i jeszcze jedno pytanie, czy wyrok moze utrudnic mi dostanie sie na studia? wlasnie bede teraz pisal mature a potem studia, ale czy biorą skazańców? :/ mam nadzieje ze nic z tego nie bedą robic, ale moze wie ktos jak to jest?
z gory dzieki za odpowiedz
co do drugiej kwestii- w dostaniu sie na studia wyrok nie przeszkadza, jeszcze nie slyszalam zeby jakas uczelnia rzadala zaswiadczenia o niekaralnosci.
Musisz napisać podanie o umorzenie kosztów sądowych i złożyć to w sądzie...
Piszesz to jak normalne podanie:
Ulica
Miejscowość
Sygnatura akt xxxx/06?07? /to sobie znajdziesz w korespondencji/
/prawa strona, trochę niżej,/
Do Sądu Rejonowego
xxx Wydział Grodzki /jeśli taki jest/
w (miejsce zamieszkania)
/dużymi literami, na środku/
PROŚBA
/od akapitu/ Proszę o umorzenie kosztów sądowych w/w sprawie.
Uzasadnienie: Niniejsza prośba podyktowana jest problemami finansowymi wynikającymi z braku źródła dochodów. Jestem osobą uczącą się i przebywam na utrzymaniu rodziców /bla bla bla dodaj co chcesz jak masz dobrego lota, bo jestem styrany i na fristajlu piszę /.
/od akapitu/ Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.
/niżej, po prawej własnoręczny podpis pod tym 'z powazaniem'/
z poważaniem
adammm1988 ;-)
____________________________________________________________________________________________
Zrób dwie sztuki. Jedno podanie dla siebie(pamiętaj, żeby pieczątkę Ci zostawili , drugie zostawisz w sądzie.
Podanie może nie jest super wypas kozak, ale widziałem gorsze, co przechodziły
Zawsze możesz skorzystać z profesjonalnych biur pisania podań tylko, że za $$$
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.