Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 174 / 36 / 0
To któryś z kolei wątek w tym dziale, który piszę, ale piszę nowy tylko z tego względu, że nie ma wiele wspólnego z poprzednimi. Leczę nerwicę, depresję I fobię społeczną od dawna, przerobiłem dziesiątki leków, antydepresanty, neurole, anksjolityki, nic nie pomaga. Pomogła raz, a właściwie dwa razy, sertralina, był to też mój drugi lek. Załączyła się po 6 tygodniach, na dawce 100mg, poczułem hipomanię, generalnie czułem się zajebiście, zero natręctw, depresji, nic. Jedynie, i to chyba ważne, byłem okropnie bezsenny. Trwało to może z kilka dni i zacząłem potem czuć się beznadziejnie, tak bardzo, że byłem zmuszony ją odstawić. Po odstawieniu znowu hipomania, super nastrój, bezsenność, chciało mi się ruchać wszystko. I stąd taka moja teoria, że może antydepresanty nie chcą na mnie działać, bo nie mam problemu stricte z serotoniną, lecz z dopaminą? Jedyne co mi się nie zgadza, to to, że mam normalnie przedwczesny wytrysk i ssri zwykle go opóźniają, ale to nie musi chyba być przez wysoki poziom dopaminy koniecznie. sertralina działa na dopaminę, ale chyba na chwilę tylko, stąd mogła wyniknąć kilkudniowa poprawa nastroju, a później okropny dół. Wszystko by się zgadzało z tą bezsennością, wysokim libido i tylko kilkudniowym nastrojem. Co o tym myślicie? Może pomogłoby mi coś, co działa na dopaminę, bupropion? Czy może ona mieć związek z nerwicą?
Uwaga! Użytkownik mrwelladjusted nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 626 / 121 / 0
Próbuj może baclofen. Ma tez działanie przeciwlękowe. Nakręca człowieka, motywuje a zarazem ma podobne działanie do benzo lecz nie zamula. Wydaje mi się że działa na dopaminę. Moja subiektywna opinia.
  • 1974 / 519 / 0
sertralina działa na dopaminę chyba w dawce 200mg?
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 626 / 121 / 0
Jeśli koniecznie chcesz się bawić antydepresentami to moklobemid jest na dopaminę dobry, a już tak mocniej to selegilina.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.