Swoja droga bede powtarzal, ze nasz rolki sa jakies zjebane. Czeski diazepam ze slovakofarmy, ktory mialem przyjemnosc testowac byl duzo milszy i z 20% mocniejszy. Rolkow potrzebuje z 15-20mg na lekki czil, a po tamtym 10mg bylo miodzio.
tur3k pisze:Tak z ciekawości, ile sobie wołają za pakę 5mg ?
Sam zastanawiam się, czy nie wziąć 20x 10mg, ale nawet te 80 + 26 za pobranie ze sprawdzeniem zawartości, daje 106 zł - słaby biznes.
Swoją drogą, jak diazepam ma się do diklazepamu? Chodzi mi tu w sumie o umilenie, a także uspokojenie, przy dodatkowym niwelowaniu takich efektów, jak polekowy zespół niespokojnych nóg (po neuroleptykach). Obecnie zapodaję 0,5mg xanaxu/doba i w sumie jest nieźle, działanie antylękowe zdecydowanie fajne i można powiedzieć o jakimś haju, kopie do życia dodatkowym. Jest sens przepakować się w diazepam, czy zostać przy xanaxie? Pytam tu również o względy dobrego samopoczucia, ale jednocześnie zastanawia mnie jak wzrasta tolerka przy regularnym stałym dawkowaniu.
To co tutaj piszę nie ma na celu nakłaniania kogoś do tego aby coś wziął.
Wszystko co piszę jest fikcją,nic nie znaczącą.
Co Cię nie zabije,to Cię wzmocni.
2gi raz na kolejny dzień 25mg lekko troche mocniej niż ostatnioa potem senność jak huj..........
tego samego dnia na noc 25 mg rozluźnienie usnułem i super mi sie sniło miałem super sny takie kolorowe i fajne
teraz 40 mg i zaczyna sie faza ale nic nadzwyczajnego najpierw jak narąbanie zobaczymy co dalej bo dopiero z 40 min od zażycia mineło...............
IAmAhab pisze:W sensie paczka piatek dziennie? O kurwa? Nie lepiej bylo najpierw pociagnac na czyms mocniejszym np. klonie, a potem dopiero przejsc na diazepam, zeby tylu tabletek nie wpierdalac?
Swoja droga bede powtarzal, ze nasz rolki sa jakies zjebane. Czeski diazepam ze slovakofarmy, ktory mialem przyjemnosc testowac byl duzo milszy i z 20% mocniejszy. Rolkow potrzebuje z 15-20mg na lekki czil, a po tamtym 10mg bylo miodzio.
Łba dawno tak nie zarysowałem.
zapytał czy wody chce. :nuts:
Poszłam do psychiatry żeby pomógł mi odstawić, bo czułam, że wpierdalam się w benzo i będzie gorzej. Dał Relanium, piątki i dwójki, kazał zmniejszać co tydzień o połowę. Tyle, że minął jakoś tydzień (mam kłopoty z pamięcią po benzo trochę i monotonną pracę, że nie pamiętam co i kiedy było) a ja nadal jestem na 10 mg. Dwa dni z rzędu wzięłam 15 mg Relanium, w ciągu dnia dzieliłam na ćwiartki i brałam do tego fluanxol. Wczoraj na noc 9 mg Relanium+Diphergan. Dzisiaj na noc tak samo. Jutro mam zamiar wziąć 7 mg rolek i diphergan 25 mg, pojutrze 5 mg i diphergan, no i w dzień doraźnie po 1 mg rolek w razie lęków. W dzień rano biorę aciprex (schodzę z 10 mg, teraz biorę 5 i w ciągu tygodnia chcę odstawić całkiem) i w ciągu dnia fluanxol do dwóch tabletek. Chcę odstawić wszystkie leki, bo zamierzam jechać 13 lipca na woodstock, a wiem, co to jest urwany film po mixie benzo i ssri z alkoholem. Jak szybko mogę zejść z takiej dawki relanium, czy w ciągu tygodnia mogę zmniejszyć dawkę do 2 mg (do tego diphergan, bo po samych rolkach budzę się kilka razy w nocy) i przestać brać całkiem? Bezpieczne to?
Rolki za bardzo mi się spodobały... 15 mg, sedacja, brak lęków, super humorek. Ale nie taki mój cel. Lekarz kazał brać rano 5 mg i wieczorem 5, a ja sobie dowaliłam 15 na raz, bo mi się spodobało.
Drugie pytanie: Diazepam ma podobno okres półtrwania nawet do 100 godzin, więc ile dni wcześniej muszę przestać brać żeby tak 13 spokojnie móc spożywać alko? Generalnie muszę odstawić wszystkie leki (tak psychiatra powiedział) żeby móc iść na terapię, bo mam nerwicę lękową czy coś tam takiego. Powiedział, że terapia na lekach, a tym bardziej na benzo nie ma sensu. No i w sumie ma racje, bo na benzo nie mam żadnych lęków. Teraz przy odstawce wracają, ale nie jest tak źle. Niektórzy walą po 50 mg rolek, to 10 chyba nie jest taka tragedia odstawić szybko, co?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-04-14_20-26-59.png)
TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"
UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/image-1-1038x692.png)
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych
W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jrt-treated-cortical-neuron.jpg)
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.