Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 71 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: sorgen »
Witam w związku, że jest to mój pierwszy post. Doświadczenie ze specjałami odużającymi mam całkiem duże ;) Chciałbym zapytać szacowne grono o wstrząsie anafilaktycznym po DXM. Środek ten brałem już wielokrotnie, (kilka razy po 100-200mg), ale po ostatniej dużej jak dla mnie dawce (450mg czyli 8mg/kg) całe ciało bardzo mnie swędziało. Wiem, że jest to normalny objaw, ale mam alergie i trochę się boję przyjąć tego ponownie. Cciałbym złagodzić objawy swędzenia (chociaż nie jest to czynnik, przez który nie będę brał acodinu). Przeczytałem cały temat ale nie dowiedziałem się niestety jaka jest interakcja DXM z lekami antyhistaminowymi (cetrizin). Czy bezpiecznie jest mieszać tą substancję z dextrometorfanem??

.
Podróże zniekształcają, trzeba w domu siedzieć.
  • 319 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Piroman »
Można wziąć. Antyhistaminy o działaniu antycholinergicznym mogą wywoływać halucynacje typowe dla deliriantów zwłaszcza w dużych ilościach i w połączeniu z DXM. Cetyryzyna nie ma tego działania.

Antycholinergicznie działają np difenhydramina, dimenhydrynat czy protmetazyna.
Uwaga! Użytkownik Piroman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 911 / 206 / 1
Nieprzeczytany post autor: dajmon »
Prometazyna*
sorgen: mało czytałeś, na forum jest sporo informacji na temat przyjmowania antyhistamin pod DXM.
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Patefon »
czy mieszanie Acodinu z pramolanem jest bezpieczne?
sranie w banie
  • 430 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Yaishi »
^ Chcesz przespać fazę?
nie bierz moich postów zbyt serio, proszę <3
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Patefon »
w sumie nie ale chodzi o to ze nie stosuje pramolanu regularnie, dzis wzialem 1 tabletke po raz drugi w swoim zyciu i jestem ciekawy czy jesli łykne do tego niewielka dawke DXM to czy nie bedzie zadnych komplikacji.
sranie w banie
  • 129 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: innuendo »
IMO nie warto eksperymentować z lekami o których się nic nie wie.
No one told you when to run, you missed the starting gun.
  • 617 / 5 / 1
Nieprzeczytany post autor: fraktal »
Patefon pisze:
w sumie nie ale chodzi o to ze nie stosuje pramolanu regularnie, dzis wzialem 1 tabletke po raz drugi w swoim zyciu i jestem ciekawy czy jesli łykne do tego niewielka dawke dxm to czy nie bedzie zadnych komplikacji.
Jeżeli Ci się chce (a zachęcam do tego), poszukaj w necie jak działa pramolan i porównaj działanie dxm.
Wyciągniesz wnioski i stwierdzisz, czy ryzyko takiego miksu się opłaca. ;-)
:kawa: &AMP; :skret: o n l y
  • 127 / 1 / 0
jak bralam hormonalne (akurat plastry) i dxm, to bez problemu zadnego. a potem zrezygnowalam (z plastrow, nie DXM %-D ), wiec nie testowalam tego zbyt dlugo
"świat to lśniący ogród rozkoszy, którego owoce zrywać należy od razu" /// portal i forum nt. wampiryzmu:
recenzje, literatura, filmy, komiksy, wariaci, mordercy - takie tam...
+ dyskusje http://blood-luna.org ///
  • 5299 / 104 / 0
A czy dxm+mdma nie równa się syndrom serotoninowy?
Teoretycznie równa się. Praktycznie jadłem pixy na zjeżdzającym dexie lub w środku jego działania ze świadomością, że to "groźne". W moim przypadku nie wystąpiły jakiekolwiek negatywne reakcje ze strony jak umysłu, tak i ciała. Miksowałem dxm i mdma zawsze w tej kolejności, takowych miksów było w sumie pięć. Wrzucenie jak na swoją tolerancję/wagę zbyt dużej ilości dxm i mdma może być groźne, i to kurwesko, jednak małe dawki substancji miksowanych nie powinny wyrządzić krzywdy.
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.