astralnykutas pisze:Czesciowe na pewno.Ktoś wcześniej pisał, że jest możliwe naprawienie pamięci po benzo, alku i opiatach. To prawda? Jak długo to trwa? Co od tego?
Raczej nie jest to szybki proces poza tym zalezy od wielu czynnikow... Gotu kola podobno odbudowuje padle neurony w mozgu.
A tak poza tym dbaj o mozg i o diete, stworz srodowisko anaboliczne, naturalne srodki jak cholina na uklad nerwowy i powinno byc git.
C9H13N pisze: PS. Po jakim czasie spadły efekty po OLIMP'ie?
..co do hipokryzji ..nie lubię jej bardzo ,więc w sumie dzięki za uświadomienie; popilnuję się xd.
..to ,że selegilina jest metabolizowana do l-metamfetaminy i; l-amfetaminy i; desmetylselegiliny to wiadomo chyba ,myślałem ,że chcesz ją zniwelować do poziomu nie wybiegającego poza metamph.
w nocy się śpi ,a sen to czas na regenerację a nie bezproduktywna czynność ,aby reg. była zmaxymalizowana > Mg; ale i dużo więcej można suplementów tam wepchać.
"Ja z witamin i minerałów to biorę w tabletkach tyle:
- magnez,
- potas."
...witamin tam nie widzę; potas na noc ? weź cynk lepiej tam daj zamiast potasu ,wątpię byś jedząc tak jak to robisz i nie mając ciężkiego dnia potrzebował suplementacji potasem ,a posiłkami szczerze... to co najwyżej możesz sobie połatać niedobory , a te są dalekie od OPTYMALNEJ suplementacji celem 'wspomagania' organizmu na wszelaki sposób.
Ad. kurkumy ,imbiru - tak warto ,choć gdzie tam słowo 'inwestycja' i męczenie nie wiem ...może to przez to ,że jem ich mix+++ już z 2-3lata ? xd ..nie zapomnij o pieprzu przypadkiem.
warto/powinno; się jeszcze i to bardzo wspomnieć o Katalpie ,w Polsce rosną jako drzewa ozdobne, w ogóle praktycznie nie są znane jako drzewa lecznicze ,szkoda bo są naprawdę "kosami" jeśli chodzi o wspieranie organizmu ,w sumie można by je porównać do kurkumy jeśli chodzi o wachlarz oddziaływania tj. od mózgu po nowotwory , zahaczając po drodze o wsparcie gospodarki hormonalnej.
...tak się składa ,że jestem szczęśliwym posiadaczem 2ch dorodnych okazów i korzystam z nich w pełni)
1. Dieta przecietnego polaka bogata jest w wapn i uboga w magnez. Wapn hamuje wchlanianie magnezu ale tez warunkuje jego ilosc.
2. Wszystkie preparaty dla sporotowcow typu MZA, MZB zalecaja szamanie magnezu z cynkiem wlasnie na noc. Sam tak robie i moim zdaniem przynosi to duze efekty.
3. Magnez w ciagu dnia tylko z wod mineralnych, na noc konkretna dawka z supli
4. Suplementacja potasem to glupota. Trzeba go jesc na prawde duzo i to jeden z tych pierwiastkow, ktorego jest mnostwo w naszej diecie (banany, pomidory, ziemniaki)
wiec wystarczy sie w miare dobrze odzywiac i wszystko bedzie git
THatmanC pisze:Tyler powiedz co tam podjadasz i w jakiej formie/dawki ...metylo ? bupropion ? ...amfa?xd ...metamfa?XD
w nocy się śpi ,a sen to czas na regenerację a nie bezproduktywna czynność ,aby reg. była zmaxymalizowana > Mg; ale i dużo więcej można suplementów tam wepchać.
"Ja z witamin i minerałów to biorę w tabletkach tyle:
- magnez,
- potas."
...witamin tam nie widzę; potas na noc ? weź cynk lepiej tam daj zamiast potasu ,wątpię byś jedząc tak jak to robisz i nie mając ciężkiego dnia potrzebował suplementacji potasem ,a posiłkami szczerze... to co najwyżej możesz sobie połatać niedobory , a te są dalekie od OPTYMALNEJ suplementacji celem 'wspomagania' organizmu na wszelaki sposób.
Aha, zapomniałem o oliwie z oliwek / oleju słonecznikowym.
Ad. kurkumy ,imbiru - tak warto ,choć gdzie tam słowo 'inwestycja' i męczenie nie wiem ...może to przez to ,że jem ich mix+++ już z 2-3lata ? xd ..nie zapomnij o pieprzu przypadkiem.
astralnykutas pisze:Magnez i cynk najlepiej stosowac na noc.
1. Dieta przecietnego polaka bogata jest w wapn i uboga w magnez. Wapn hamuje wchlanianie magnezu ale tez warunkuje jego ilosc.
2. Wszystkie preparaty dla sporotowcow typu MZA, MZB zalecaja szamanie magnezu z cynkiem wlasnie na noc. Sam tak robie i moim zdaniem przynosi to duze efekty.
4. Suplementacja potasem to glupota. Trzeba go jesc na prawde duzo i to jeden z tych pierwiastkow, ktorego jest mnostwo w naszej diecie (banany, pomidory, ziemniaki)
wiec wystarczy sie w miare dobrze odzywiac i wszystko bedzie git
Ja np. nie jem ziemniaków, bo nie są dla mnie niczym interesującym. Jem głównie ryż jako dodatek do dań. Pomidory, banany itp. dochodzą jako dodatek, bo trzeba ich naprawdę sporo jeść, by odczuć potas (albo pić sok pomidorowy, a to wychodzi sporo drożej niż suple).
Mówię wam, że sporo skutków ubocznych stymulantów załatwia właśnie potas.
...co innego cynk - musowo ,ja sobie bez niego nie wyobrażam wręcz funkcjonowania ,ktoś kilka postów wyżej podał link w którym cynk warunkuje w pewnym sensie 'próg drgawkowy" - zawsze się zastanawiałem dlaczego w moim przypadku jest on tak wysoki (np. 15mg selegiliny i 200mg amph nic mi nie 'robi' ) ...teraz zaczyna się all układać w całość.
to samo ma się w wypadku wapnia) mimo ,że z jedzenia mam go trochu; to suplementacja musowo i musowo wręcz z D3
..co do pory przyjmowania Mg ,to prawda jest taka ,że to minerał 'całodzienny' więc można go podjadać allday ..co polecam ,robię tak od lat ,wyraźnie czuję różnicę przy allday suplementacji niż gdybym brał jedną dawkę w ciągu dnia.
tolerancja na kurkuminę i gingerole? nie no to nie adaptogeny; tam nie ma na co się tolerancja wyrobić ,co do imbiru to spokojnie można go dodawać co jakiś czas ,ale kurkumę polecam stosować wg. potrzeb ...czyli ciągle;
Codziennie wrzucanie kurkumy zmienialo zabarwienie skory i zapach potu.
przy innych ziółkach nie zauważyłem jakiegokolwiek wpływu na zapach ciała ,ale to raczej zależy od predyspozycji/metabolizmu ,jeśli czyjś pot ogólnie ma 'zapach' to w tym wypadku mogą na niego zioła wpłynąć.
Co do wpływu kurkumy na barwę skóry - to bardzo pozytywny imo efekt , ułatwia opaleniznę ,'pogłębia' ją i wydłuża czas utrzymania nabytej)
Jednakze kurkuma barwi skore za rowniez pomoca innych substancji, ktore takiego dzialania moga juz nie miec.
Kurkume czuc w miare subtelnie w moczu i pocie dopiero przy konkretnych i czestych dawkach.
Wracając do tematu , z wielu publikacji wynika ,że Piribedil ma całkiem konkretne działanie jeśli chodzi o poprawę pracy mózgu, ...ja akurat nic szczególnego nie zaobserwowałem ,może z czasem coś z tego będzie;
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/cannababcia.png)
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/kazik.jpg)
"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach
Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alkoupadek.jpg)
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów
Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/thcliquors.jpg)
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków
Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.