Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 67 / / 0
U mnie ostatnio Acodin zaczął zmieniać dziwnie cenę. Wcześniej w jednej aptece kosztował raz 9zl, raz 6zł. Dzisiaj kupowałem w tej w której zawsze poniżej 6zł kosztował, a tu nagle chcą 9.20zł. Mało mają na magazynie i cenę podwyższają czy co?
  • 580 / 4 / 0
Przyjmij do wiadomości, młody padawanie, że nie zarzyna się kury znoszącej złote jajka. W magazynach wszystko w najlepszym porządku, jeśli chodzi o Acodin. Recepty na niego nie potrzeba w dalszym ciągu.
Być może Sanofi zabuliło grubą kasę komu trzeba, żeby nie wciągać tego leku na recepty. Dlatego teraz musisz płacić więcej ;-)
Zdecyduj sam, jak byłoby lepiej.
  • 319 / 8 / 0
U mnie zas w dalszych okolicach Krakowa tez jest cena strasznie zroznicowana, w najblizszej od mojego miejsca zamieszkania kosztuje 9.80, i to jest najdrozej. Najtaniej w tym roku trafilem na 5.20 okolo, nie pamietam dokladnie.
Przypomnij sobie krzywdy, nie daruj nikomu, nigdy.
Volenti non fit iniuria.
Kontakt tylko mailowy; r1ven@protonmail.com
  • 1823 / 104 / 20
@Virion: Ciekawa teoria,coś w tym może być :old:

Mi się najtaniej udało znaleźć po 4.15zł :-D . Ale faktycznie dziwne rzeczy się ostatnio dzieją, wcześniej nigdy nie spotkałem ceny powyżej 7 zł, a teraz nawet 9 chcą, tam gdzie jeszcze niedawno za 5.90 był :-/
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 70 / 2 / 0
to bardzo proste, tańszy Acodin jest ze starych dostaw, a wszędzie tam gdzie kosztuje ponad 8 złotych to dostawy nowsze. Ciekawostka. Penetrując ścianę wschodnią dotarłem do przygranicznej apteki, gdzie zakupiona przeze mnie paczka miała na opakowaniu datę ważności 06.2016, co ciekawe wszystkie zakupowane ostatnio przeze mnie Acodiny mają daty 01.2016. Czyżby Białorusini masowo wykupywali nasz Acodin? Ps.Najdroższy Acodin kupiłem w całodobowej aptece w Międzylesiu (Warszawa) za 11 zł, kto da więcej?
  • 450 / 26 / 1
to bardzo proste, tańszy Acodin jest ze starych dostaw
Mnie powiedziano to samo w aptece, której ostatnio jestem częstym klientem, gdy były różne ceny za 2 paczki. Droga Pani Sprzedawczyni sama była zdziwiona, skąd taka cena, nawet sprawdziła przy mnie w komputerze czy nie da się załatwić z innych hurtowni taniej. Niestety nie ma taniej, póki co.

Z wykresu, który kiedyś widziałem, na jednej z bliźniaczych do hyperreala stron anglojęzycznych wynika, że popularność słowa DXM w wyszukiwarce wzrasta co roku w okresie wakacji. Może producent to wreszcie wyczaił i postanowił jeszcze bardziej ogołocić nasze kieszenie? :P
Don't get high on your own supply. Of course, not everyone follows the rules, hmm?
  • 648 / 1 / 0
@Virion

Osobiście myślę, że to najbardziej prawdopodobna opcja. Wiadomo, że na Acodin popyt jest, warto sprzedawać, ale też ktoś się mógł do tego przyczepić. No i trzeba było komuś posmarować, a cierpimy na tym my z ceną.

W Każdym razie każdy z nas powinien cieszyć się, że ma Acodin bez recepty, bo być może kiedyś to się zmieni i wtedy będzie problem.
  • 580 / 4 / 0
Hm... właśnie- może to ze względu na okres wakacyjny? Kto wie. Ciekawe czy zanotujemy spadek cen "po sezonie". Kiedy pilne uczniaki zaczną wracać to do szkół. He he. Oby nie było już drożej, bo krwa, i tak już teraz muszę wydawać ponad 20 zł na tripa. Pamiętam kiedy w Poznaniu trafiłem na aptekę, w której sprzedawali po równe 4 zł! I to nie więcej niż 50 m od miejsca gdzie mieszkałem! Cóż to była za utopia- 5 paczek za dwie dychy. ALe jeśli ktoś by chciał znać moje zdanie, to uciesze się, jeśli DXM będzie na spisie leków na reckę. Dla mnie akurat tak bedzie lepiej.
  • 57 / / 0
Też ostatnio się zdziwiłem, że 9.80zł za paczkę w aptece. Nawet w mojej aptece, gdzie mnie mocno kojarzą, miałem za 5zł (kiedyś 3.90!), a teraz 50% podwyżki.

Chlipam.
  • 285 / 2 / 0
I niby komu to lekarz wypisze? IMO tylko po znajomości.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.