Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Jednak mam jeszcze kilka pytań bo czytałem FAQ ale tam jest tylko o braniu rekreacyjnym, a więc...

1. Czy DXM oprócz poprawy nastroju także aktywizuje?
2. Czy działa przeciwlękowo?
3. Czy są jakieś poważne skutki uboczne przy codziennym przyjmowaniu małych dawek?
4. Jak wypada w porównaniu z innymi antydepresantami? Jest mocniejszy czy słabszy?

Z góry dzięki
Uwaga! Użytkownik MVP nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2466 / 15 / 0
1. Zapierdalać to ci się raczej nie chce. Bardziej posiedzieć, obejrzeć film, albo spędzić czas w plenerze.
2. Huj wie. Raczej nie
3. Prądy na bani
4. Dobrze ale hujowo po odstawieniu z tego co wyczytałem

1. Jak chcesz pozapierdalać to se włada kup
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 88 / 1 / 0
MVP pisze:
Jednak mam jeszcze kilka pytań bo czytałem FAQ ale tam jest tylko o braniu rekreacyjnym, a więc...

1. Czy DXM oprócz poprawy nastroju także aktywizuje?
2. Czy działa przeciwlękowo?
3. Czy są jakieś poważne skutki uboczne przy codziennym przyjmowaniu małych dawek?
4. Jak wypada w porównaniu z innymi antydepresantami? Jest mocniejszy czy słabszy?
1. tak, DXM wykazuje działanie inhibicji wychwytu zwrotnego dopaminy, jednak ten efekt trwa znacznie krócej od SSRI
2. dawki rekreacyjne działają silnie przeciwlękowo
3. downregulacja receptorów D-1, zwiększenie aktywności i ilości białek wychwytu zwrotnego. niekiedy obniżenie progu irytacji, podatność na frustrację (tzw "krótki lont'), problemy ze skupieniem uwagi i utrzymaniem koncentracji.
4. jest przede wszystkim wysoce nieprzewidywalny, co sprawia, że sprawuje się mizernie. nie warto nawet porównywać do nowoczesnych SSRI, jak citalopram
galaxies exploding are industrial accidents
  • 5 / / 0
Dzięki Victor, pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik MVP nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 235 / 27 / 0
Do poczytania:
http://bazalekow.mp.pl/leki/doctor_subst.html?id=212 Dekstrometorfan (opis profesjonalny)
http://en.wikipedia.org/wiki/Dextromethorphan Angielska Wikipedia

Proszę podpisywać odnośniki
  • 8 / / 0
Moge potwierdzić że działa ale trzeba wiedzieć z czym ma się do czynienia. Wątpie żeby zarzucenie 20 aco pierwszy raz zadziałało antydepresyjne, mogłoby być wręcz odwrotnie(szok, coś nowego, zaskoczenie skutkiem działania) Ja osobiście wpadłem kiedyś w depreche przez używki. Psycholog polecił jakiś antydepresant ale jakoś w ogóle nie działał. Pomyślałem skoro narko mnie w to wpędziły to może mnie wyciągną. Zdecydowałem się na DXM po którym czułem się pewniej, bardziej zmotywowanym, i energicznym. Taki stan utrzymywałem sie po 15-20 tabletkach przez 3 dni. Po tygodniu jak przychodził dół kolejna dawka. Dzięki temu rozwiązaniu udało się wyjść z doła ogarnąć życiowy burdel itd. Teraz już nie potrzebuje choć raz na Ruski rok wrzuci się te 15 tabs na jaśniejsze myślenie gdy jest bardzo źle :P

Wniosek: Działa ale max do 20 aco bo przy większych to będzie tylko Robo dance i krzywa morda :)
  • 129 / 10 / 0
up
nie sądze aby nawet 20 tabletek było dobrym pomysłem
jakbyśmy mówili o małej ilości np. 5 które by smyrały lekko i dawały efekty antydepresyjne to byłoby ok, ale tak nie jest , a branie 20 tabletek dziennie lub nawet rzadziej żeby poczuć się dobrze jest nieopłacalne i jest głupotą
taniej wyjdzie pójść do psychiatry/kupić coś co faktycznie pomoże/zainwestować w MXE które faktycznie w małych dawkach działają antydepresyjnie i nie szkodzą tak jak DXM co moge potwierdzić na własnym przykładzie
  • 2372 / 56 / 0
Po dawkach rekreacyjnych d*m'ów, działanie antydepresyjne utrzymuje się do paru dni. I pewnie o to chodziło koledze powyżej, choć stylistycznie można było to odebrać, że trzy dni z rzędu jadł 300mg.
Taki system jak najbardziej może zdać swoje zadanie, ale trzeba mieć dużo samozaparcia i, co ważne, mieć jasno ustalony cel.
Psycholog polecił jakiś antydepresant ale jakoś w ogóle nie działał.
Antydepresanty potrzebują tydzień-dwa czasu, aby zacząć działać. Jeśli po tym czasie nie było poprawy lub było gorzej, to lek został źle dopasowany.
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 451 / 13 / 0
Orientuje się ktoś ile powinno się brać DXM 15-30mg/d , w celach antydepresyjnych , motywujących ? 1-2miesieczna kuracja ma sens ?
Kontakt: cardomar15@tutanota.com
%-D
  • 450 / 26 / 1
Nie ma sensu. Tolerancja skacze zbyt szybko przy nadużywaniu dxm na 1. pleateau, a dawki które podałeś nie mają na przeciętnego użytkownika żadnego innego działania poza przeciwkaszlowym - minimum jednorazowo (nie dziennie), żeby coś poczuć to 75mg. W dodatku wraz z tolerancją efekt motywacji niestety mija, a zamiast poprawy nastroju jest tylko uczucie ujebania się. Nie ma co się oszukiwać, po dłuższym użytkowaniu na takich dawkach nie będziesz miał ochoty na nic innego poza siedzeniem przed komputerem. Szkoda tzw. magii, dużo lepiej zachować ją na wieczorne loty na godziwych dawkach.

Jeśli rzeczywiście masz depresję, to zgłoś się do lekarza, by przepisał Ci jakieś bezpieczniejsze i o wiele bardziej skuteczne leki.

PS. Działanie antydepresyjne dxm polega wg mnie bardziej na tym, że po porządnym tripie nastrój jest poprawiony jeszcze przez parę dni i tego bym się trzymał. Potem jednak zwykle następuje regres... :-(
Don't get high on your own supply. Of course, not everyone follows the rules, hmm?
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.