, że skoro już odstawiam leki i przez to się nie wysypiam, to warto spróbować nieco więcej. Co myślicie o Tussidexie 300 mg + Tussal 2x150 mg? 600 mg na pierwszy raz nie będzie przesadą? Obliczyłem sobie, że z moją wagą (około 66 kg, 176 cm wzrostu) musiałbym zarzucić około 600 mg, żeby wejść na trzecie plateau. Chyba tak zrobię, gdy już nie będę martwił się o zespół serotoninowy
Pytanie numer dwa, jako totalny nowicjusz nie wiem, jak przyjąć tabletki - polknac wszystkie 30 tabletek za jednym podejściem (w sensie, nie pchać wszystkiego do buzi, żeby się nie zakrztusic) czy polykac np. 10 tabletek co parę minut?
Ostatnie pytanie, czytałem wątek o dorzucaniu i przeczytałem, że dorzucanie nie jest polecane dla niedoświadczonych, co na to powiecie? Mógłbym wziąć 200 mg, a za godzinę 400. Nie obawiam się bad tripa, bo bad tripy przeżywałem nawet po weedzie, chcę po prostu wykrzesać z mojego arsenału jak najwięcej się da
Jeśli komuś będzie się chciało odpowiedzieć to z góry dzięki, miłej nocki
?
  • 3250 / 355 / 2
Nic cię nie powstrzyma co? 200 a potem 400 będzie ok. Jedz jak ci wygodnie. Powodzenia.

Pozdrawiam %-D
  • 8103 / 907 / 0
@rockens
Wrzucaj 200 mg i po godzinie 400 mg.Gwarantuje Tobie fajna fazę, 3 plateau - jest bogate w doświadczenia psychodeliczne.Ja jak zawsze, będę polecał kawę miedzy 200 mg a 400 mg oby utrzymać większą pamięć z tripa.

Co do łykania tabletek, to każdy ma swój sposób.Ja preferuje od razu na raz w całości, nie rozdrabniać się na przerwy miedzy dorzucaniem.

P.S. Wysokich lotów ! :psycho:
W wieku lat piętnastu
  • 3250 / 355 / 2
UJebany, nie każdy jest ujebany i nie zapamięta. Jak ktoś jest czysty zupełnie to zapamięta tripa. A kawa tylko niebezpiecznie wpłynie na układ krwionośny. Proszę cię, nie doradzaj tego więcej SZCZEGÓLNIE na pierwszy raz.

Pozdrawiam %-D
  • 8103 / 907 / 0
@jogurt
To kawa tylko dla wprawionych graczy ? Nowicjuszom nie polecasz ?
W wieku lat piętnastu
  • 3250 / 355 / 2
Z DXM nikomu nie polecam. Po co? Nie wiem jakie masz problemy z pamięcią ale zwróć uwagę że przyjmujesz pakiet zamulaczy, których przeciętny człowiek nie przyjmuje. kofeina z DXM to wysoce nie zalecany na serce mix. kofeina potęguje działanie dragów na kardio. Jest to bezsensowne zwielokratnianie ryzyka zaburzeń krążeniowych.

Pozdrawiam %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.

Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.