Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
18 kwietnia 2018czysciciel pisze:
Prawdopodobnie ciekawy i skuteczny lek.
Dzis zaczynam 1 mies z 30mg, 5h po tabsie i czuc, ze sie chce w koncu cos robic i dzialac, samopoczucie tez delikatnie lepsze.
Zmiana z jebanej sertraliny, ktora rozjebala mi ostatnie dwa miesiace, bralem ja 5 mies.
Na dulo czuc sie normalnie, nieco lepiej, zmotywowanym, choc to dopiero poczatek i zobaczymy co dalej.
sertralina zrobila mi gowno z mozgu - kompletnie wyjebane na wszystko po niej, godmode, swoj swiat utopia, wydaje sie ze jest super kurwa zajebiscie, a stanalem w miejscu przez dwa ostatnie miesiace. Do tego uwolnila hamulec na cpanie, mocno ograniczyla rozsadne postepowanie, popierdolilo sie w glowie po niej. Przy okazji zajebala troche libido (na szczescie leci test caly czas, bo tak podejrzewam ze by go nie bylo), zjebala apetyt, do tego wyimaginowala czesc uczuc i emocji, a samemu bedac na niej czulo sie jakby bylo kompletnie pustym i obojetnym. Plus byl taki, ze nie bylo kompletnie fobii spolecznej i depresji, wrecz przeciwnie, az za bardzo popchnela w kierunku kontaktu z ludzmi i pewnosc siebie urosla do przesadzonego stopnia. Jeszcze jeden plus sertraliny to to, ze odciela emocjonalnie i uczuciowo zjebane sytuacje z pamieci, ktore doprowadzily mnie do depresji. A poza tym to na niej nie ma w ogole checi do robienia czegos pozytecznego, czlowiek by sie tylko bawil i pierdolil glupoty z kazdym, lansowal sie i nadrabial braki z fobii spolecznych i depresji. Gowno. Jebac sertraline.
To co opisales po sertralinie ja bym traktowal jako plus, chcialbym taki efekt towarzyski przy mojej deprze i fs. Dwa miesiace zastoju to nic, po przerwaniu leczenia mialem 2 lata letargu-praktycznie tylko spanie i jedzenie.
A do innych odnosnie duloksetyny, dac mu szanse i poczekac na efekty. Dziala lepiej niz wenla, szybciej sie wkreca, latwiej sie schodzi, daje wiekszego kopa do dzialania i motywacje. Tylko od dawki 60mg w gore. Dalej bym ją brał, ale w moim 100tys miescie byla tylko w jednej aptece, co mnie strasznie wkurwialo i za ok 90zl.
  • 1599 / 47 / 0
25 kwietnia 2018sadlajf pisze:
18 kwietnia 2018czysciciel pisze:
Prawdopodobnie ciekawy i skuteczny lek.
Dzis zaczynam 1 mies z 30mg, 5h po tabsie i czuc, ze sie chce w koncu cos robic i dzialac, samopoczucie tez delikatnie lepsze.
Zmiana z jebanej sertraliny, ktora rozjebala mi ostatnie dwa miesiace, bralem ja 5 mies.
Na dulo czuc sie normalnie, nieco lepiej, zmotywowanym, choc to dopiero poczatek i zobaczymy co dalej.
sertralina zrobila mi gowno z mozgu - kompletnie wyjebane na wszystko po niej, godmode, swoj swiat utopia, wydaje sie ze jest super kurwa zajebiscie, a stanalem w miejscu przez dwa ostatnie miesiace. Do tego uwolnila hamulec na cpanie, mocno ograniczyla rozsadne postepowanie, popierdolilo sie w glowie po niej. Przy okazji zajebala troche libido (na szczescie leci test caly czas, bo tak podejrzewam ze by go nie bylo), zjebala apetyt, do tego wyimaginowala czesc uczuc i emocji, a samemu bedac na niej czulo sie jakby bylo kompletnie pustym i obojetnym. Plus byl taki, ze nie bylo kompletnie fobii spolecznej i depresji, wrecz przeciwnie, az za bardzo popchnela w kierunku kontaktu z ludzmi i pewnosc siebie urosla do przesadzonego stopnia. Jeszcze jeden plus sertraliny to to, ze odciela emocjonalnie i uczuciowo zjebane sytuacje z pamieci, ktore doprowadzily mnie do depresji. A poza tym to na niej nie ma w ogole checi do robienia czegos pozytecznego, czlowiek by sie tylko bawil i pierdolil glupoty z kazdym, lansowal sie i nadrabial braki z fobii spolecznych i depresji. Gowno. Jebac sertraline.
To co opisales po sertralinie ja bym traktowal jako plus, chcialbym taki efekt towarzyski przy mojej deprze i fs. Dwa miesiace zastoju to nic, po przerwaniu leczenia mialem 2 lata letargu-praktycznie tylko spanie i jedzenie.
A do innych odnosnie duloksetyny, dac mu szanse i poczekac na efekty. Dziala lepiej niz wenla, szybciej sie wkreca, latwiej sie schodzi, daje wiekszego kopa do dzialania i motywacje. Tylko od dawki 60mg w gore. Dalej bym ją brał, ale w moim 100tys miescie byla tylko w jednej aptece, co mnie strasznie wkurwialo i za ok 90zl.
A czy działa na dopaminę tak jak sertalina ?
  • 4894 / 853 / 0
28 kwietnia 2018pol90 pisze:

A czy działa na dopaminę tak jak sertalina ?
Słabo hamuje zwrotny wychwyt dopaminy.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / 1 / 0
Dzień dobry.

Jako że na innym forum poświęconym farmie antydepresyjnej w temacie duloksetyny jest głucho, spróbuję może tutaj.

Zażywam Dutilox od dziesięciu dni i dręczą mnie dwa pytania:

1. Zna ktoś dobry lek, sposób, chociaż osłabiający efekt uboczny SNRI pod postacią ziewania, płytkiego oddechu, a przy tym nieznośnej męczliwości? Nie biorę duloksetyny nawet dwa tygodnie, a już zdążyłem mieć wspomnienia z zażywania wenlafaksyny, która również powodowała te bardzo uporczywe objawy.

2. Nawiązując, co myślicie o przepisywaniu SNRI pacjentom, u których leczenie innym lekiem z tej samej grupy nie przyniosło pożądanych efektów? Czy ma to na dłuższą metę jakikolwiek sens?

Na drugi raz pisz jaką dawkę bierzesz konkretnego leku. Pomoże to przy ocenie potencjalnych skutków ubocznych i rozwiązaniu Twojego problemu. DexPL
Duloksetyna 30mg
  • 267 / 19 / 0
@brygh; Poproś lekarza o Wellbutrin o ile Tobie finanse pozwalają. Nie działa on na serotoninę a to prawdopodobnie ona odpowiada za Twoje złe samopoczucie i męczliwość. Wellbutrin działa srednio-mocno na dopaminę więc powinnaś mieć więcej energii do życia powinny wrócić pasje i wszystko najlepsze co daje dopamina - hormon zwycięzcy. Co również istotne lek nie powoduje żadnych skutków ubocznych.
  • 1864 / 698 / 0
Prawie miesiąc na dulo, lęków brak, sen się unormował. Samopoczucie różnie, z dużą przewagą dobrego, a jak się pojawiają negatywne myśli, potrafię to ogarnąć. Zobojętnienie jakie było po anafranilu znikło i nie pocą się już jak świnia, co było męczące przy anafranilu. Dulo miała mnie też zaktywizować, bo rozleniwienie było totalne, jest trochę lepiej, ale nie dużo. Choć nie wiem czy na to jakiś lek pomoże, bo nigdy nie byłem jakoś zbytnio aktywny, introwertyczny domator raczej, idzie lekami zmienić charakter???
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 3 / 1 / 0
Nope, a jedynie Twoje nastawienie.

Ale to budujące czytać, że jest prawdopodobieństwo ustąpienia potów, sedacji i uporczywej śpiączki. Mnie np. trzymają się pozytywne wspomnienia związane z Anafranilem, który swoim euforycznym działaniem potrafił mnie parokrotnie doprowadzić do zespołu serotoninowego ;)

Jaką dawkę (duloksetyny znaczy) stosujesz w tej chwili?
Duloksetyna 30mg
  • 1864 / 698 / 0
60mg aktualnie.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 4 / / 0
Teraz trochę ja. U mnie ataki paniki, rzadko ustępujący stres/nerwica. Do tego to, co zatrzymuje mnie w domu - atak paniki gdy mam gdzieś jechać coś załatwić, kogoś odwiedzić i jelita zaczynają wariować, dostaję sraczkę. Albo jak już gdzieś jechałem (teraz nie wiem, czy się odważę, raczej nie) to w samochodzie atak nerwów, panika i już czuję, że zaraz będzie sraczka. Jak dotąd zdążyłem zawsze do WC ale to mnie wcale nie uspokaja. Z reguły tylko myśli, że zrobię pod siebie. Biorę od 6 dni Dulokxetine 30mg rano i przed snem Trittico 150mg. Jak na razie tylko gorzej - więcej lęków i po wstaniu tętno skacze i chyba cały dzień jest podwyższone. Dzwoniłem do mojego lekarza i karze czekać do 14 dni brania leków. Czekać, czy może zwiększyć Duloxetine do 60mg? Jak są dni, co jestem sam w domu to czasami ryczeć mi się chce, że będę zamknięty w domu i nigdzie nie będę mógł się ruszyć. Myśli samobójcze też już miałem ale z tego, co było na ulotce to chyba początkowy efekt uboczny.

Jako nowy użytkownik musisz poczekać, aż moderator zaakceptuje Twoje posty. DexPL
  • 267 / 19 / 0
Zasugeruj! lekarzowi Afobam do czasu aż lek się nie wkręci do 14 dni lub dłużej i nie ustąpi sraczka, lęki itp. Jak nie będzie chciał to powiedz, że żądasz czegoś alternatywnego bo cierpisz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.