...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Hej.
Właśnie przeprowadzam mojemu facetowi detox w warunkach domowych bo za 2 tyg idzie do ośrodka.
Leci już chyba 3 dzień, nadal nie wstaje z łóżka, ma ciągle skurcze żołądka, ból głowy, mięśni, światłowstręt. Wcześniej byly dreszcze, ogólnie poci się jak szczur.
Załatwiłam relanium, nie śpi po tym ale puls się uspokoił więc jest w miarę ok.
Karmie go jak dziecko, budynie, kisle, płatki na mleku, zblendowane warzywa z mięsem, dużo witamin i magnez.
Mnóstwo wody.
Co jeszcze mogę zrobić żeby mu pomóc? Dodam że nie jest w stanie się wykąpać, do WC idzie z płaczem. Non stop jęczy.
Kiedy wstanie z łóżka i będzie w stanie coś ogarnąć? Niedługo musi wracać do pracy a ja czarno to widzę...
  • 244 / 57 / 0
Kup mu NAC... na szybko i do picia może być jako ACC Optima, jak nie może wstawać to niech nie wstaje... woda z cytryną albo witaminą C (może być ta w proszku - askorbinian sodu), magnez (najlepiej jakiś cytrynian tylko małe dawki po pół grama, bo działa przeczyszczająco) z b6 + ogólnie b-complex. Jak masz możliwość to Pregabalinę... no i niestety czas.

Ja bym wybrał powrót do rzeczywistości a nie pracę, bo ją jak będzie ćpał i tak ją kiedyś straci.
Może właśnie tym się stresuje... i niech nie pali fajek.
„Bądź światłem sam dla siebie” Budda Gautama
  • 347 / 74 / 0
Ile trwał ten ciąg?
  • 2 / / 0
Nie mam pojęcia. Zawsze kłamał w tym temacie.
Bierze od 3 lat, pierwszy raz ma takie coś. Owszem, miał bóle brzucha, spał po 3 dni ale wstawał i było ok. A ty razem nie wiem dlaczego tak jest.
Acc akurat mam, a na co to pomoże?
  • 244 / 57 / 0
https://www.muscle-zone.pl/n-acetylo-cy ... g-250-kaps

Tylko nie przsadź z dawkami... no i jeszcze jedno - jak nie może jeść to mu nie wmuszaj na siłę, organizm bardzo dużo energii traci na trawienie... nic mu nie będzie jak tydzień nie zje
„Bądź światłem sam dla siebie” Budda Gautama
  • 141 / 22 / 0
Dobrym wyjściem 'jedzeniowym' jest cola, dobrze wchodzi
  • 5 / 1 / 0
Dużo Wit. C, hepatil, elektrolity i woda. Mi osobiście po półrocznym maratonie, zakończonym nieudanym samobójem, gdy nawet lekarze nie chcieli pomóc, pomogły kroplówki nawadniające, zupy (takie z żaby, kalafiorowa i pomidorowa) oraz elektrolity
Uwaga! Użytkownik Eliren nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 268 / 36 / 0
- elektrolity
- na układ nerwowy Neurovit (recepta) albo complex witamin z grupy B
- na watrobe Heparegen (recepta) albo Hepatil
- aspargin (magnez+potas)

dodatkowo moze pomóc ale nie jest absolutnie konieczne
- na wsparcie zoladka IPP 40/20 (recepta)
- Kreon na trawienie, Sylimarol wspomoze regeneracje watroby (konieczne dluzsze stosowanie)

oraz pregabalina bardzo pomaga przy odstawieniu amfetaminy, bardzo szybko poprawia i wyrownuje nastroj oraz zwiekszy apetyt - osobiscie sprawdzone

jeszcze proponuje cos przeciwbolowego (moze byc masc napoxen) bo plecy beda bolec strasznie po kilkudniowym odsypianiu
Uwaga! Użytkownik nawachajka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1290 / 363 / 0
to w ogole nie wyglada na detox od amfy, amfa nie daje takiego skreta ani troche, normalnie skret po amfie to tylko zle samopoczucie umyslowe, np. depresja, niechec i lezenie sobie z kompem. A nie takie rzeczy jak ty piszesz. To bardziej wyglada na opioidy albo benzodiazepiny albo alkohol.
  • 605 / 88 / 0
28 kwietnia 2021ZX pisze:
to w ogole nie wyglada na detox od amfy, amfa nie daje takiego skreta ani troche, normalnie skret po amfie to tylko zle samopoczucie umyslowe, np. depresja, niechec i lezenie sobie z kompem. A nie takie rzeczy jak ty piszesz. To bardziej wyglada na opioidy albo benzodiazepiny albo alkohol.
Dzięki za ten post. W końcu ktoś to zauważył. :niewiem:
LUBIĘ GRZEŚKI CZEKOLADOWE.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Cios w kibolski narkobiznes. Boss Psycho Fans oskarżony

Psycho Fans, gang kibolskiej bojówki Ruchu Chorzów, obracał setkami kilogramów narkotyków o wartości milionów złotych. Wkrótce jeden z bossów tej bandy Łukasz L. ps. Lucky stanie przed katowickim sądem oskarżony o handel 10 kilogramami marihuany. To pokłosie wyjaśnień pewnego skruszonego, na bazie których oskarżono już między innymi bossów „Pruszkowa” oraz szczecińskiego półświatka.

Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków

W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.

14-osobowa rodzina zatruła się marihuaną. Lekarz, który to odkrył, zdradza kulisy

- Objawy, które zgłaszali pacjenci, nie pasowały przede wszystkim czasowo do objawów zatrucia grzybami. To skłoniło mnie do rozszerzenia diagnostyki o narkotyki i dopalacze. Pomyślałem, że może ktoś zrobił rodzinie głupi kawał i dodał im czegoś do spożywanych pokarmów – relacjonuje w rozmowie z Onetem lekarz z SOR-u w Ostrowi Mazowieckiej, który odkrył, że 14-osobowa rodzina spod Zambrowa zatruła się marihuaną w Wigilię.