4,4'-DMAR / 4,5-dihydro-4-metylo-5-(4-metylofenylo)-2-Oksazolamina
Inne nazwy: 4,4´-dimetylo-aminorex, Serotoni (ST), Dimar, 4-metyl-5-(4-metylofenylo)-4,5-dihydro-1,3-oksazol-2-amina
Wstępne dawkowanie p.o.: 60-200mg
Czas działania: 5-6h
Jak na razie w internecie jest mniej niż 10 opisów działania w tym tylko jeden TR dostępny tutaj:
http://www.bluelight.ru/vb/threads/6767 ... olamine%29
Z opisów wynika że działanie to coś pomiędzy metamfetaminą a 6-APB. Większość osób porównuje do łagodnego MDMA niektórzy wspominają też coś o mefie. Działanie podobno jest głównie euforyczne, spidujące i wywołuje zmiany wizualne w stylu tych po 6-APB.
Dostępne od niedawna w EU, w PL też już są sample, ciekawe co z tego wyniknie.
Mój mózg jest już nieźle przepalony i nie odczuwałem działania euforycznego (tak samo jak nie odczuwam go po 6-APB i MDMA niestety). Średnio więc można się kierować moją opinią. Przy 140mg jest się już nieźle zakręconym. Jak pisałem gdzie indzie, rodzaj ućapania jest podobny do tego po 6-APB (kto spróbuje powinien wiedzieć o co mi chodzi). Ketony zawsze kojarzyły mi się z taką jakby łagodniejszą fazą, Serotoni przypomina mi właśnie już takie mocniejsze uwalenie.
Efektów wizualnych przy tej dawce nie porównałbym do 6-APB ( a przynajmniej nie całkowicie). Występuje migotanie obrazu (zdaje się, że każde oko niezależnie). Np. całkowicie uniemożliwiło mi to obsługę laptopa - znalezienie kursora od myszki trwało bardzo długo. Po chwili i tak znikał. tego po 6-APB niegdy nie odczułem.
Testowałem dwukrotnie tego samego dnia
- koło 14 sniff 60mg (piekło dosyć mocno ale ostatnie 2dni przyjmowałem krople do nosa i zakończyło się zatkaniem na jakąś godzinę). Dawka za mała, po 15min wystąpiła tylko stymulacja z tych co ja mam ze sobą zrobić. Szybko nabrała pełną moc i opadała. Chyba do 17, o 18 już nic nie czułem. P
- po 22 oral 140mg zapity soczkiem - szczerze nie wiem ile trwało zanim coś zacząłem czuć - strzelam, że koło 40min- 1h. Mimo braku euforii już znacznie lepiej. Bardziej wkręcająco. APB się od razu kojarzy (edit: nie mam tu na myśli przysypiania po apb ;p). Najbardziej dziwi mnie fakt, że nie miałem problemów z zaśnięciem. Zasnąłem przed 4 więc raczej nawet nie 5h rozpoczęciu działania. Następny dzień - zmęczenie i lekkie niedojebanie, pewnie w dużej mierze spowodowane niewyspaniem. Pewnie koło 14 -15 nie było śladu. Pikuś w porównaniu do APB.
Z jedzeniem też nie było problemów dnia następnego. Z tego co pamiętam to nawet podczas fazy dokończyłem paczkę chipsów.
edit: po 140mg mam lekkie dziury w pamięci. Po apb też takowe występowały.
testerr - to co pisałeś o klatkowaniu - u mnie pierwszy raz wystąpiło to w takim nasileniu . Próbowałem wielu rzeczy, ale nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek nie potrafił winampa ustawić.
btw: "definitely around 100 mg, i was completely f*cked on 120! great mood lift, crazy eye wiggles, but just too much at once really.
good luck with it!" z forum topix nie wiem co to za forum ;0
Można spekulować, że wejdzie teraz do uk bo jest delegalizacja.
Wildzen pisze:Szkoda, liczyłem na stymulant bliższy Metamfetaminie. APB w moim mniemaniu to nic specjalnego, a jeżeli to ma być coś w ten deseń to zawiodłem się.
Można spekulować, że wejdzie teraz do uk bo jest delegalizacja.
Nie jest to 6-apb, ale najbardziej mi przypomina rodzaj ućpania z tych rzeczy, które testowałem - nie wiem jak to lepiej opisać.
P.s.: Dla mnie to co łączy 6-apb i MDMA to euforia i jej siła (kiedyś :(), natomiast odróżnia rodzaj czy jakość ućpania. Na obu niby mocna faza jednak inna.
I właśnie ta faza najbardziej z 6-apb mi się kojarzy. No - lepiej nie potrafię opisać.
dejvis pisze:testerr - to co pisałeś o klatkowaniu - u mnie pierwszy raz wystąpiło to w takim nasileniu . Próbowałem wielu rzeczy, ale nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek nie potrafił winampa ustawić.
Znowu wszelakie ngr-y pochodzą chyba od niesławnego ERICA - tak mi się kojarzy, mogę się mylić,
to chyba powinno trochę rozjaśnić sprawę nazewnictwa
Imo wrzucanie tam na pozycję para tego metylu i aktywowanie przez to działania na serotoninę to trochę nieudany zabieg, przyćmi stymulację i powstanie kolejny, krótko trzymający(patrz metabolizm mefedronu), euforyczny pseudostymulant. Wolałbym MD w tamtym miejscu, może byłoby coś w deseń MDPV...
Tak czy siak na dniach przyjdzie do mnie próbka tego wynalazku. Jak będę miał tam z 200mg to pójdzie na początku 70mg oralnie, i jak zadziała dobrze to później 80mg oral i 50mg sniff na wejściu. Raport zdam tutaj.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/duda.jpg)
Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość
Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/latajacy-holender-1.jpg)
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii
Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/1a12346x60.jpg)
W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki
Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.