...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 23 / / 0
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
@Vetulani44 Próbowałem Xanax i było lżej, ale pracuję, prowadzę i nie chcę być zmulony w robocie, zasypiać za kółkiem. Rano mam po Xanax duże problemy ze wstawaniem nawet po 0.5 mg.

Druga sprawa, to przewlekły stres związany z konfliktem z drugą połową od ponad roku, która też ma po tym problemy ze sobą, ale nie chce o tym rozmawiać, woli chować głowę w piasek i winić cały świat za swój stan. Im bardziej się tym stresuję, tym piski są głośniejsze, głosy także. Uczę się to olewać, przyzwyczajać się jak to szumów usznych, ale najgorzej jest w ciszy i przed snem.

Boję się psychiatry, boję się że mi wpisze uzależnienie w papiery a rodzina wykorzysta to przeciwko mnie.

Wyjazd na parę dni z domu, z toksycznego otoczenia rodziny i odpoczynek wiele pomaga. Niestety, wracają natrętne myśli i się zaczyna.

@tosieniedzieje Czy przez ćpanie można się realnie dorobić schizofrenii?
Ostatnio zmieniony 23 września 2025 przez loggan, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 2839 / 616 / 0
Zobacz jaka będzie reakcja na NAC. Idź do apteki i poproś ACC Optima. Rozpuść i wypij 2-3 tabletki czyli 1200-1800mg NAC. @loggan

Zanim będziemy kombinować lepiej sprawdzić proste sposoby.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 9478 / 1865 / 2
22 września 2025Vetulani44 pisze:
@loggan Próbowałeś wrzucić benzo? Nie sugeruję długoterminowego zażywania ale ja osobiście bym zarzucił żeby sprawdzić jaka będzie zmiana.
Synek, zlituj się nad chłopem. Powtórzmy. Uzależnienie bierze się z nieradzenia sobie z sobą. Dawanie ludziom którzy odchodzą z uzależnienia benzo to jak dawanie komuś bez przeszkolenia granatu.
22 września 2025loggan pisze:
tosieniedzieje Czy przez ćpanie można się realnie dorobić schizofrenii?
Można ale to trwa.
22 września 2025loggan pisze:
Druga sprawa, to przewlekły stres związany z konfliktem z drugą połową od ponad roku, która też ma po tym problemy ze sobą, ale nie chce o tym rozmawiać, woli chować głowę w piasek i winić cały świat za swój stan. Im bardziej się tym stresuję, tym piski są głośniejsze, głosy także. Uczę się to olewać, przyzwyczajać się jak to szumów usznych, ale najgorzej jest w ciszy i przed snem.
Sam sobie odpowiadasz na pytania. Idź do terapeuty i zacznij rozmawiać. Drugiej połówce postaw sprawę jasno.
Generalnie benzo czy leki tu nie pomogą a konkretne decyzje i dobrze poprowadzona terapia.
Ja przed snem puszczam np noc w kosmosie - i patrząc po komentarzach nie tylko ja 😄.
A co do konkretów to ucz się skupienia na oddechu, mięśniach itp. To działa podobnie jak Twoje skupienie na problemach tylko tutaj umiejetnie przekierowujesz energię w inne miejsce. Są też metody masażu uszu itp.

A co do ubokow które się utrzymują - niektóre będą się trzymać i do pół roku. Zwłaszcza jeśli odstawiasz cold turkey.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 19 / 8 / 0
Chce się pochwalić podjętą decyzją jak i działaniami, które za tym poszły.

Zapisałem się na 8tygodniową dzienną terapie uzależnień w DCZP we Wrocławiu. Zaczynam 03 grudnia.

Długo się do tego zbierałem, wypytywałem kiedyś tutaj czy wogóle tego potrzebuje. Okazało się że bardzo bo rozrabiam coraz bardziej.

Będę jeszcze później zadawał pytania, bo mi się sporo rodzi w głowie żeby się przygotować, ale to na dniach w innych wątkach.

Mam nadzieje że tym razem moje życie ruszy trochę do przodu bo mój potencjał jest niestety uśpiony.

Pozdro!

5 dni czysty :D
ODPOWIEDZ
Newsy
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany

Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.