Właśnie przeprowadzam mojemu facetowi detox w warunkach domowych bo za 2 tyg idzie do ośrodka.
Leci już chyba 3 dzień, nadal nie wstaje z łóżka, ma ciągle skurcze żołądka, ból głowy, mięśni, światłowstręt. Wcześniej byly dreszcze, ogólnie poci się jak szczur.
Załatwiłam relanium, nie śpi po tym ale puls się uspokoił więc jest w miarę ok.
Karmie go jak dziecko, budynie, kisle, płatki na mleku, zblendowane warzywa z mięsem, dużo witamin i magnez.
Mnóstwo wody.
Co jeszcze mogę zrobić żeby mu pomóc? Dodam że nie jest w stanie się wykąpać, do WC idzie z płaczem. Non stop jęczy.
Kiedy wstanie z łóżka i będzie w stanie coś ogarnąć? Niedługo musi wracać do pracy a ja czarno to widzę...
Ja bym wybrał powrót do rzeczywistości a nie pracę, bo ją jak będzie ćpał i tak ją kiedyś straci.
Może właśnie tym się stresuje... i niech nie pali fajek.
Bierze od 3 lat, pierwszy raz ma takie coś. Owszem, miał bóle brzucha, spał po 3 dni ale wstawał i było ok. A ty razem nie wiem dlaczego tak jest.
Acc akurat mam, a na co to pomoże?
Tylko nie przsadź z dawkami... no i jeszcze jedno - jak nie może jeść to mu nie wmuszaj na siłę, organizm bardzo dużo energii traci na trawienie... nic mu nie będzie jak tydzień nie zje
- na układ nerwowy Neurovit (recepta) albo complex witamin z grupy B
- na watrobe Heparegen (recepta) albo Hepatil
- aspargin (magnez+potas)
dodatkowo moze pomóc ale nie jest absolutnie konieczne
- na wsparcie zoladka IPP 40/20 (recepta)
- Kreon na trawienie, Sylimarol wspomoze regeneracje watroby (konieczne dluzsze stosowanie)
oraz pregabalina bardzo pomaga przy odstawieniu amfetaminy, bardzo szybko poprawia i wyrownuje nastroj oraz zwiekszy apetyt - osobiscie sprawdzone
jeszcze proponuje cos przeciwbolowego (moze byc masc napoxen) bo plecy beda bolec strasznie po kilkudniowym odsypianiu
28 kwietnia 2021ZX pisze: to w ogole nie wyglada na detox od amfy, amfa nie daje takiego skreta ani troche, normalnie skret po amfie to tylko zle samopoczucie umyslowe, np. depresja, niechec i lezenie sobie z kompem. A nie takie rzeczy jak ty piszesz. To bardziej wyglada na opioidy albo benzodiazepiny albo alkohol.
Medyczna marihuana działa – polemika z tekstem OKO.press. Odpowiedź autora: dowody są słabe
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Cios w kibolski narkobiznes. Boss Psycho Fans oskarżony
Psycho Fans, gang kibolskiej bojówki Ruchu Chorzów, obracał setkami kilogramów narkotyków o wartości milionów złotych. Wkrótce jeden z bossów tej bandy Łukasz L. ps. Lucky stanie przed katowickim sądem oskarżony o handel 10 kilogramami marihuany. To pokłosie wyjaśnień pewnego skruszonego, na bazie których oskarżono już między innymi bossów „Pruszkowa” oraz szczecińskiego półświatka.
Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków
W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.
14-osobowa rodzina zatruła się marihuaną. Lekarz, który to odkrył, zdradza kulisy
- Objawy, które zgłaszali pacjenci, nie pasowały przede wszystkim czasowo do objawów zatrucia grzybami. To skłoniło mnie do rozszerzenia diagnostyki o narkotyki i dopalacze. Pomyślałem, że może ktoś zrobił rodzinie głupi kawał i dodał im czegoś do spożywanych pokarmów – relacjonuje w rozmowie z Onetem lekarz z SOR-u w Ostrowi Mazowieckiej, który odkrył, że 14-osobowa rodzina spod Zambrowa zatruła się marihuaną w Wigilię.