Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
Zablokowany
  • 95 / 3 / 0
Ktoś używał takiego miksu? :
"Limitless - Jestem bogiem"

3g zawiera:
- Piracetam - 300mg
- Aniracetam - 300mg
- Sulbuiamia - 300mg
- L-tyrozyna - 300mg
- L-phenylalanine - 300mg
- Choline Bitartrate - 300mg
- Alpha GPC - 300mg
- DMAE - 300mg
- GABA - 300mg
- L-Leucine - 300mg "
Znalazłem na pewnej stronie.

Zastanawiam się nad jakimś konkretnym miksem, w którym będzie noopept. Planuję gingko bilobę oraz guaranę. Może jakaś substancja z powyższej mieszanki?
Czytałem na angielskich forach o miksie noopept + piracetam + lecytyna - gość już na 2 dzień czuł niesamowite efekty nootropowe. Zależy mi także na znacznym wyostrzeniu wzroku, bardziej intensywnych kolorach - ktoś coś by polecił o ile to możliwe? Na razie nie widzę wyostrzenia wzroku po noopepcie, a słyszałem o takich efektach.
Uwaga! Użytkownik CherubAnatema nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 190 / / 0
Scone pisze:
pride95 pisze:
Zależy mi żeby zwiększyć sobie dopaminę (...) Mam mega problemy z koncentracją i myślę że w dopaminie jest problem.
Dość pochopna diagnoza. Brałeś dopaminergiki, czy czytałeś o funkcjach tego neuroprzekaźnika?
Chcesz na tej podstawie brać lek obciążony mnóstwem skutków ubocznych - łącznie z zaburzeniami psychicznymi, do tego wymagający odpowiedniego dawkowania?
Przyczyn problemów z uwagą może być mnóstwo. Można ją natomiast skutecznie ćwiczyć.
Jeżeli czujesz, że coś jest nie tak - idź po prostu do lekarza, nie musisz płacić i nie musisz nawet czekać w kolejce. Umawiasz się na NFZ w klinice prywatnej, szczególnie jak jesteś studentem.
Próbowałem większości suplementów i albo na mnie nie działają albo tylko w delikatny sposób. Byłem w poradni psychologicznej i skierowała mnie do psychologa na badania pamięci. Mówiła że to może być ADD, i że szkoda że się tak późno zgłosiłem bo ciężko będzie diagnozować.
CherubAnatema pisze:

3g zawiera:
- Piracetam - 300mg
- Aniracetam - 300mg
- Sulbuiamia - 300mg
- L-tyrozyna - 300mg
- Alpha GPC - 300mg
- DMAE - 300mg
- GABA - 300mg
- L-Leucine - 300mg "

Zastanawiam się nad jakimś konkretnym miksem, w którym będzie noopept. Planuję gingko bilobę oraz guaranę. Może jakaś substancja z powyższej mieszanki?
Czytałem na angielskich forach o miksie noopept + piracetam + lecytyna - gość już na 2 dzień czuł niesamowite efekty nootropowe. Zależy mi także na znacznym wyostrzeniu wzroku, bardziej intensywnych kolorach - ktoś coś by polecił o ile to możliwe? Na razie nie widzę wyostrzenia wzroku po noopepcie, a słyszałem o takich efektach.
Dziwny mix, wszystko po 300mg? piracetamu nawet nie poczujesz na takiej dawce. Guaranę lepiej opłaca się zastąpić kofeiną bezwodną. Ile czasu bierzesz noopept? może się nie rozkręcił, jak bierzesz dobry noopept i w dawkach 3 razy dziennie to po 2-3 tygodniach powinieneś poczuć działanie.
Scone pisze:
pjx pisze:
Zjebałem sobie "troszeczkę" mózg i pamięć krótkotrwała często szwankuje, co polecacie na poprawę, a jest mi ona bardzo potrzeba, w pracy.
Detoks, wysiłek, zdrowe odżywianie i odpowiednio długi sen (najlepiej wielokrotność 1,5 godziny).

Proszę o scalenie.
No właśnie 6 czy 7,5h który sen jest wydajniejszy? te 1,5h dotyczy każdego? Nie jest tak że ktoś ma te fazy REM dłuższe/krótsze? Nie jest to zależne od płci/wieku itp.? Kłaść się zawsze o tej samej porze czy nie ma znaczenia?
Uwaga! Użytkownik pride95 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1443 / 74 / 0
Półtorej godziny to orientacyjna długość - wiadomo, że mózg nie patrzy na zegar :). Każdy kolejny cykl jest mniej ważny, bo sen płytszy i dłuższy REM (faza najbliżej wybudzenia). Właśnie dlatego wtedy jest najzdrowiej się budzić i również najprzyjemniej.
[ external image ]

Ja też mam duże problemy z koncentracją uwagi, potrzebuję ciągle dostarczać nowych bodźców. Ludzie mają różne pole uwagi i to szerokie, a zarazem płytkie ma swoje zalety - między innymi wzmaga kreatywność i spostrzegawczość. Najprostszym ćwiczeniem jest po prostu zmuszanie się do skupienia jeszcze trochę dłużej, powoli Twoja granica powinna się przesuwać. Poszukam więcej informacji na temat sprawdzonych sposobów, ale na pewno powinieneś ćwiczyć mózg, a nie liczyć, że będzie w formie od łykania suplementów. Wyobraź sobie "kulturystę", który codziennie pije te wszystkie koktajle białkowe, węglowodany, kreatyny i siedzi na dupie dziwiąc się czemu jest chudy :).
LSD - Piękna i Bestia
  • 95 / 3 / 0
Pisałem w nocy, że szukam czegoś co polepszy zmysł wzroku - już nie trzeba. Rano, po 5 godzinach snu, podałem noopept donosowo(to już 3 dzień, wczoraj dawkowałem 3 razy) i po kilku sekundach patrzę po pokoju, a tutaj niespodzianka! Wyostrzone kolory, o wiele lepsza ostrość widzenia - wszystko piękniej wygląda. Szczególnie czerwień.
Uwaga! Użytkownik CherubAnatema nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 29 / 3 / 0
CherubAnatema pisze:

3g zawiera:
- Piracetam - 300mg
- Aniracetam - 300mg
- Sulbuiamia - 300mg
- L-tyrozyna - 300mg
- Alpha GPC - 300mg
- DMAE - 300mg
- GABA - 300mg
- L-Leucine - 300mg "
Ten mix jest bez sensu L-phenylalanine jest prekursorem L-tyrozyny więc po co oba (aby było więcej w spisie chyba ?). DMAE/Choline Bitartrate analogicznie. I do tego jeszcze Alpha GPC (sic!) . Taka kombinacja totalnie nie ma sensu połowę z tego można wyrzucić i byłoby takie samo działanie. Dlaczego składników jest tak dużo na liście, po to aby ktoś kto nie wie jak działaja te substancje kupił bo skoro tyle tego tam jest to musi być dobre no nie ?

Jak już chcesz stacka to spróbuj CILTEP http://nzt48.pl/ciltep-alternatywa-dla- ... drinkow/23 , który po prostu działa. Każdy składnik w nim ma określone synergiczne działanie.
  • 720 / 12 / 0
szybki_gonzalez pisze:
Ostatnio na pewnym forum znalazłem opis ciekawego preparatu dopingującego mózg
Skład przyprawia o dreszcze, zastanawiam się czy nie jest przekombinowany i czy nie zachodzą tu jakieś interakcję pomiędzy składnikami:
[ external image ]

Co sądzicie? Warto przetestować?
Nie żebym był archeologiem, ale odpowiedzi na ten post nie były kompletne, że tak powiem.
Co sądzicie o tym preparacie? Nie będzie zbednych interakcji? Jak oceniacie ten preparat pod wzgledem zdrowotnym itp ? Proszę o ocene ekspertów Jak JohnyHa oraz TylerDurden. Panowie odpierdalają bardzo dobrą robotę. Nie żebym chcial wszystko na tacy, dużo sie edukuje w temacie, ale jeszcze duzo metkatu sie przeleje w cpunskich strzykawkach zanim to ogarne jak wy.
Post ten umieszczam takze ze względu na to, że ten preparat zawiera najlepsze boostery mózgu jakie są opisane. Tylko wlasnie nie wiem czy to przegięcie.
  • 95 / 3 / 0
Już 4 dzień z noopeptem. Dawkuję 3 razy dziennie po 10-15 mg.
Próbowałem z gingko - nieznaczne zwiększenie koncentracji.
Z memobonem(żeńszeń + gingko) - to samo co wyżej.
Ogólnie cały czas koncentracja, orientacja przestrzenna, pamięć stoją na wysokim poziomie - noopept do tego podwyższa to wszystko, więc jest bardzo dobrze. Kolory o wiele bardziej intensywne, bardzo przyjemnie obserwuje się otoczenie. Doceniam najmniejsze szczegóły.
Planuję kupić forskolinę i zażyć "domowy" ciltep - przedstawię rezultaty.
Znalazłem na stronie Abelarda Lindsaya jeszcze magtech oraz smart caffeine with l-theanine. ;) Obie rzeczy spróbuję skompletować i zobaczymy jakie będą efekty.
Myślę też nad etylofenidatem - lecz do niego będę się musiał przygotować, chociaż zdaję mi się, że jest wszystko ok - dieta, suplementacja witaminami, sport - oprócz papierosów.
No cóż, zobaczymy jak to wyjdzie. Może znajdę wreszcie odpowiednią dla mnie mieszankę.. :)
Prawie bym zapomniał, zauważyłem, że kakao cholernie mi poprawia nastrój przy noopepcie - czyli taki miks spisuję się bardzo w porządku.

Na razie to tyle. :D
  • 720 / 12 / 0
CherubAnatema pisze:
Pisałem w nocy, że szukam czegoś co polepszy zmysł wzroku - już nie trzeba. Rano, po 5 godzinach snu, podałem noopept donosowo(to już 3 dzień, wczoraj dawkowałem 3 razy) i po kilku sekundach patrzę po pokoju, a tutaj niespodzianka! Wyostrzone kolory, o wiele lepsza ostrość widzenia - wszystko piękniej wygląda. Szczególnie czerwień.
W żadnym wypadku nie podawaj donosowo niczego. Indukuje to myślenie w penwnym sensie -"cpuńskie" - bedzie Ci sie to kojarzyc z dragami, ogolnie po jakims czasie rozwinie sie u Ciebie poczucucie "przyjebania kreski". Sam efekty walenia w nocha a dodatkowo poczucie efektów zadowalających to jest moim zdaniem kiepska sprawa. Podawać normalnie, oralnie. Takie jest moje zdanie. Może nie opisałem wszystkich informacji na temat tego, ale każdy kto pokmini ten topik mysle ze dojdzie do podobnych wniosków. Samo wciąganie(rytuał, rutyna) uzależnia.

A co do postu wyżej:
żeńszen olimp z rana dwa tabsy, potem jeden po poludniu, albo po 2x1 dziennie - gingko biloba 120mg 2-3x dziennie. Rhodiola ze 2 razy dziennie po tabsie (200mg). Do tego kawa i dobre zarcie + witaminki i mineraly opcjonalnie i jest KOSA. Kilka razy stosowałem tą kuracje i zawsze jest MEGA KOSA - przynajmniej u mnie. Do tego wszystko sie poprawia, czuje sie dobrze i ogolnie super. Za pierwszym razem rozkręciło sie u mnie po miesiącu jakos ( ale bralem male dawki[ginkgo+zenszen] bo byly w preparacie centrum-witaminy. Potem za jakis czas potwórzylem juz na normalnych, osobno wrzucanych zenszen+gingko i dzialanie czulem od pierwszych dawek.
Dla mnie mega kombo a planuje jeszcze dorzucic kilka ziółek, żadnej chemii póki co.
Juz ten misk działa swientie a nie chce wiedziec jak sie dorzuci ziolka i/+ antyoksytandy.
Polecam jeszcze dosc duze dawki B-complex.

pozdro

A co do etylofenidatu - to jest pierdolona chemia, toksyczne gówno, nawet w tych malutkich dawkach. Wiem, wiem że łącznie z odpowienia suplementacja i harm reduction skutków ubocznych "nie ma i jest zajebiscie" ale jestem pewien ze za jakis czas, nie koniecznie odrazu wyjdzie ze to jednak był błąd..
  • 64 / / 0
Zamiast EPH mozna sele+PEA, wszystko aptecznie a nie RC:)
  • 190 / / 0
Niby opcja lepsza ale szansa na dorwanie sele jest niska. A przynajmniej nie tanio. A jak by sie MPH sprawdzil? Uwalnia sie przez caly dzien..
Uwaga! Użytkownik pride95 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.